Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova se impune în deplasarea de la Miercurea Ciuc

SCM U Craiova se impune în deplasarea de la Miercurea Ciuc

SCM U Craiova a câștigat partida jucată pe terenul lui CSM VSKC Miercurea Ciuc, scor 98-83, în cadrul etapei a XXI-a din LNBM.

CSM VSKC Miercurea Ciuc a început cu Djurovic, Vujadinovic, Bogdanovic, Ortega și Nicu Ciucă în primul 5, în timp ce SCM U Craiova i-a preferat pe Franklin, Qualls, Gavriloaia, Robinson și Țibîrnă.

Țibîrnă a semnat primele 3 puncte pentru Craiova, dar Ortega a răspuns cu o triplă. Qualls a înscris prin mai multe acțiuni individuale și apoi Robinson a pus repede șase puncte pe tabelă, iar Craiova conducea 17-7. A mai urmat o triplă a lui Qualls, pentru ca Ciucă să taie parțialul oltenilor (9-20). În finalul primului sfert, Howley a înscris după intercepția lui Gavriloaia și scorul după primele zece minute era 22-9 pentru olteni. Ciucanii au pus primele patru puncte ale sfertului secund, dar Craiova a revenit  la timona partidei. Noua achiziție, Sha’markus Kennedy a semnat și el primele puncte în tricoul oltenilor, iar după coșul înscris de Howley, Miercurea Ciuc a cerut time-out la scorul de 35-17. După time-out, Basti Ionescu  a reușit o intercepție pe care a convertit-o în două puncte, iar Djurovic a marcat după o recuperare ofensivă (22-37). Finalul reprizei a aparținut însă total Craiovei, care a marcat nouă puncte la rând, inclusiv un four-point play al lui Troy Franklin (26-50). Scorul la pauză a fost 30-52 pentru Craiova.

Sfertul trei părea că merge pe aceleași coordonate, după ce Craiova a marcat primele șapte puncte ale reprizei secunde (59-30). Vujadinovic a marcat însă 10 puncte consecutive pentru gazde, care au început să sape din ecartul uriaș de 29 de puncte. Pe rând Ortega, Ciucă, Ionescu sau Djurovic au marcat pentru harghiteni, iar înainte de ultimul sfert, diferența mai era de numai 10 puncte (55-65). Radu Vîrnă a deschis actul decisiv cu un and-one, dar Bogdanovic a răspuns cu aceeași monedă (58-68). Însă oltenii au fost puși în alertă după sfertul trei visător și au reușit să țină la distanță Miercurea Ciuc. După and-one-ul lui Kennedy, Troy Franklin a marcat 10 puncte consecutive pentru olteni. Replica a venit de la Basti Ionescu, cu două triple. În cele din urmă Craiova s-a impus cu 98-83.

Troy Franklin a terminat meciul cu 25 de puncte, 8 pase decisive, 7/10 din acțiune și 8/8 la libere, Sha’markus Kennedy și-a făcut debutul în LNBM cu 18 puncte, 7 recuperări și 7/8 din acțiune, Michael Qualls a terminat cu 15 puncte și Josh Hawley a venit de pe bancă și a pus 10 puncte.

De partea cealaltă, Branislav Vujadinovic a adunat 18 puncte, 8 pase decisive și 7 recuperări, Joris Ortega 17 puncte, Mihajlo Bogdanovic 15 puncte, 9 recuperări și 7 pase decisive, Basti Ionescu 14 puncte și Lazar Djurovic 11 puncte.

După acest meci, SCM U Craiova ajunge la 13-5, în timp ce harghitenii coboară la 4-15. Etapa viitoare Craiova va întâlni acasă pe BCM U Pitești, în timp ce Miercurea Ciuc va juca în deplasare împotriva celor de la CSM CSU Oradea.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!