Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova l-a transferat pe Topias Palmi

SCM U Craiova l-a transferat pe Topias Palmi

SCM Universitatea Craiova a anunțat transferul lui Topias Palmi, un baschetbalist finlandez care a evoluat cu naționala țării sale în cadrul EuroBasket 2022.

Palmi, în vârstă de 28 de ani și înalt de 1.96 metri, poate juca pe pozițiile 2-3 și vine de la Limburg United, grupare cu care a evoluat în BNXT League. Alături de belgieni a avut medii de 7.6 puncte și 2.2 recuperări în 24 de apariții, cu procentaje de 60% din interiorul arcului de cerc și 34% de la distanță.

Finlandezul are experiențe în trecut la Pyrinto Akatemia A Tampere, Joensuun Kataja Basket și Pyrintoe Tampere (toate în Finlanda), respectiv la Vanoli Basket Cremona în Italia.

Noul jucător al Craiovei a fost pe teren în patru dintre cele șase meciuri ale Finlandei la EuroBasket 2022, de fiecare dată în faza grupelor. Cel mai mult a jucat împotriva Olandei, 12 minute, iar cele mai multe puncte le-a marcat în duelul cu Serbia, 4. El a încheiat Campionatul European cu 3 puncte în medie, pe lângă 1.3 recuperări și 0.8 pase decisive.

SCM U Craiova are cinci străini în lot în urma acestui transfer, oltenii pregătindu-se pentru debutul în FIBA Europe Cup, unde o să joace în primul tur preliminar cu CBet Jonava (27 septembrie, ora 20.15).

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Palmi
    Sa il vedem marti in Lituania, nu este obisniit cu volegii insa daca e shooter ar trebui sa aiba un impact in meci.

    cu 1 an în urmă (23.09.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!