Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova obține al treilea succes în sezonul 2022-23 din LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
04.12.2022

SCM U Craiova obține al treilea succes în sezonul 2022-23 din LNBM

SCM U Craiova a reușit să obțină cel de-al treilea succes stagional în Liga Națională în disputa cu CSM Târgu Jiu. Scorul final a fost 89-75 în favoarea Leilor din Bănie, la capătul unei confruntări întârziate dintr-un motiv inedit.

SCM U Craiova: Giordan Watson, Shawn Hopkins, Demonte Flannigan, George Blaj-Voinescu, Dimitrije Nikolic

CSM Târgu Jiu: Xavier Cannefax, Camil Berculescu, Dylan Frye, Andrei Gheorghe, Thomas Kattas

Gorjenii au început curajos partida și au reușit să se instaleze la conducere prin tripla lui Frye. Flannigan a egalat cu un slam-dunk. Egalitatea s-a păstrat până la 7-7, după care oaspeții au reușit un run de 7-0, oprit de liberele lui Flannigan. Hopkins a redus diferența cu o triplă. Elevii lui Vitaly Stepanovski erau conduși la patru puncte înaintea celui de-al doilea sfert, 14-18.

Al doilea parțial a debutat cu un cârlig al lui Flannigan, înaintea unei reușite spectaculoase de sub inel a lui Stevenson. Nikolic a replicat cu o triplă, înainte ca Watson să își readucă echipa în avantaj (21-20). Ilie și Kottas au reușit un run rapid, de 6-0, care l-a forțat pe Stepanovski să ceată timeout. Leii din Bănie au reușit să egaleze rapid la 29, prin Edwards. Cele două echipe s-au anihilat reciproc până la intrarea la cabine, astfel că tabela indica 37-37.

Gazdele au deschis a doua jumatate cu patru puncte reușite de Edwards și Nikolic. Cannefax a replicat cu un coș din interior, înaintea triplelor aceluiași Nikolic, care duceau scorul la 47-41. Frye și Gheorghe au reușit să egaleze prin două reușite similare. Recitalul triplelor a continuat cu o reușită similară a lui Edwards. Oltenii s-au distanțat la cinci lungimi (57-52) prin Nikolic, dar oaspeții au găsit o nouă cale să treacă în avantaj înaintea ultimului sfert datorită lui Stevenson (57-62).

Frye și Watson au inaugurat ultimul parțial. Flannigan a redus diferența la o singură posesie cu un layup. Leii din Bănie au revenit în avantaj prin Nikolic. Watson a reușit și el să puncteze cu un and-one, înaintea triplei lui Troupe. A urmat un run de 9-2 al Craiovei, care a reușit în cele din urmă să se impună cu 89-75.

În etapa intermediară, SCM U Craiova evoluează pe terenul lui Rapid București, iar CSM Târgu Jiu primește vizita celor de la BC CSU Sibiu.

*foto: Ionuț Greere/Sportul Doljean

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    chimia
    Troupe - Kottas trebuie analizata cu atentie si avem sanse.

    cu 1 an în urmă (04.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!