Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova obține primul succes în sezonul 2022-23 al Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.10.2022

SCM U Craiova obține primul succes în sezonul 2022-23 al Ligii Naționale

SCM U Craiova a reușit să obțină primul succes stagional în Liga Națională de Baschet Masculin la capătul unui joc extrem de disputat cu CSM Miercurea Ciuc. Oltenii s-au impus cu 78-76 datorită unui coș înscris de Dimitrije Nikolic.

SCM U Craiova: Giordan Watson, Shawn Hopkins, Alexandru Coconea, Demonte Flannigan, Dimitrije Nikolic

CSM VSKC Miercurea Ciuc: Zoltan Zerkula, Nemanja Manojlovic, Amedeo Casale, Vladyslav Frolov, Meshack Lufile

Manojlovic și Casale au deschis balul pentru oaspeți. Craiovenii au marcat pentru prima oară de la libere, prin Hopkins. Lufile a replicat printr-un dunk spectaculos. Blaj-Voinescu a dus scorul la 4-8 cu un layup în ultima secundă de atac. Cucovic a marcat prima triplă a confruntării. Palmi a replicat prin același procedeu și îi apropia pe olteni la o singură posesie. Finlandezul a repetat isprava și la posesia următoare și oltenii treceau pentru prima oară în avantaj. După primul sfert  Miercurea Ciuc conducea cu 18-21, datorită reușitei pe sirenă a lui Manojlovic.

Hopkins a egalat în debutul sfertului doi cu un and-one. Leii din Bănie au revenit la conducere prin Blaj-Voinescu, însă Draskovic i-a replicat cu o triplă. Țîbîrnă și Casale au majorat diferența prin două reușite din interior. Lufile a înscris patru puncte consecutive și a dus scorul la 24-32. Coconea și Nikolic au întrerup run-ul adversarilor de la linia de libere. După mai multe minute în care cele două echipe au înscris doar de la linia de pedeapsă, Coconea a redus diferența la o singură posesie cu un layup (33-36). În cele din urmă, Miercurea Ciuc conducea cu 36-38 la pauza mare.

Nikolic a egalat din interior, dar Casale și Draskovic au readus avansul la patru lungimi. Watson a marcat două triple consecutive pentru a duce scorul la 44-43, dar harghitenii nu au cedat, iar Casale și Frolov au punctat prin același procedeu. Duelul coșurilor de afară a continuat cu reușita lui Hopkins, care ducea scorul la 53-52. Harghitenii au răspuns cu un run de 7-0, iar la pauza mare conduceau cu 59-62.

Watson a restabilit egalitatea printr-o triplă extrem de dificilă. Hopkins i-a urmat exemplul și a dus scorul la 65-62 din zero grade. Răspunsul lui Frolov nu a întârziat să apară, iar reușita sa și a lui Draskovic întorceau din nou situația jocului. Același Draskovic făcea ca diferența de pe tabelă să fie din nou de două posesii. Hopkins a replicat printr-o nouă triplă din zero grade. Nikolic, Hopkins și Edwards au condus un run de 8-0 după care scorul devenea 76-72. Oaspeții au egalat după patru puncte într-o singură posesie, reușite în urma anti-sportivului fluierat la Nikolic. El și-a răscumpărat greșeala cu un coș din căciulă. Acest coș avea să aducă victoria oltenilor cu 78-76.

Următorul meci pentru SCM U Craiova este programat la mijlocul săptămânii, în FIBA Europe Cup, în fața celor de la CSO Voluntari. După pauza competițională, CSM Miercurea Ciuc va sta o etapă, pentru ca apoi să joace cu CSM Târgu Mureș.

*foto: Ionuț Greere/Sportul Doljean

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    La o unghie
    de un rezultat absolut rusinos,am aratat ca o echipa vlaguita si in criza totala de idei.Partea aia constant buna,care realmente imi mai atenueaza supararea si ii iert este ca nu le poti imputa lipsa de dorinta,chiar au vrut,dar aici a intervenit colapsul,prea multi au avut prestatii lamentabile,de fapt doar Gicu si Shawn au aratat baschet.Avem nevoie ca de aer de un jucator foarte puternic fizic sub panou,acolo unde e deranj mare.Si privind meciul ma gandeam inevitabil la romani...evident ca aia care chiar te ajuta sunt foarte putini si exagerat de scumpi,dar totusi,in putinatatea asta,cum sa il scapi pe Casale pentru Ciuc si sa il tii pe calamitatea de Tibarna???Apropos de baiatul asta,care a pacalit prea mult baschetul,sper ca este ultimul lui sezon aici!De fapt,daca ramane Vitaly antrenor si i se da in totalitate mana libera,sunt convins ca ne scapa de acest balast costisitor!

    cu 1 an în urmă (30.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!