Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova începe cu stângul faza Top 16 în FIBA Europe Cup

SCM U Craiova începe cu stângul faza Top 16 în FIBA Europe Cup

SCM Universitatea Craiova a pierdut primul meci în grupa I din faza Top 16 a FIBA Europe Cup, 73-83 pe teren propriu miercuri seara (14.12) în fața lui FC Porto. Lusitanii s-au aflat la conducere exclusiv în repriza secundă, după ce prima le-a aparținut oltenilor.

Craiova: Giordan Watson, Shawn Hopkins, George Blaj-Voinescu, Dimitrije Nikolic, Demonte Flannigan

Porto: Max Landis, Francisco Amarante, Teyvon Myers, Michael Finke, Brian Conklin

„Leii Băniei” au început în forță și cu dunk-ul lui Hopkins conduceau cu 5-0, portughezii reducând la o singură posesie diferența după o pătrundere finalizată cu coș la 7-4, Dimitrije Nikolic replicând tot cu un dunk pe atacul următor. Michael Finke a înscris de la distanța și situația devenea egală, 9-9, Giordan Watson pasându-i apoi pentru alley-oop lui Flannigan și conducătorul de joc româno-american scutura ulterior plasa pentru 14-9. Porto a redus la o singură lungime diferența cu trei minute rămase din primul sfert, Watson continuându-și începutul excelent de meci și făcea 21-15, avantajul fiind de 8 puncte la finalul parțialului, 26-18.

Queiroz și Finke o aduceau pe FC Porto la o posesie în spate după un debut ceva mai bun de sfert secund, 26-23, Flannigan și Mijovic refăcând apoi un ecart de șapte puncte pentru Craiova la 30-23. Porto găsea un răspuns din căciulă pentru punctele Craiovei și la jumătatea celui de-al doilea sfert tabela a indicat 33-30 în urma triplei lui Kloof, pe atacul imediat următor Watson fiind și el precis de la distanță, procentajele celor două echipe din acea zonă a terenului fiind foarte bune. Hopkins a completat un four-point play și apoi Craiova avea șansa să pună un ecart de două cifre între, dar s-a comis un fault ofensiv, Cardoso înscriind după o intercepție și Craiova cerea time-out la 41-34. Scorul la pauză avea să fie 43-39 în dreptul oltenilor la capătul unei prime reprize în care Flannigan, Hopkins și Watson au marcat împreună 67% din punctele formației din Bănie.

Peste două minute au trecut de la reluare până la primele puncte, Landis încasând un tehnic și Palmi a transformat libera acordată, Watson reușind să ducă scorul apoi la 46-39, dar Craiova nu s-a bucurat prea mult de avantaj și FC Porto a prins un run de 7-0 prin care a egalat situația, 46-46, scor la care Vitaly Stepanovki cerea time-out. Lusitanii au venit pentru prima dată la conducere după tripla lui Landis, același jucători fiind iar precis de la distanță pentru 49-52, Watson restabilind egalitatea la 54-54 și cu trei minute rămase din sfertul trei, gazdele reveneau în față. Tot Watson a reușit un capac spectaculos la 55-58, portughezii conducând la finalul acestui parțial cu 55-60.

Aruncările Craiovei nu au intrat în primele momente din sfertul patru și Charlon Kloof avea oportunitatea să facă 55-62 prin liberele sale, Flannigan împărțindu-și apoi încercările de la linia de fault. Partida a continuat să fie foarte fragmentată în acest parțial, layup-ul lui Watson fiind urmat de tripla lui Kloof și Porto avea 63-69. Adversarii au început să rateze libere importante, situație de care Craiova nu a profitat și Conklin era găsit liber sub panou la 66-72, moment în care a urmat un timp de odihnă pentru formația din Bănie. Edwards a ratat două libere în ultimul minut de joc și Flannigan aducea ultimele puncte pentru Craiova, în cele din urmă terminându-se cu 73-83 cu un coș aproape pe sirenă pentru FC Porto, formație care a câștigat repriza secundă, după ce în prima n-a condus deloc.

Oltenii au săptămâna viitoare un duel pe terenul lui Cholet, dar înainte joacă în weekend cu CSM Târgu Mureș în Liga Națională. Porto urmează să se deplaseze în fieful lui Niners Chemnitz în FIBA Europe Cup.

Brian Conklin a totalizat 18 puncte (8/9 din acțiune), 6 recuperări și 3 assist-uri pentru FC Porto, în double figures fiind și Max Landis (16 puncte), Charlon Kloof (12 puncte, 5 recuperări), respectiv Tevyon Myers (10 puncte).

Giordan Watson n-a fost departe de double-double pentru olteni (20 de puncte, 8 pase decisive), Demonte Flannigan (15 puncte, 7 recuperări) și Milivoje Mijovic (14 puncte, 5 recuperări) urmându-l.

*foto: fiba.basketball

8 comentarii la aceasta stire:
  • Bihor :

    sansa pierduta
    craiova a reusit o performanta foarte buna prin faptul ca a trecut de prima faza a grupelor, depasind toate asteptarile, insa in faza a doua va fi aproape imposibil sa avanseze. reusitele de pana acum au venit si pe un val de entuziasm, un succes alimentandu-l pe urmatorul, insa acum a pornit cu stangul, iar urmatorul meci este la cholet, unde obiectiv vorbind nu sunt sanse ... pacat de inceputul bun, de prima repriza, porto era un adversar de batut si care trebuia batut, ca sa poti spera la calificare.
    oricum performanta craiovei e remarcabila, daca e sa comparam, ca rezultate, cu ce a realizat voluntariul, sau ca abordare, cu pitesti, care a preferat sa zica pas ...

    cu 1 an în urmă (15.12.2022)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @Bihor
      Foarte obiectiv si corect comentariul!Nici nu avem cum sa fim suparati,ne-am depasit conditia,am spus-o de la bunul inceput ca vom fi ciuca batailor intrucat asta ne e valoarea,mult sub a celorlalti adversari.Dezamagirea care ramane insa e ca,exceptandu-l pe Gicu,nu avem niciun jucator de reala valoare,care sa poata sa iasa la rampa atunci cand ne e greu,e trist ca 4 straini ai tai,4 impreuna(!!!!) sa iti aduca 22 de puncte,adicatelea tocmai potentialul aport al unui singur jucator cu adevarat valoros!Ne bucuram insa ca vom vedea la lucru echipe bune,care e posibil sa ne ajute si pe noi sa ne ridicam nivelul,iar asta sa ne fie de folos in confruntarile din campionatul intern,unde chiar avem oarece asteptari.

      cu 1 an în urmă (16.12.2022)
    • SCM "U" Craiova SirCharles:

      @Bihor II
      Partea buna e ca usor, usor baschetul își câștigă un loc în primele rânduri ale sporturilor din Craiova.
      Partea mai puțin bună e că performanța acestui sezon, deja cea mai mare din istoria baschetului craiovean, nu generează aproape nicio certitudine pentru sezoanele următoare, atât timp cât sportul românesc, finanțat din bani publici, nu abordează strategic, sustenabil și structurat viitorul. Se pare că Stepanovski este semnat si pentru sezonul următor, ceea ce ar putea însemna o consolidare a sezonului actual, însă totuși sa nu uitam faptul că echipa Craiovei l-a pierdut pe Marius Toma, cel care a creat premisele acestei performanțe.

      cu 1 an în urmă (17.12.2022)
    • SCM "U" Craiova SirCharles:

      @Bihor II
      Partea buna e ca usor, usor baschetul își câștigă un loc în primele rânduri ale sporturilor din Craiova.
      Partea mai puțin bună e că performanța acestui sezon, deja cea mai mare din istoria baschetului craiovean, nu generează aproape nicio certitudine pentru sezoanele următoare, atât timp cât sportul românesc, finanțat din bani publici, nu abordează strategic, sustenabil și structurat viitorul. Se pare că Stepanovski este semnat si pentru sezonul următor, ceea ce ar putea însemna o consolidare a sezonului actual, însă totuși sa nu uitam faptul că echipa Craiovei l-a pierdut pe Marius Toma, cel care a creat premisele acestei performanțe.

      cu 1 an în urmă (17.12.2022)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @sir
      Distinse domnule Sir,am o rugaminte la dvs,valabila si pentru ceilalti care pot sa cada in aceasta confuzie,lasati-o mai moale cu premisele si artizanii marilor succese,e pacat sa va altereze un comentariu altminteri pertinent.In privinta publicului,imi permit in deplina cunostinta de cauza sa va precizez ca in primul sezon in Polivalenta s-a jucat cu o medie de 3500 de spectatori/meci,cea mai mare din tara,in sezonul al doilea s-a jucat impotriva unei Constante venite cu cativa jucatori adunati de pe faleza si urcati intr-un microbuz de 10 persoane cu 3000 de spectatori,iar azi,cu faza a doua in Fiba,se joaca in prezenta a 500 de spectatori,iar in campionat cu vreo 200...deci,cum va spuneam,mai usor cu artizanii pe scari,regele e gol!

      cu 1 an în urmă (17.12.2022)
    • SCM "U" Craiova SirCharles:

      @Buzestii
      Stimați domnilor prienteni @Buzestii, căci doar prietenii ii simt pe cei cu aplecare spre fenomenul baschetbalistic craiovean.
      Nu înțeleg mesajul, dar hate-ul nu are ce caută in jocul asta! Baschetul e despre dinamism și fair-play, nu despre frustrare și invidie!
      Nu sunt adeptul corifeilor, dar nici nu pot sa neg realitatea, așa cum.practica unii pe aici!
      Dacă ai idei, trimite-le clubului, e easy to argue din tastatura când nimic nu ai a spune!
      Master Vitaly must get recignition!

      cu 1 an în urmă (18.12.2022)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Nu-i bai,
      dar te-ai cam grabit,reciteste comentariul meu,ca si altele anterioare si ai sa observi opinia mea,complet pozitiva despre actualul antrenor,in mod evident referirea mea nefiind legata de Vitaly,asa ca lasa vorbele mari si excesul de patos acasa!Ca si abundenta asta de hate,recognition si alte asa zis modernisme globalizatoare,cel putin atata vreme cat limba asta a noastra are un lexicsuficient de vast si expresiv.

      cu 1 an în urmă (18.12.2022)
    Raspunde
  • zoki :

    ...
    Eu unul ma declar multumit. Avem o banca prea scurta, pentru a emite pretentii la acest nivel. Prima repriza chiar a fost perfecta pentru noi, am fi putut intra cu un avantaj mai mare, daca arbitrii, nu ar fi tras, un pic cu Porto. Nu am vazut, repriza a doua, pentru ca a trebuit sa plec de la Polivalenta, pentru a rezolva o problema personala. Dar, ma asteptam sa nu rezistam tot meciul. Cred ca in momentul asta, din cauza bancii, prea scurte, si a nivelului scazut al valorii jucatorilor romani din lot, practic in afara de Blaj, avem mari probleme, trebuie sa incepem sa ne concentram doar pentru campionatul intern, altfel exista riscuri sa nu intram in primele 5 echipe din serie.

    cu 1 an în urmă (17.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!