Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova o învinge pe CSM Ploiești după ce a dominat trei sferturi

SCM U Craiova o învinge pe CSM Ploiești după ce a dominat trei sferturi

Sâmbătă, 20 noiembrie, începând cu ora 18:00, CSM Baschet Petrolul Ploiești a primit vizita lui SCM U Craiova într-un joc din etapa a noua a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida din Sala Sporturilor Olimpia a fost adjudecată de olteni la o diferență de 19 puncte: 96-77.

Gazdele au avut un prim cinci alcătuit din Deion Hammond, Jonathan Jordan, Mihailo Sekulovic, Bogdan Popa și Christian Chițu, în timp ce oaspeții au început cu Aurelian Gavriloaia, Peter Olisemeka, Troy Franklin, Michael Qualls și Titus Robinson.

Elevii lui Mihai Popa au înscris foarte rapid șase puncte și, apoi, s-au distanțat la 12-3, după trei coșuri reușite de Jordan, Sekulovic și Hammond. De partea cealaltă, jucătorii lui Michalis Kakiouzis nu s-au regăsit în ofensivă și au comis o serie de greșeli, provocându-l pe tehnicianul grec să ceară time-out. După reluarea jocului, Qualls și Robinson au reușit o triplă și un slam-dunk și oltenii s-au apropiat la patru puncte. În același timp, prahovenii nu au mai susținut același ritm ca în debutul meciului și nu au mai găsit la fel de ușor drumul spre coș. Cu mai puțin de trei minute rămase din actul inaugural, organizatorii au întâmpinat probleme tehnice cu tabela și a fost nevoie de o scurtă perioadă de pauză. Pe finalul primului sfert, Petrolul a jucat mai bine și și-a asigurat un avantaj de șase puncte: 20-14.

După pauză, Franklin a reușit o pătrundere excelentă și Bogdan Țîbîrnă a marcat după recuperare, iar Craiova s-a apropiat la două puncte: 20-18. A urmat un parțial de 6-0 al gazdelor, care au profitat de o serie de greșeli ale oaspeților. După un timp de odihnă solicitat de alb-albaștri, aceștia au răspuns foarte rapid cu cinci puncte și a fost rândul lui Popa să ceară întreruperea jocului. La mai puțin de un minut de la intrarea pe teren, Khalif Wyatt, noul baschetbalist al Craiovei, a marcat un coș de la distanță prin care echipa sa a trecut la conducere: 28-30. Oltenii au început treptat să joace din ce în ce mai bine și au controlat finalul primei reprize. Așadar, după 20 de minute, SCM U Craiova conducea cu 48 la 37, grație unui joc ofensiv excelent reușit de Wyatt.

După revenirea de la vestiare, Chițu și Sekulovic au marcat șase puncte, însă Wyatt, Qualls și Robinson au menținut avantajul craiovenilor. Ploieștenii și-au pierdut din concentrare și au început să facă tot mai multe turnoveruri, iar jucătorii lui Kakiouzis s-au distanțat la 15 puncte: 64-49. Craiova a devenit din ce în ce mai agresivă în defensivă și a pus presiune pe tot terenul. Drept consecință, Qualls a oferit un clinic de dunk-uri și a ajuns la un total de 13 puncte. Totuși, până la finalul celui de-al treilea sfert, Popa, Sekulovic și Jordan au condus ofensiva gazdelor, care s-au apropiat la zece puncte: 60-70.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

În mai puțin de două minute, Petrolul a înjumătățit avantajul oaspeților însă, la celălalt panoul, Radu Vîrnă a înscris o triplă care a mai calmat spiritele în tabăra olteană. Încleștarea a devenit mult mai interesantă și, la jumătatea actului decisiv, scorul era 80 la 73 pentru Craiova. Oaspeții au dominat ultimele cinci minute și s-au impus cu 96 la 77.

Datorită acestui rezultat, SCM U Craiova ajunge la un bilanț de 6-3, iar CSM Baschet Petrolul Ploiești are 4-5.

Trupa învingătoare a avut patru jucători în double-digits: Michael Qualls (22 de puncte), Joshua Hawley (21 de puncte), Khalif Wyatt (15 puncte) și Radu Vîrnă (11 puncte). În schimb, liderii formației învinse au fost Deion Hammond (26 de puncte), Mihailo Sekulovic (16 puncte, 11 recuperări), Jonathan Jordan (13 puncte) și Christian Chițu (10 puncte).

În următoarea etapă, CSM Baschet Petrolul Ploiești se deplasează pe terenul lui CSM CSU Oradea, în timp ce SCM U Craiova primește vizita lui BC Athletic Constanța.

*foto: Ionuț Greere/Sportul Doljean

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Mai greu
    decat o arata scorul!Si evident tot din cauza fluctuatiilor noastre deja marca inregistrata ,cu caderi abisale conduse de circarul ieftin Franklin.Jocul a avut doua scurte perioade decisive,ambele de partea noastra.Prima,atunci cand a intrat seriful Wyatt Earp,evident deficitar fizic,dar cu o stiinta a jocului care m-a incantat pur si simplu si o mana de maestru.Si astfel,ridicatul IQ-ul baschetbalistic al americanului,pe care nu l-am vazut in liga decat la cativa jucatori ai Clujului,a intors pur si simplu jocul in favoarea noastra!Al doilea,cand intrasem intr-o groapa de potential,si-a facut numarul ilustrul Kevin si ne-a redat suflul,facilitandu-ne victoria,pigmentata si cu cateva momente de maestrie atletica.
    La capitolul prestatii individuale il mai remarc in mod deosebit si pe Hawley,o nota mare si pentru Radu Varna,respectiv raman din nou corigenti Olisemeka si Gavriloaia.Daca in privinta pivotului nostru lipsa de valoare e o certitudine ingrijoratoare in contextul in care Tibarna e in cel mai fericit caz neutru,cu Aurica nu inteleg ce se intampla,e de nerecunoscut si sper sa isi revina repede.Avem si un repetent,jucatorul problema al echipei,bezmetic si cu o atitudine paralela cu ceea ce inseamna baschetul,pe numele de scena Troy Franklin.Domnule Kakiouzis,daca ati avut ratiunea si demnitatea sa va trimiteti acasa un conational,pentru binele dvs si al nostru,trimiteti-l dupa sarbatori si pe Franklin acasa,vom avea sanse la un sezon remarcabil,cu atat mai mult cu cat vom fi si reprimiti in salile de sport!

    cu 2 ani în urmă (21.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!