Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova primește vizita lui U-Banca Transilvania într-un joc restanță

SCM U Craiova primește vizita lui U-Banca Transilvania într-un joc restanță

La jumătatea acestei săptămâni, în Sala Polivalentă din Craiova, are loc o restanță din etapa a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația gazdă primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca, într-un duel ce se anunță a fi extrem de interesant.

SCM U Craiova este una dintre grupările care au schimbat mulți jucători peste vară, astfel încât a avut în majoritatea meciurilor de până acum un atuu, cel al surprizei. Drept urmare, oltenii au eliminat-o pe CSM Oradea în optimile de finală ale Cupei României și au început campionatul cu trei victorii.

Sub conducerea lui Michalis Kakiouzis, alb-albaștrii le-au depășit pe CSM Târgu Jiu (58-73), BC CSU Sibiu (82-87) și CSM Galați (72-61). Totuși, Craiova a pierdut neașteptat în ultima etapă, pe terenul lui Rapid București. Giuleștenii au practicat un joc foarte bun și s-au impus la o diferență de două puncte: 81-79.

De partea cealaltă, U-Banca Transilvania este singura echipă din LNBM neînvinsă în confruntările oficiale până în acest moment. Clujenii au parte de un start de sezon excelent, obținând victorii pe toate planurile, atât pe cel național, cât și pe cel internațional.

Ultimele cinci rezultate ale elevilor lui Mihai Silvășan arată în felul următor: 107-69 vs. CSA Steaua București, 66-60 vs. Darussafaka Istanbul, 82-55 vs. CSM Oradea, 76-71 vs. Happy Casa Brindisi și 82-60 vs. Dinamo București.

Așadar, alb-negrii sunt favoriți în disputa de miercuri seară. De altfel, antrenorul Craiovei declara după victoria cu CSM Galați că jocul cu U-BT este unul așteptat de către întregul lot, care își dorește să vadă dacă pot obține rezultate bune și în fața adversarilor din vârful clasamentului.

„Toți așteptăm meciul cu U-BT Cluj. Este un derby datorită valorii lor și formei noastre. Vrem să vedem dacă ne vom ridica la nivelul din celelalte etape și în acea confruntare”, a spus Kakiouzis pentru pagina de Facebook a clubului oltean.

Dacă ne uităm la statistici, observăm că și acestea sunt de partea campioanei României. Ardelenii stau mai bine la puncte (90.3 – 77.8), pase decisive (24.3 – 17.5), eficiență (119.0 – 87.8), capace (2.3 – 2.0), turnovers (15.3 – 16.8), aruncări libere (83.3% - 64.3%), aruncări de două puncte (61.3% - 48.9%) și aruncări de trei puncte (38.3% - 28.3%).

În schimb, SCM U Craiova este o echipă foarte atletică și rapidă, care se hrănește din intercepții (11.5) și din recuperări (44.0). Nu este întâmplător faptul că echipa din Bănie conduce Liga Națională la capitolul recuperărilor ofensive (15.0).

Așadar, pentru clujeni, principalul obiectiv ar trebui să fie limitarea recuperărilor ofensive ale adversarilor, printr-un nivel ridicat de agresivitate în spațiul de trei secunde. De asemenea, conducătorii de joc din formația lui Silvășan trebuie să fie atenți la felul cum duc mingea, fiindcă mai multe greșeli consecutive pot să le dea aripi adversarilor.

De partea cealaltă, gazdele au în față o trupă foarte talentată, cu o mulțime de arme ofensive la dispoziție. O posibilă soluție pentru a opri atacul oaspeților este anihilarea lui Patrick Richard, cel care a arătat ca un adevărat căpitan în acest început de sezon, fiind adesea cel mai determinant jucător al lui U-BT.

Nu în ultimul rând, pe baza partidelor disputate până în acest moment, mă aștept la o confruntare extrem de tensionată, pe care arbitrii trebuie să fie atenți să nu o scape de sub control. Ambele tabere au în lot jucători impulsivi, experimentați, care își provoacă adversarii, astfel că autocontrolul și tăria psihică vor conta foarte mult.

Principalii remarcați ai celor două echipe sunt Michael Qualls, Josh Hawley și Troy Franklin, pentru alb-albaștri, și Patrick Richard, Karel Guzman și Andrija Stipanovic, pentru alb-negri. De asemenea, Brandon Brown a debutat vineri cu succes pentru U-BT și rămâne de văzut cum se va descurca acesta la al doilea meci.

Duelul din Sala Polivalentă are loc miercuri, 27 octombrie, de la ora 19:30, și va putea fi urmărit pe canalul de YouTube al Federației Române de Baschet.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Cred ca cu multa munca orice echipa din acest campionat poate sa bata pe oricine
    Deci hai Craiova

    cu 2 ani în urmă (27.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!