Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova revine pe teren propriu cu un duel contra lui CSM Focșani

SCM U Craiova revine pe teren propriu cu un duel contra lui CSM Focșani

Duminică, 14 noiembrie, de la ora 17:00, SCM U Craiova primește vizita lui CSM Focșani, într-un joc din cadrul etapei a 8-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Pe cele două formații le desparte un singur punct, oltenii având cu o victorie în plus față de vrănceni.

Cu un bilanț de 4-3, SCM U Craiova se află pe locul 5 în campionat. În schimb, CSM Focșani are trei meciuri câștigate și patru pierdute, ocupând poziția a 8-a. În ultima rundă, elevii lui Michalis Kakiouzis au fost învinși de FC Argeș Basketball, în timp ce jucătorii lui Mihai Petruț s-au impus împotriva Stelei București.

Gazdele confruntării de duminică au avut o șansă bună de a îi bate pe piteșteni, mai ales în contextul în care Tudor Costescu a fost descalificat, după două faulturi tehnice, încă din primul sfert. Însă, alb-violeții au reușit un parțial de 10-0 în ultimele minute și au obținut al 7-lea succes.

De partea celaltă, oaspeții au controlat disputa cu trupa militară și au arătat foarte bine, fiind conduși de Wade Chatman și Justin Baker. Primul este liderul focșănenilor la puncte (22.6), pase decisive (3.9) și eficiență (21.9). În schimb, cel mai bun recuperator al lui CSM Focșani este Aliaksandr Pustahvar (5.4).

Marcatorul principal al craiovenilor este Michael Qualls (22.3), care produce și cele mai multe intercepții (3.3). Joshua Hawley recuperează cel mai bine (8.6), iar Troy Franklin reușește cele mai multe pase decisive (6.3).

Din punct de vedere statistic, SCM U Craiova stă mai bine la toate capitolele în afară de procentaje și turnovers. Trupa olteană este liderul LNBM la recuperări ofensive (14.6) și la intercepții (12.9). În schimb, CSM Focșani are al treilea cel mai bun procentaj de trei puncte (39.1%).

Meciul din Sala Polivalentă din Bănie poate fi urmărit pe canalul de YouTube al Federației Române de Baschet.

*foto: Ionuț Greere/Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!