Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova încheie grupa H din FIBA Europe Cup pe terenul campioanei Suediei

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.11.2022

SCM U Craiova încheie grupa H din FIBA Europe Cup pe terenul campioanei Suediei

SCM U Craiova are șansa să încheie pe primul loc grupa H din FIBA Europe Cup la prima participare din istoria echipei într-o cupă europeană. Oltenii dau piept miercuri, de la ora 20:00, cu Norrkoping Dolphins.

Leii din Bănie au suferit primul eșec din sezonul regulat al competiției în duelul de săptămâna trecută de pe teren cu HAKRO Merlins Crailsheim. Scorul final al partidei a fost 81-102, la capătul unui duel în care Craiova a avut patru jucători în double-digits: Giordan Watson, Milivoje Mijovic, Cortez Edwards și Dimitrije Nikolic. Astfel, craiovenii sunt obligați să câștige pentru a nu depinde de rezultatul celuilalt meci în vederea obținerii primului loc.

Înaintea acestui joc, alb-albaștrii bifaseră patru victorii la rând în grupa H. Printre acestea s-au numărat două succese cu rivala internă, CSO Voluntari, unul în deplasarea la Merlins Crailsheim, dar și unul în partida tur cu campioana Suediei, Norrkoping Dolphins.

În meciul disputat în Sala Polivalentă din Craiova, elevii lui Vitaly Stepanovski au reușit să se impună cu 77-63, la capătul unei confruntări în care nu au fost în vreun moment în dezavantaj. Milivoje Mijovic a ieșit la rampă în acel meci, cu 15 puncte.

Situația este diametral opusă în competiția internă pentru SCM U Craiova, care are un bilanț de 2-4 după șase meciuri disputate. După pauza competițională, finalista Cupei României în stagiunea precedentă a fost învinsă de CSM Târgu Mureș și CSM Petrolul Ploiești la o diferență totală de doar șase puncte. Un succes categoric a venit în partida cu CSU Sibiu, scor 97-72.

Norrkoping Dolphins nu mai are vreo miză în această rundă. Campioana Suediei are un bilanț de 1-4 la acest moment și nu păstrează șanse matematice la calificare, astfel că acest duel rămâne doar unul de palmares.

Koby McEwen este cel mai bun marcator al echipei, cu o medie de 16.7 puncte pe meci. El nu a fost prezent pe parchet la meciul tur, atunci când s-a remarcat James Murray Boyles cu 20 de puncte înscrise.

Partida dintre SCM U Craiova și Norrkoping Dolphins are loc miercuri, 30 noiembrie, de la ora 20:00 și poate fi urmărită pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!