Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova pierde categoric în deplasarea de la Chemnitz

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.01.2023

SCM U Craiova pierde categoric în deplasarea de la Chemnitz

Niners Chemnitz a surclasat-o pe SCM U Craiova în etapa a treia a grupelor din Top 16 al FIBA Europe Cup. Saxonii s-au impus cu scorul de 93-62, într-o confruntare dominată de la un capăt la altul.

SCM U Craiova: Giordan Watson, Shawn Hopkins, Demonte Flannigan, George Blaj-Voinescu, Dimitrije Nikolic

Niners Chemnitz: Arnas Velicka, Aher Uguak, Mindaugas Susinkas, Jonas Richter, Dominic Lockhart

Lockhart a reușit primul coș din acțiune al partidei, din spatele liniei de trei puncte. Flannigan a răspuns pe pătrundere. Velicka a punctat în tranziție de două ori la rând și a dus scorul la 9-4. Watson a oprit un run de 8-0 cu un coș dificil de la semi-distanță. Nikolic a animat ofensiva oltenilor cu un slam-dunk agresiv în tranziție, iar după 10 minute, tabela indica 22-16 în favoarea nemților.

Reprezentanta României s-a apropiat la o singură posesie după două călătorii de succes la linia de libere. Mijovic a marcat două triple de pe bancă, iar tabela indica 29-28. Velicka a marcat imediat prin același procedeu, iar Chemnitz își păstra avansul de două posesii. Filipovity a transformat trei aruncări libere, iar tabela indica 35-28. Avansul gazdelor avea să devină de două cifre după alte două reușite din interior. Clark a transformat două triple, iar run-ul saxonilor ajungea la 15-0. La pauza mare, scorul era 51-34.

A doua jumătate a confruntării a continuat evoluția excelentă din spatele semicercului a germanilor, care duceau diferența la 20 de puncte printr-o reușită de genul a lui Valicka. Richter și Watson s-au duelat apoi în reușite din spațiul de trei secunde. Susinkas și Valickas au lovit din nou de afară, iar scorul devenea 62-36. Palmi și Mijovic au întrerupt seceta Leilor din Bănie, înainte ca Yebo să ducă avansul la 30 de lungimi. Înaintea sfertului patru, scorul era 77-51.

Oltenii au lovit primii ăn ultimul sfert, prin Nikolic. Velicka a replicat printr-un and-one. Binapfl a punctat și el la posesia imediat următoare. Problemele ofensivei craiovene au continuat pe tot parcursul sfertului patru, iar în cele din urmă, Niners Chemnitz a dus-o pe SCM U Craiova la un bilanț de 0-3, după succesul cu scorul de 93-62.

Arnas Velicka a fost cel mai bun jucător de pe teren și a totalizat 18 puncte, 5 recuperări, 9 pase decisive și 3 intercepții. Marko Filipovity a fost cel mai bun marcator cu 19 puncte. La egalitate cu el s-a aflat Topias Palmi, care a fost MVP-ul Craiovei. Dimitrije Nikolic l-a urmat cu 14 puncte și 6 recuperări.

Următorul meci al Craiovei în Europe Cup este programat pe 24 ianuarie, împotriva celor de la FC Porto, în deplasare. Confruntarea este programată de la ora 22:00.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!