Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova joacă în compania lui CSU Sibiu în runda a 18-a

SCM U Craiova joacă în compania lui CSU Sibiu în runda a 18-a

SCM Universitatea Craiova și BC CSU Sibiu se întâlnesc în primul duel al zilei de luni, 31 ianuarie, din Liga Națională de Baschet Masculin. Cu ocazia acestei partide ce contează pentru etapa a 18-a, oltenii o să revină pe parchet la mai bine de o lună distanță de la ultimul meci oficial.

Formația antrenată de Michalis Kakiouzis n-a jucat un meci de pe 29 decembrie 2021, când s-a disputat returul sferturilor Cupei României. Oltenii au trecut atunci de SCM OHMA Timișoara cu 82 la 65 și au obținut calificarea în Final Four, turneu pe care o să-l găzduiască Polivalenta din Craiova în perioada 15-17 februarie.

În privința Ligii Naționale, ultimul meci al oltenilor a fost tot împotriva Timișoarei, pe 18 decembrie 2021, când s-au impus în Banat cu 82-76. Patru jucători au terminat cu 10+ puncte, Troy Franklin remarcându-se împotriva fostei echipe cu 23 de puncte și 8 pase decisive, în vreme ce Joshua Hawley a contribuit cu un double-double (12 puncte, 10 recuperări).

CSU Sibiu are 7 victorii în ultimele 9 meciuri din LNBM, singurele eșecuri în această perioadă venind pe terenul Rapidului și în deplasarea de la CSM Petrolul Ploiești. De altfel, galben-albaștrii au bifat doar două rezultate pozitive departe de casă în acest sezon, în acele meciuri formația antrenată de Miguel Angel Hoyo terminând cu 77 și 75 de puncte încasate.

Meciul tur, din Sala Transilvania, a adus victoria Craiovei (87-82), atunci Justas Tamulis stabilind un record al punctelor marcate de un jucător într-un meci din campionat (39), performanță ce avea să fie depășită o lună mai târziu. Prestația individuală a lituanianului și-a găsit replica din partea adversă prin cele 40 de puncte la care au contribuit Franklin și Qualls, alb-albaștrii adjudecându-și ultimul sfert cu 31-18.

Aceste două formații dau baschetbaliștii cu cele mai mari medii de puncte marcate în LNBM. Michael Qualls și Justas Tamulis împart primele două poziții și în privința season high-ului, americanul Craiovei depășind recordul lituanianului într-un duel cu CSM Focșani, când a pus 41 de puncte pe tabelă.

Înaintea duelului direct, CSU Sibiu stă mai bine în clasament (locul 4), având toate meciurile jucate până în prezent (8-9 bilanț), Craiova regăsindu-se pe poziția a 13-a cu 8 victorii și 4 eșecuri.

Întâlnirea de la Craiova o să fie transmisă în direct pe Digisport 2, LookSport și YouTube FRB TV începând cu ora 17.00.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • Pop Dorel :

    FRANKLIN
    Sperăm că în acest meci să nu te comporți din nou ca un golan și să nu mai faultezi ca un jucător de doi bani.👹

    cu 2 ani în urmă (31.01.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!