Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova primește vizita celor de la Steaua CSM

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.10.2013

 

Liga Națională

Etapa 2

09.10.2013        

Miercuri (09.10), este programat în Bănie, meciul dintre SCM U Craiova și Steaua CSM EximBank. Această partidă contează pentru etapa a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Echipa gazdă, SCM U Craiova vine după o victorie clară, chiar în fața vice-campioanei BC Mureș Târgu Mureș. Jocul defensiv şi numărul recuperărilor, îi dau echipei lui Andelko Mandic cel puţin un imbold moral înaintea meciului cu Steaua. Jocul sub panou a fost unul excelent pentru olteni la meciul cu BC Mureş, terminând la acest capitol cu 19 recuperări mai mult decât adversarii.

Dincolo, Steaua CSM EximBank vine tot după o victorie, în compania celor de la Timba Timişoara. În faţa propriilor suporteri, „militarii” nu au avut nici un fel de emoție. Au controlat meciul, în fața unei echipe care pare că nici în acest an nu poate emite pretenții.

Revenind acum la duelul de miercuri, care se anunță extrem de interesant, putem spune că SCM U Craiova pare a fi favorita acestui meci. Un prim argument care să confirme acest fapt îl constituie publicul oltean care creează o atmosferă sufocantă. De asemenea la Craiova a fost păstrat nucleul echipei din sezonul trecut, care făcea o figură frumoasă iar jucătorii noi veniți nu au făcut decât să umple lipsurile de anul trecut. Andelko Mandic a adus la formația sa doar jucători cu experiență dar care în au multe de demonstrat iar printre aceștia îi regăsim pe Bogdan Popescu (35 de ani), Nemanja Maric (30 de ani), Sasha Topchov (34 de ani), Andrei Căpușan (30 de ani) și Viorel Mocanu (37 de ani). Steaua a câștigat ultimele două partide oficiale jucate, ambele contra formaților din Timișoara, BC și Timba. Deși este o echipă cu 3 campioni din sezonul trecut în lot, Steaua nu pare a fi la nivelul craiovenilor. Lupta celor doi tehnicieni va fi unul de urmărit. Ambii sunt școliți în baschetul ex-iugoslav. Mladen Jojic are de partea sa experiența pe când Mandic se bazează pe inspirația sa.

La acest se va consemna un duel savuros sub cele două panouri. Bogdan Popescu și Virgil Stănescu vor protagoniștii acestui duel interesant. Cei doi au fost colegi la Steaua, acum 3 sezoane când formația bucureșteană juca în Eurochallenge. În acest moment Popescu pare a fi într-o formă sportivă de invidiat, la meciul cu BC Mureș acesta a terminat partida cu 17 puncte și 12 recuperări. Omologul său din tabăra adversă nu a strălucit în meciul cu Timba. Stănescu a marcat la acea partidă doar 6 puncte și a recuperat 5 mingi.

Djurasovic vine în Bănie. Nu este vorba despre Nikola Djurasovic ci despre fratele său Bozo care evoluează din această vară pentru Steaua. Acesta a avut o prestație excelentă în meciul cu Timba Tmișoara, unde a marcat 15 puncte și a înregistrat 9 recuperări.

Așadar, miercuri va avea loc o partidă în care ambele echipe vor da și ultimul strop de transpirație pentru a câștiga.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!