Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM "U" Craiova îngroapă campioana de acum două sezoane

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
14.12.2012


77 - 86

(16-20, 13-23, 19-23, 29-20)

Sala Sporturilor Horia Demian
Cluj-Napoca

joi, 13 decembrie, ora 19:30

8-5 Statistică  9-4

Situaţie critică la Cluj-Napoca. "U" a cedat încă un meci pe teren propriu, de această dată în faţa unei formaţii ce înregistrează primul succes all-time împotriva campioanei de acum două sezoane, ajungând la a 5-a înfrângere stagională. Elevii lui Niksa Bavcevic au etalat, din nou, un joc modest în faţa unei echipe care a jucat, practic, în cinci oameni. Fără nicio idee în atac, clujenii s-au aflat mereu în spatele adversarului încercând zadarnic să obţină o victorie chinuită.

De această dată diferenţa dintre cele două echipe nu se poate "citi" doar de pe statistică, ci reiese din prestaţia jucătorilor aflaţi joi seară pe terenul Sălii Sporturilor "Horia Demian". Prima fază a jocului, în care Bureau a înscris prin alley-oop surprinzând defensiva clujenilor, descrie perfect întreaga confruntare. Clujenii s-au aflat mereu cu un pas în spatele adversarului, găsind cu greu soluţii în faţa defensivei craiovene. Din nou gazdele au fost limitate pe faza ofensivă, mizând pe acţiunile individuale. Zona prestată de Silvăşan&co s-a dovedit a fi inutilă datorită contra-atacurilor rapide alimentate de către Dzambic, în urma celor 18 posesii pierdute ce i-au costat scump pe amfitroni.

În ceea ce priveşte jocul în sine, SCM "U" a debutat în forţă realizând, în primele cinci minute, un parţial de 15-4. Clujenii au înregistrat recorduri negative în ceea ce priveşte primul time-out, solicitat după 90 de secunde de Bavcevic, primul coş înscris, care a venit după aproximativ 3 minute, respectiv primul fault, comis în minutul 11. După respectivul parţial realizat de craioveni, gazdele au dat semne de revenire şi au practicat un joc ceva mai cerebral izbutind să preia conducerea, scor 23-22, în urma coşului marcat de la mare distanţă de Wright. A fost doar o simplă aparenţă. A urmat un alt "run" semnat Bureau&co. care a dus scorul la 36-23 în minutul 15. Diferenţa s-a menţinut constant până în minutul 35, când gazdele au revenit la cinci puncte în spatele adversarului graţie unui parţial de 15-0, scor 65-70. Împinşi din spate de un public energic, jucătorii lui "U" nu au putut mai mult, Dzambic semnalând revenirea cu o aruncare de trei puncte. S-a terminat 86-77, iar SCM "U" a ajuns la a 9-a victorie stagională, clasându-se, pentru moment, pe poziţia a 2-a.

Este de admirat prestaţia craiovenilor care, de la accidentarea lui Miskovic, joacă practic în cinci jucători, fără să-i punem la socoteală pe Orbeanu şi Djurasovic care primesc minute relativ puţine în meciurile echilibrate. Chiar şi aşa Andjelko Mandic a reuşit să formeze un grup puternic care se susţine în permanenţă, mai ales în momentele grele precum parţialul de 15-0 izbutit de clujeni. Totuşi oboseala se resimte în jocul oltenilor, iar tehnicianul sârb este conştient că această reţetă nu îi poate aduce doar lucruri pozitive, luând în calcul programul următoarelor două etape, acasă cu Mediaş şi în deplasare cu Oradea.

De cealaltă tabără, cert este că "U" se află într-o situaţie critică, iar numărul redus, ce scade de la meci la meci, al spectatorilor prezenţi în Sala Sporturilor Horia Demian vorbeşte de la sine. Pentru a ieşi din actuala situaţie, "U" are nevoie neaparată de o victorie, marţi seară, în derby-ul cu CSM Oradea.

Marcatori:
Cluj: Wright - 23 de puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive; Ross - 16 puncte şi 9 recuperări
Craiova: Bureau - 25 puncte, 12 recuperări, 3 pase decisive, 2 mingi câştigate, 38 eficienţă; Dzambic - 18 puncte, 10 recuperări, 3 mingi câştigate; Habus - 15 puncte şi 5 recuperări

20 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    Silvasan
    Ar trebui si el mentionat ca fiind personajul negativ, in teren nu face absolut nimic, nu fuge dupa nici o minge dar stie sa raga la colegi la fiecare gresala care il implica, el nu trebuie sa se apere niciodata (mai aproape de 3 metri nu merge de nici un jucator) .... la recuperare nu fuge niciodata dupa minge dar sigur altcineva ii vinovat si asta chiar daca ii la 10 metri de minge acel altcineva.... Desi am crezut in tovarasul antrenor..... se pare ca jucatorii sunt satui de isteriile lui si de modul in care ii trateaza......

    cu 11 ani în urmă (14.12.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    silva
    cam astea sunt comentariile care se aud in tribuna, si multe altele si despre Silva si despre isteric... sa fie totusi o atitudine de fronda a jucatorilor, ca si copilul care vrea sa atraga atentia parintilor... pt ca prea se repeta acasa ..in deplasare mai joaca cate ceva! Eu asta am inceput sa cred... cand vedeam cum se opresc cu mingea in mana cautand solutia cu ochii si la tribuna! Cristescu va intelege? Sau se va alia cu antrenorul? Mai avem un meci acasa! As vrea sa mai vedem si ceva baschet, pt ca totusi, in ciuda impresiei de acum, stiu juca!

    cu 11 ani în urmă (14.12.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @meea
    Mai multi, din interior, spun ca jucatorii ar dori sa il debarce pe Isteric pentru ca nu mai suporta atmosfera de la antrenamente cand se pare ca asta rage la fel una intruna..... Si eu zic ca echipa poate mai mult de atat ( s-a vazut in sfertul 4 cand au calcat putin acceleratia si cei de la Craiova au fost gata dar.... a venit ragetul de pe banca ... rgatoarea a schimbat strategia si..... am pierdut.... Cand esti absolut tot timpul sub presiune, indiferent ce moral ai, indiferent daca esti pro sau amator ajungi la faza la care joci timorat, si joci fara cap!!! Cred ca ar trebui sa il informam noi pe Isteric ca ii asteptam demisia!!!! Am crezut in el dar parca este mult prea isteric cu toata lumea, inclusiv xcu scaunul pe care sta.... Jucatorii mai au nevoie si de liniste si solutia nu ii sa schimbi lotul.....

    cu 11 ani în urmă (14.12.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    hell
    am putea face ceva? noi? tribuna? sa cerem noi demisia antrenorului? parca nu se face sa strigi asa ceva in sala de baschet! dar, am putea sa afisam ceva in acest sens? am putea initia pe site o campanie de atentionare a conducerii? haideti sa facem ceva? eu totusi cred ca asta e problema!

    cu 11 ani în urmă (14.12.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @meea
    Absolut deacord, Nu vreau sa strigam pentru ca mi se pare jenanta ideea! dar ceva trebuie sa facem, daca nu pleaca macar sa trimita cimpanzeul furios acasa!!!

    cu 11 ani în urmă (14.12.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @meea
    Completare: sa plece cimpanzeul furios si sa ramana antrenorul!!!!!

    cu 11 ani în urmă (14.12.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    bavcevic
    e trei clase peste tenter

    cu 11 ani în urmă (14.12.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    ........
    Din ce punct de vedere? al numarului de decibeli emisi? a numarului de istericale? Este un antrenor dar din pacate si-a luat si cimpanzeul furios cu el..... daca decide sa trimita cimpanzeul furios la zoo poate ca atunci o sa fie un antrenor valoros.... apana atunci este doar o gaina isterica!!!

    cu 11 ani în urmă (14.12.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    ?
    cine-i 'cimpanzeul'?

    cu 11 ani în urmă (14.12.2012) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca pfiU :

    mda
    Afirmatii din astea gratuite cum ca Bavcevic e de nush cate ori mai antrenor decat Tenter sunt vant de primavara. Si mie mi se pare mult prea coleric si nu in sensul ""activarii echipei, a jucatorilor, asa cum fac antrenorii, ci in sensul ca are probleme cu nervii pe care nu si le poate controla.
    Nici lotul nu este foarte puternic/numeros, nici jucatorii nu sunt motivati, echipa nu e legata, nu are identitate, personalitate, nu lupta pentru un tzel comun.
    Nu stiu daca schimbarea antrenorului este benefica. Poate asta este fata pe care o vedem noi, specatorii. Poate sensul ragetelor lui, cum spunea un coleg mai sus, este unul pozitiv in mentalul jucatorilor. Putin probabil..
    Sanse la playoff sunt mari si de acolo, cum o fi, o fi. Alta mancare de peste.
    Toate bune! Haide U!

    cu 11 ani în urmă (14.12.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    .....
    Ii ofigura de stil :D sa lase urlatul si manifestarile isterice acasa si sa se comporte rational :D O critica la adresa atitudinii si nu a calitatilor de antrenor!!!

    cu 11 ani în urmă (14.12.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    :))
    aaa, asa deci; pai asta cu nervii e o problema de educatie... eu am vazut meciul la tv si cind am notat ca la timeout ii certa rau de tot pe jucatori, referindu-se mai ales la ceea ce facusera si nu la ce aveau de facut, cam neproductiv mi s-a parut, dar nu ma pronunt, ca nu-s antrenor.

    cu 11 ani în urmă (14.12.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    ......
    Daca nu ii capabil sa tina singur maimuta in frau atunci de ce nu ia un diazepam, un extraveral sau un xanax inainte de meci ..... deja suntem ca in bancuri: "intra un betiv intr-un bar si zice:
    -trei cafele barman.se uita barmanul si intreaba de ce 3?una pt tine una pt mine si una pt ma-ta.se enerveaza barmanul dar nu zice nimic ii da si pleaca omul
    vine a 2 zi
    -trei cafele barman.se uita barmanul si il intreaba din nou de ce trei?
    -pai una pt tine una pt mine si una pt mata.nu se rabda barmanul si il bate de numa
    vine a 3 zi betivul batut cu ochii vineti cu o mana in ghips si il intreba barmanul :
    -tot trei?
    -numai doua una pt mine si una pt mata ca pe tine te agita"

    Te agita, nu o bei, nu poti iti vezi de treaba.....

    cu 11 ani în urmă (14.12.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    @mira
    ma intrebam cum s-a vazut meciul la tv? imi pare rau pt el , o fii bun antrenor, dar nu vedem rezultate.Da , presiunea are rolul ei, dar mai trebuie si tactica. Daca nu batem acasa si facem teatru in loc de antrenorat, e greu sa accedem mai departe.Si acasa , l-a vazut o sala intreaga, ii place publicul, se intoarce spre el , vocifereaza si e teatral, in loc sa isi vada de treaba.

    cu 11 ani în urmă (14.12.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    @meea
    la tv s-a vazut clujul 'sub vremi', pierdut in tranzitie; cind s-au apropiat la vreo 5 puncte, cred, am zis ca devine interesant, dar ailalalti au fost mai cerebrali, cu un antrenor mai putin preocupat de scaun (ce comici sint astia cu scaunelu', pacat ca nu-i la cap!), dar mai mult de tablita; iar nenea asta, Niksa(m) cam isteric si atit, ca o gospodina careia nu i-a reusit ciorba si da vina pe musafiri! P.S. am sperante sa-i bata si Oradea pe clujeni, de cind astept ;)

    cu 11 ani în urmă (14.12.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @mira
    mira, mira, mira..... Eu sper sa nu ne bata Oradea dar din pacate cred ca suntem eu si speranta pentru ca nu cred ca are asta timp sa trimita cimpanzeu acasa sau sa il imblanzeasca .... din pacate.... daca ar fi sa pariez pe cineva as paria pe Oradea la mai mult de 10 puncte.... in echipa asa cum ii condusa acuma ( un antrenor insototi in permanenta de un cimpanzeu mascul fioros) nu cred ca poti sa ai incredere.... Mi-ar fi frica si de un meci cu Dinamo!

    cu 11 ani în urmă (14.12.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    sperante...
    avem cu totii; acuma sper sa nu li se urce oradenilor la cap, sa fie modesti si sa munceasca pentru a invinge; automultumirea nu e productiva!

    cu 11 ani în urmă (14.12.2012) Raspunde
  • BC CSU Sibiu frank :

    cimpanzeu?
    si totusi...cine-i cimpanzeul?

    cu 11 ani în urmă (14.12.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    @frank
    Citeste ca am scris mai sus :D Cimpanzeul este o figura de stil si se refera la agresivitatea tovarasului antrenor!!!

    cu 11 ani în urmă (14.12.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    baschet
    e un meci grozav la tv, oradea cu rovinari, oare se uita cimpanzeul la cat e de calm achim? asta se transmite!eu una abia astept meciul de marti! e iar acasa! ne vedem la sala!daca nu e baschet , avem macar teatru gen politicienii!

    cu 11 ani în urmă (14.12.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!