Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova - SCM OHMA Timișoara, meciul vecinelor de clasament în LNBM

SCM U Craiova - SCM OHMA Timișoara, meciul vecinelor de clasament în LNBM

SCM Universitatea Craiova și SCM OHMA Timișoara se întâlnesc vineri, 1 aprilie, în cadrul etapei a 27-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, cele două grupări fiind vecine în clasament înaintea acestui duel.

Oltenii au obținut un succes clar la debutul lui Vitaly Stepanovski, 102-67 pe teren propriu în confruntarea cu CSA Steaua București. Pentru a doua oară în acest campionat a înscris minim 100 de puncte Craiova într-un meci, singurul duel de până atunci fiind cel cu CSM Focșani, tot în propriu fief.

Qualls, Hawley, Kennedy și Vîrnă au fost în double digits, pentru român acesta fiind un season-high (13 puncte), iar Hawley a bifat un double-double (20 de puncte, 15 recuperări), performanță de care n-a fost departe nici Kennedy (17 puncte, 8 recuperări).

Timișoara are două rezultate aproape identice în perioada recentă, un punct în plus făcând diferența. Bănățenii au trecut cu 79-74 de Steaua și apoi cu 78-74 de CSM Galați, cel din urmă succes fiind obținut în prelungiri. „Leii din Banat” au ajuns la opt victorii consecutive astfel în Liga Națională.

Alb-violeții, echipa cea mai în formă din campionat

Formația lui Dragan Petricevic traversează o perioadă excelentă, fiind fără înfrângere din a doua parte a lunii februarie. Atunci, bănățenii pierdeau în deplasare, la Pitești, moment după care au devenit trupa cu cea mai lungă serie activă de victorii în Liga Națională.

Într-un clasament al ultimelor zece etape, Timișoara este la egalitate cu FC Argeș și U-BT Cluj, toate cu 8-2 bilanț, doar CSO Voluntari aflându-se într-o situație mai bună din acest punct de vedere (9-1). În seria de opt victorii, SCM Timișoara a trecut de trei ori pragul celor 90 de puncte marcate și o singură dată a permis adversarilor să își treacă în cont peste 75 de puncte.

Craiova a eliminat Timișoara din sferturile Cupei

Precedenta întâlnire de la Craiova dintre olteni și bănățeni a fost adjudecată de formația din Bănie, 82-65 în sferturile Cupei României. Atunci, la finalul anului 2021, SCM Universitatea Craiova a recuperat un handicap de 10 puncte, cu cât a câștigat SCM Timișoara manșa tur, oltenii calificându-se în Final Four, ulterior jucând finala Cupei.

Bilanțul din campionat, în meciurile directe, ține cu Craiova, care are 9 victorii în fața bănățenilor, aceștia din urmă reușind să câștige de 5 ori împotriva formației alb-albastre.

În ceea ce privește clasarea actuală în ierarhia LNBM, „Leii Băniei” au 16-8 bilanț, iar Timișoara stă cu 15-8, pe poziția a cincea.

Duelul de la Craiova are loc vineri, 1 aprilie, de la ora 16.00 și va putea fi urmărit pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook SCM Craiova

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!