Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova primește vizita Stelei în etapa a 26-a

SCM U Craiova primește vizita Stelei în etapa a 26-a

SCM Universitatea Craiova și CSA Steaua București se duelează în cel mai interesant meci de duminică, 27 martie, din Liga Națională de Baschet Masculin. Partida contează pentru etapa a 26-a.

„Leii Băniei” sunt fără victorie pe teren propriu în martie, cedând ambele partide jucate în Polivalenta din Craiova. Mai mult, oltenii au un om nou în conducere, în persoana lui Vitaly Stepanovski, acesta devenind directorul tehnic al echipei după plecarea lui Michalis Kakiouzis din funcția de antrenor principal.

Craiova s-a impus dramatic ultima dată în Liga Națională, 71-69 la Constanța, coșul victoriei fiind semnat de Josh Hawley de la distanță cu patru secunde până la final. De altfel, americanul a fost liderul din tabăra alb-albastră la puncte (23), recuperări (14) și assist-uri (4). Oltenii au fost conduși de la margine de Ciprian Enache în acel joc de la malul Mării Negre.

Steaua și-a pus în pericol șansele la playoff

„Militarii” au cedat pe teren propriu disputa cu SCM OHMA Timișoara din încheierea rundei cu numărul 25, scor 74-79, rezultat prin care au coborât la 11-14 bilanț. Eșecul pune în pericol șansele bucureștenilor să acceadă în playoff și potrivit unor surse, Steaua o să abordeze ultimele etape ale sezonului regulat fără Eugen Ilie pe post de principal.

Steaua are un parcurs foarte modest în deplasare, singurele victorii bifându-le în prima parte a sezonului, la Miercurea Ciuc și Constanța. Gruparea din capitală are 2-10 departe de casă, pe 20 noiembrie 2021 bifând ultimul rezultat pozitiv pe teren străin.

Ambele au două victorii în ultimele cinci etape

Parcursul din martie este aproape asemănător, Craiova dispunând de o partidă în plus în această lună, pentru 3 victorii și 3 eșecuri. Steaua stă cu 2-3 în perioada amintită.

Situația din clasament ține cu oltenii, care au 15-8 în campionat, fiind pe poziția a patra înaintea acestui meci, iar steliștii stau pe 7.

Craiova este printre echipele bătute de Steaua în Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul”, în tur fiind 97-90 în favoarea bucureștenilor. Zarko Djuric (27 de puncte, 8 recuperări) și Michael Qualls (23 de puncte, 6 pase decisive) au ieșit în evidență atunci, iar Troy Franklin a contribuit cu un double-double (18 puncte, 11 assist-uri).

Steaua a avut șase jucători în double digits cu ocazia acelei partide. Doar Robin Mandisodza și Andrei Panait n-au putut marca dintre baschetbaliștii utilizați din tabăra „militarilor”, iar Andrey Ivanov a avut 4 puncte și 2 recuperări în dreptul numelui său.

Disputa din Bănie va avea loc duminică, 27 martie, de la ora 19.00 și o să fie transmisă pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Steaua București

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!