Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova primește vizita celor de la BCM U Pitești

SCM U Craiova primește vizita celor de la BCM U Pitești

În startul unui sezon competițional ce deja a reușit să ne ofere destule surprize, SCM U Craiova primește vizita celor de la BCM U Pitești în etapa a treia a LNBM- Grupa Valorică A.

SCM U Craiova vine după o înfrângere destul de dură în fața celor de la SCM Timișoara, scor final 73-84, după ce aceștia au fost conduși chiar și la 25 de puncte.Deși în sfertul 3 au fost foarte aproape de o revenire, timișorenii au găsit de fiecare dată soluțiile de a menține distanța pe tabelă.Acest rezultat a putut fi privit ca fiind unul neașteptat, având în vedere debutul victorios al alb-albaștrilor contra CSU Sibiu, dar și înfrângerea categorică administrată timișorenilor de către BCM U Pitești.

Cel mai eficient jucător al acestora a fost Monyea Pratt, autorul a 17 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive și 2 mingi câștigate, urmat de Dragoș Diculescu, cu 10 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă.

De cealaltă parte, BCM U Pitești a fost foarte aproape de un start perfect în această ediție de campionat.După o victorie pe terenul celor de la SCM Timișoara, alb-violeții au disputat un duel de foc contra celor de la U-BT Cluj Napoca, încheiat cu o repriză de prelungiri și victoria trupei lui Mihai Silvășan la o diferență de doar 2 puncte, scor final 83-85.

Principalii realizatori ai gazdelor au fost Goran Gajovic, cu 18 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, pentru un indice de eficiență de 23, urmat de Bozhidar Avramov, autorul a 12 puncte, 2 recuperări, 4 pase decisive și 4 mingi câștigate.

În ceea ce privește întâlnirile directe, istoricul arată nu mai puțin de 27 de confruntări între cele două, dintre care SCM U Craiova a ieșit victorioasă în 15 partide.În schimb, sezonul trecut a marcat 6 întâlniri, în cadrul cărora fiecare echipă a reușit să își apere propriul teren și să obțină 3 victorii, fiind egalitate.

La fel cum istoricul trupei lui Florin Nini cu U-BT Cluj Napoca ne pregătea pentru un duel extrem de puternic, în ciuda schimbărilor de lot, și rezultatele dintre aceștia și formația condusă de Aco Todorov, de fiecare dată la diferențe foarte mici, ne fac să ne așteptăm la un duel echilibrat.

Din punct de vedere al loturilor, niciuna dintre echipe nu pare a avea vreo absență notabilă, după debutul bulgarului Bozhidar Avramov contra U-BT Cluj Napoca, venit după o accidentare.De asemenea, ambele formații au produs un număr notabil de modificări la nivelul jucătorilor, în special la capitolul străini.De subliniat este și faptul că atât Goran Gajovic, cât și Porter Troupe sunt ambii foști componenți ai adversarului lor.

Brigada de arbitri ce va oficia întâlnirea este formată din Ciprian Stoica, Alin Faur și Istvan Bertalan.

Partida va avea loc duminică, 26 octombrie, în Sala Polivalentă din Craiova, începând cu orele 19:30 și va putea fi urmărită în direct pe canalul de youtube al Federației Române de Baschet, FRB TV.

 

*SURSA foto: Gabriel Pintilei

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!