Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova revine de la -10 în seria cu SCM Timișoara și se califică în Final Four

SCM U Craiova revine de la -10 în seria cu SCM Timișoara și se califică în Final Four

SCM U Craiova a obținut calificarea în Final Four-ul Cupei României după ce a trecut de SCM Timișoara în retur, scor . În manșa tur din sferturile de finală scorul a fost 97-87 pentru bănățeni.

SCM U Craiova a început meciul cu Franklin, Qualls, Gavriloaia, Hawley și Țibîrnă, în timp ce SCM Timișoara i-a avut în formula de start pe Strong, Mirkovic, Mocrițchi, Gajic și Olah.

Oltenii aveau de recuperat un deficit de zece puncte, după înfrângerea din tur, scor 87-97. Chiar dacă au marcat primii prin Hawley, gazdele s-au văzut conduse cu 5-13 după patru minute, după tripla semnată de Ivan Lilov. Qualls, Wyatt și Howley au readus Craiova la egalitate (15-15), dar Lilov a încheiat primul sfert cu două triple (17-21). Sfertul secund a fost la fel ca primul. Qualls și Komatina au deschis sfertul cu câte o triplă, pentru că Timișoara să aibă un avantaj de șase puncte (20-26). A urmat un parțial de 12-2 al oltenilor (32-28), pentru ca în cele din urmă avantajul să fie la pauză de numai un punct (34-33).

Repriza secundă a fost un adevărat galop de sănătate pentru Craiova. După ce Strong a egalat scorul la 38, oltenii au reușit să facă scor în restul perioadei. Cu Qualls și Olisemeka în prim-plan, craiovenii și-au ținut adversarii la numai patru puncte marcate și au intrat la pauza dinaintea ultimului sfert cu un avantaj de 23 de puncte, scor 65-42, după tripla lui Wyatt.

Timișoara a început o cursă de recuperare în ultimul sfert. Edi Petrescu a marcat o triplă, Wyatt a înscris un four-point play, dar Gajic, Petrescu și Lilov i-au adus pe bănățeni la 16 puncte (69-53). Robinson a marcat un dunk spectaculos pe contraatac care ducea Craiova la 19 puncte, dar Timișoara s-a întors la 16 puncte, după tripla lui Mirkovic. Wyatt a ținut sub control situația de la linia de fault, pentru ca tot el să înscrie după un assist spectaculos al lui Qualls (82-63). Ivan Lilov a înscris repede după time-out, dar Timișoara n-a mai avut timp să întoarcă soarta calificării, iar Craiova s-a impus cu 82-65 în retur și cu 169-162 per total.

În meciul retur Michael Qualls a adunat 26 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive, Khalif Wyatt a venit de pe bancă cu 18 puncte și Josh Hawley 14 puncte. De partea cealaltă Ivan Lilov a marcat 22 de puncte, în timp ce Alex Olah și Edi Petrescu au înscris fiecare câte 9 puncte.

*foto: facebook SCM Craiova

1 comentariu la aceasta stire:
  • Pop Dorel :

    Din nou!
    ...golanul mic de la Craiova a ieșit în evidenta prin comportamentul mizerabil cu care ne-a obișnuit. De data aceasta a fost pus la punct de Grigoraș.Bravo!!!

    cu 2 ani în urmă (30.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!