Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova se impune categoric în restanța cu CSM Târgu Jiu

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
20.02.2022

SCM U Craiova se impune categoric în restanța cu CSM Târgu Jiu

SCM Universitatea Craiova s-a revanșat pentru finala de cupă pierdute împotriva celor de la CSO Voluntari și a câștigat pe teren propriu, împotriva celor de la CSM Târgu Jiu, cu scorul de 86-67. Meciul a fost o restanță din etapa a 16-a.

Michalis Kakiouzis i-a titularizat pe Gavriloaia, Franklin, Qualls, Robinson și Țîbîrnă. Claudiu Alionescu a început cu Troupe, Sly, Ilie, Ahmed și Nicoară.

Bogdan Țîbîrnă a înscris primele patru puncte ale Craiovei, înainte ca Ahmed să răspundă din interiorul spațiului de trei secunde. Qualls a reușit și el să își treacă numele pe lista marcatorilor și să ducă scorul la 7-2. Țîbîrnă a continuat prestația excelentă din primul parțial și a finalizat pasa perfectă a lui Franklin, iar mai apoi a reușit un slam-dunk după un pick and roll executat excelent cu Gavriloaia. Ahmed a dus scorul la 11-8 cu un coș de sus. Pivotul roman al gazdelor a înscris și de afară pentru a ajunge la un total de 11 puncte în șapte minute, dar Troupe a răspuns prin același procedeu. După 10 minute, Craiova conducea cu 18-13, după dunk-ul lui Qualls.

Al doilea parțial a început cu o finalizare la inel a lui Robinson, după care a urmat and one-ul lui Sly. Americanul a mai reușit un coș cu fault, de data aceasta din spatele semicercului, prin care restabilea egalitatea, la 20. Ilie l-a servit apoi pe Troupe pentru un dunk, cu o pasă spectaculoasă, iar Kakiouzis a cerut timp de odihnă. Gavriloaia a înscris din zero grade, iar tabela indica 27-24 în favoarea gazdelor. Qualls și Hawley au adus încă cinci puncte pentru gazde, iar ecartul ajungea la opt lungimi. Parțialul Leilor din Bănie a ajuns la 15-0 după tripla lui Hawley și a fost întrerupt de Ahmed (39-26). Franklin l-a căutat pe Hawley pentru un alley-oop în două posesii, iar abia a doua încercare a fost cu succes. Extrema Universității a reușit apoi încă un dunk spectaculos pe tranziție, iar la pauza mare, scorul era 51-28.

Hawley a deschis a doua jumătate cu un coș de sus de efect. Troupe l-a servit apoi pe Ahmed pentru un alley-oop în tabăra gorjeană. Vîrnă a lucrat în pick and roll cu Țîbîrnă și a înscris două puncte la inel, prin care Craiova s-a distanțat la 25 de lungimi. Nicoară a fost găsit excelent de Ilie sub panou pentru a duce scorul la 59-37. Veteranul a înscris și de afară la posesia următoare. Blaj-Voinescu a punctat și el printr-o astfel de reușită. Înaintea ultimului sfert, SCM Craiova conducea cu 67-46.

După două minute de joc, Porter Troupe a înscris primele puncte ale ultimului parțial, de la linia de libere. Robinson a replicat cu un floater din căciulă. Andrieș s-a trecut și el pe lista marcatorilor cu două coșuri din spatele semicercului. În urma unui timeout cerut de Claudiu Alionescu, Troupe a înscris de la distanță. Parțialul gorjenilor a ajuns la 13-0, iar oaspeții se apropiau la 10 puncte (75-65), cu două minute înainte de final. Franklin le-a tăiat aripile adversarilor cu două triple, iar SCM U Craiova s-a impus cu 86-67.

Josh Hawley a fost cel mai bun marcator al disputei, cu 22 de puncte și 9 recuperări. Troy Franklin a încheiat cu 6 puncte, 6 recuperări și 15 pase decisive. Bashir Ahmed a fost coșgheterul gorjenilor, cu 21 de puncte. Porter Troupe a încheiat cu 16 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări.

Leii din Bănie ajung la un bilanț de 12 succese și 4 eșecuri în Liga Națională, pe când CSM Târgu Jiu are 5 victorii și 15 înfrângeri.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!