Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova, învinsă pe teren propriu de Cholet Basket

SCM U Craiova, învinsă pe teren propriu de Cholet Basket

Astăzi, 1 februarie, SCM U Craiova a primit vizita lui Cholet Basket, într-un meci din cadrul etapei a cincea a fazei secunde a FIBA Europe Cup. Oltenii au evoluat cu mult curaj, însă nu au rezistat până la final și au pierdut la șapte puncte: 64-71.

SCM U Craiova: Giordan Watson, Topias Palmi, Demonte Flanningan, Dimitrije Nikolic, George Blaj-Voinescu:

Cholet Basket: Dominic Artis, TJ Campbell, Boris Dallo, Perry Ellis, Justin Patton

Francezii au început cu o apărare foarte agresivă și cu multe capcane, însă oltenii au găsit soluții și s-au distanțat la 7-1. A urmat un parțial de 9-0 al oaspeților, care au trecut la conducere. Watson și Palmi au fost în mână și au reprezentat principalele arme ofensive ale gazdelor iar, la finalul actului inaugural, acestea conduceau cu 25 la 20.

Prima jumătate a sfertului secund a fost anostă, cu multe ratări de ambele tabere, astfel că s-au înscris doar opt puncte în cinci minute. Jucătorii lui Cholet Basket au dominat lupta la recuperare, profitând de talia superioară, și au reușit să preia controlul asupra jocului. Elevii lui Vitaly Stepanovski nu au mai avut aceeași precizie și inspirație în ofensivă, au comis câteva greșeli costisitoare, iar adversarii au intrat la vestiare cu un avantaj de șapte puncte: 39-32.

Alb-albaștrii au revenit mai energizați de la vestiare și, profitând de o ușoară relaxare a alb-roșiilor, au oferit o replică solidă. Watson și Palmi au continuat să joace excelent și, treptat, SCM U Craiova a recuperat din deficit. În cele din urmă, oltenii au preluat conducerea însă câteva greșeli au făcut ca tot Cholet Basket să aibă avantaj înaintea actului decisiv: 55-51.

În debutul sfertului patru, oaspeții au evoluat mai bine și s-au distanțat imediat la opt puncte, după coșurile lui Darel Poirier și Gaylor Curier. Gazdele nu au renunțat la luptă și, cu șase minute rămase, s-au apropiat din nou la două posesii, 57-61, provocându-l pe Laurent Vila să ceară time-out. Francezii au evoluat mai bine și s-au distanțat la zece puncte, 69-59, iar craiovenii nu au mai avut forța să revină. Cholet Basket s-a impus cu 71 la 64 și a obținut a patra victorie în grupa I

Liderii formației învingătoare au fost: Perry Ellis (11 puncte), Darel Poirier (11 puncte), Dominic Artis (10 puncte) și TJ Campbell (10 puncte). Pentru gazde s-au remarcat Topias Palmi (23 de puncte) și Giordan Watson (13 puncte).

În urma acestui joc, SCM U Craiova ajunge la un bilanț de 0-5. De partea cealaltă, francezii au 4-1 și împart prima poziție cu FC Porto.

În ultima rundă a acestei faze, oltenii vor juca, pe teren propriu, împotriva lui Niners Chemnitz, în timp ce Cholet Basket primește vizita lui FC Porto.

*foto: Ionuț Greere/Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!