Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova obține un nou succes categoric în fața lui CSM Galați

SCM U Craiova obține un nou succes categoric în fața lui CSM Galați

SCM Universitatea Craiova a disputat ultimul meci în ediția 2023/2024 a Ligii Naționale de Baschet Masculin în cursul serii de miercuri, 8 mai. La o zi după ce a învins-o categoric la București pe CSM Galați în primul joc al seriei pentru locurile 11-12, Craiova a obținut un nou succes la diferență mare: 115-74.

Craiova: Sam Sessoms, Amedeo Casale, Pavlo Krutous, Matt Freeman, Bogdan Țîbîrnă

Galați: Sebastian Boghean, Marius Ciotlăuș, Jaylon Tate, Shakem Johnson, Andrei Calenic

Oltenii au repetat scenariul din primul meci al seriei și au început cu 9-2, de unde Tate și Calenic au redus deficitul la o singură posesie. Casale a dus gazdele la +8 la jumătatea sfertului inaugural și diferența s-a repetat în urma triplei lui Freeman, pentru ca apoi Sessoms să puncteze la 19-9. „Leii Băniei” au dominat ultimele minute ale actului inaugural și au putut să se desprindă în continuare, iar tabela a indicat scorul de 35-17.

Dragan a făcut 45-23 după trei minute scurse din al doilea sfert, în timp ce Blaj-Voinescu și Agblese au contribuit la formarea unui avantaj de 26 de puncte, între reușitele celor doi fiind coșul lui Razdevsek. Tate a adus-o pe CSM Galați după ceva vreme la -22, însă oltenii au răspuns de fiecare dată și până la pauză diferența n-a trecut de 25 de puncte, astfel că SCM U Craiova a intrat la vestiare cu 63-40.

Ciotlăuș a deschis repriza secundă cu o triplă, însă Agblese și Krutous au pus șase puncte la rând pe tabelă pentru Craiova și s-a ajuns la 69-43. Alb-albaștrii au prins ulterior un parțial de 12-0, întrerupt de către Tate la scorul de 81-49, însă în scurt timp Craiova a bifat un nou run, de data aceasta de 9-0. Dunk-ul lui Krutous și tripla lui Tate au închis sfertul trei: 92-53.

Oltenii au atins suta cu liberele lui Pușcașu la 150 de secunde de la debutul actului decisiv (101-55), iar de acolo CSM Galați a prins o perioadă ceva mai productivă în atac chiar și la diferența aceasta mare de scor. Tinerii Pușcașu și Agapie au condus ofensiva gazdelor spre depășirea bornei de 110 puncte marcate și într-un final tabela a indicat un succes categoric în dreptul Craiovei: 115-74.

Opt jucători în double digits a avut Craiova cu ocazia acestui duel. Șerban Pușcașu a totalizat 15 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive după 6/8 din acțiune, Sam Sessoms a avut 14 puncte și 6 pase decisive, iar Nik Dragan a stat cu 13 puncte și 6 recuperări.

Liderii gălățenilor au fost Jaylon Tate (21 de puncte, 5 pase decisive, 5/7 la libere) și Andrei Calenic (14 puncte, 2 intercepții, 5/7 din interiorul arcului de cerc).

SCM U Craiova a încheiat sezonul pe poziția a 11-a, după un parcurs perfect în playout, iar CSM Galați s-a clasat pe locul 12 după ce la finalul sezonului regulat era penultima în LNBM.

*foto: Ionuț Greere / Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!