Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova se impune, după prelungiri, pe terenul lui CSM Ploiești

SCM U Craiova se impune, după prelungiri, pe terenul lui CSM Ploiești

Astăzi, 17 noiembrie, etapa a noua a Ligii Naționale de Baschet Masculin a început cu duelul dintre CSM Petrolul Ploiești și SCM U Craiova. Prahovenii au condus în cea mai mare parte a jocului, însă oltenii au revenit pe final, au trimis partida în prelungiri și s-au impus cu 86 la 74.

CSM Ploiești: Kenny Carpenter, Bogdan Popa, George Angelian, Veljko Brkic, Reginald Johnson Jr.

SCM U Craiova: Nik Dragan, Alex Agapie, Amedeo Casale, Milan Milovanovic, Vitalii Zotov

În primele două minute ale jocului, s-au înscris doar două coșuri, câte unul de fiecare parte. Apoi, Casale a reușit o triplă, însă Johnson a răspuns prin același procedeu și a egalat la 5. Au urmat patru minute în care fiecare formație a mai marcat câte o liberă, consemnându-se, în schimb, o mulțime de aruncări ratate. Kenny Funderburk, venit de pe bancă, a întrerupt această perioadă de secetă cu un and-one, fiind faultat de Giordan Watson. În cele din urmă, prahovenii au gestionat mai bine finalul sfertului inaugural și conduceau cu 16 la 12.

Secvența secundă a început cu un run de 7-0 al gazdelor, după coșuri marcate de Vlad Corpodean, Brkic și Carpenter. Vitaly Stepanovski a cerut imediat un timp de odihnă, iar elevii săi au început să joace mai bine în ofensivă. Dragan, Zotov, Casale și Bogdan Țîbîrnă s-au remarcat pentru oaspeți și scorul a devenit 29-23, fiind rândul lui Mihai Popa să solicite un time-out. Până la finalul reprizei, disputa s-a mai echilibrat, grație unei evoluții solide a lui Casale, iar CSM Ploiești avea un avantaj de două posesii: 33-28.

După revenirea de la vestiare, ploieștenii au marcat două coșuri la rând, apoi craiovenii au izbutit două coșuri consecutive, iar diferența de cinci puncte s-a menținut în primele șase minute ale sfertului al treilea. A urmat apoi un parțial de 6-0 al gazdelor, după care Watson a reușit o triplă foarte importantă. Dragan și Zotov au redus deficitul oaspeților la cinci puncte, însă Carpenter a înscris un coș de la distanță pe sirenă și, înaintea actului decisiv, scorul era 49 la 41 pentru galben-albaștri.

Ultimul sfert a început cu patru puncte pentru SCM U Craiova, care a înjumătățit avantajul adversarilor. Carpenter și Brkic au răspuns imediat, însă Țîbîrnă a înscris a doua triplă a sa și apoi Zotov și-a adus echipa la un punct de ploieșteni: 53-52. Popa a cerut time-out, Funderburk și Carpenter au marcat rapid patru puncte, iar Stepanovski a solicitat și el un timp de odihnă. Indicațiile ucraineanului nu au dat roade imediat, diferența de pe tabelă menținându-se timp de încă niște minute, însă alb-albaștrii nu au renunțat la luptă. Astfel, cu 105 secunde rămase din meci, același Zotov s-a remarcat de la distanță și scorul a devenit 62-59. Johnson a înscris două libere la celălalt panou, însă Matt Freeman și Zotov au punctat din nou pentru olteni și scorul a devenit egal: 64-64. După un time-out al lui Popa, Funderburk a pătruns și a obținut două aruncări libere, marcându-le pe amândouă. La celălalt panou, prahovenii s-au apărat inițial foarte bine, dar apoi Dragan a marcat de la semi-distanță în ultima secundă, trimițând confruntarea în prelungiri: 66-66.

În debutul reprizei suplimentare, atât Brkic, cât și Țîbîrnă, pivoții celor două echipe, au marcat câte trei puncte. Casale, Țîbîrnă și Dragan au condus un parțial de 7-0 al Craiovei, iar aceasta s-a distanțat la șapte puncte, cu două minute rămase din meci. Gazdele nu au mai reușit să revină, iar SCM U Craiova s-a impus cu 86 la 74.

Liderii învingătoarei au fost Vitalii Zotov (23 de puncte, 8 pase decisive, 3 recuperări), Amedeo Casale (19 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive), Nik Dragan (17 puncte, 11 recuperări) și Bogdan Țîbîrnă (12 puncte, 3 recuperări).

De partea cealaltă s-au remarcat Veljko Brkic (19 puncte, 6 recuperări), Kenny Funderburk Jr (19 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive) și Reginald Johnson Jr. (14 puncte, 3 pase decisive).

Datorită acestui rezultat, oltenii ajung la un bilanț de 2-4 în Liga Națională. În schimb, prahovenii au trei victorii și cinci înfrângeri.

În următoarea rundă, CSM Ploiești va primi vizita lui FC Argeș Basketball, în timp ce SCM U Craiova se va deplasa pe terenul lui CSM Focșani.

*foto: Ionuț Greere/Sportul Doljean

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Asta da rasturnare
    Rar vezi un meci cu o astfel de desfasurare.
    Țibarna a dat cosuri de 3 puncte cand a fost nevoie, chiar si Watson si.a dat cosul de 3 tot cand era mare nevoie. Casale a fcut si el un meci deosebit, 19 puncte au cantarit. Insa totul nu ar fi fost nimic daca Dragan nu dadea in ultima secunda. Putem spune ca s-au intors punctele pierdute asemanator, in meciul cu Pitesti.

    cu 5 luni în urmă (18.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!