Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova o înfruntă pe FC Argeș în etapa a șasea pentru primul succes stagional în campionat

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.10.2023

SCM U Craiova o înfruntă pe FC Argeș în etapa a șasea pentru primul succes stagional în campionat

Într-un duel extrem de atractiv pentru lupta la pozițiile fruntașe din Conferința B, SCM U Craiova primește vizita celor de la FC Argeș Basketball în etapa a șasea a Ligii Naționale. Disputa este programată sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 19:00.

Oltenii au parte de un debut dificil de sezon în campionatul României. Leii din Bănie au jucat doar două meciuri până acum, fiind singura echipă din LNBM cu mai puțin de patru partide disputate. Motivul a fost prezența unor jucători în loturile de 3x3 ale naționalei României.

Craiovenii au jucat prima etapă abia la jumătatea lunii noiembrie, când au întâlnit-o pe CSM CSU Oradea, vicecampioana în exercițiu. Într-un meci din Sala Polivalentă din Craiova, alb-albaștrii au cedat cu 69-74, diferența fiind făcută de sfertul al doilea câștigat de Leii Roșii la șapte lungimi.

Trei zile mai târziu, elevii lui Vitaly Stepanovski au întâlnit-o pe BC CSU Sibiu. La fel ca meciul cu Oradea, și cel din Sala Sporturilor Transilvania a fost extrem de disputat și decis de ultimul sfert, în care ardelenii au marcat 25 de puncte și au încasat doar 15 puncte.

Vitaliy Zotov este piesa principală din angrenajul oltenilor, el fiind lider atât la puncte, cu o medie de 24, cât și la pase decisive, cu o medie de 4. Cel mai bun recuperator al echipei este Amedeo Casale, cu 5 pe meci.

De cealaltă parte, FC Argeș este una dintre cele mai în formă echipe ale debutului de sezon din LNBM. Alb-violeții au un bilanț de 4-1 după cinci etape, singurul eșec venind la o diferență de doar două posesii, 74-78, pe terenul vicecampioanei României.

În schimb, vulturii din Trivale au început sezonul cu trei victorii la rând, cu CSM Petrolul Ploiești, CSM Focșani și CS Vâlcea 1924. Cu excepția succesului cu gruparea de pe Valea Prahovei, venit la trei puncte diferență, piteștenii au câștigat doar la diferențe de două cifre în primele trei etape: 13 și 14.

În cea mai recentă rundă, FC Argeș a primit vizita celor de la BC CSU Sibiu, grupare neînvinsă până la acel moment în competițiile interne. Cu toate acestea, elevii lui Nebojsa Vidic și-au apărat avantajul terenului propriu și au câștigat cu 77-70.

Nikola Jevtovic este în continuare cel mai bun jucător al piteștenilor. În această stagiune, el este cel mai bun marcator, cu 15.4 puncte pe meci, dar și cel mai bun recuperator, cu 6.6 pe meci. La pase decisive se remarcă Raijon Kelly, cu o medie de 5.6.

Disputa dintre SCM U Craiova și FC Argeș Basketball este programată sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă din Craiova și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!