Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova se impune pe terenul lui SCM Timișoara

SCM U Craiova se impune pe terenul lui SCM Timișoara

SCM U Craiova a obținut primul succes în Top 10, reușind să treacă sâmbătă seara (04.03) cu 85-72 pe terenul unui oponent direct în lupta pentru playoff, SCM Timișoara.

Timișoara: Ilija Djokovic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Edward Petrescu, Adam Mirkovic

Craiova: Cortez Edwards, Topias Palmi, Milivoje Mijovic, George Blaj-Voinescu, Bogdan Țîbîrnă

Câte un coș au marcat echipele în primele aproape trei minute ale partidei, Craiova ducându-se la trei puncte în față după reușita lui Palmi de la 5-8. Mirkovic a egalat apoi și cu încă o reușită de trei puncte ajuta Timișoara să facă 11-10 la jumătatea primului sfert, urmând ulterior o perioadă cu cinci puncte la rând pentru Craiova. Strong oprea parțialul (13-15) și Gajic tăia handicapul la unul minim, 18-19, sfertul de debut terminându-se cu 20-26 pentru Craiova. Oltenii au fost cei care au marcat ultimele cinci puncte în această perioadă.

Țîbîrnă prelungea run-ul Craiovei și înscria din colțul terenului pentru 20-29, apoi Lazar a replicat cu un coș din căciulă, iar apoi Hopkins își împărțea perechea de libere. Timișoara a ratat șansa să vină la trei puncte în spate și Palmi irosea o aruncare de trei puncte, zonă din care Craiova avea un procentaj modest în sfertul inaugural, Edwards ducând scorul la 25-33. Gajic și Mekic contribuiau pentru cinci puncte consecutive de partea timișorenilor, Palmi având apoi trei aruncări de la distanță prin care mărea ecartul la +12, scor 32-44 și SCM U Craiova intra la cabine cu 34-47, în ultimele trei minute ale primei reprize reușind un run de 12-2.

Perioada excelentă a Craiovei a continuat și se ajungea la 34-53 cu liberele lui Palmi, Lazar fiind cel care a marcat primele puncte ale Timișoarei în repriza secundă și apoi Flannigan refăcea ecartul de +19. Palmi ducea în premieră diferența la peste 20 de puncte și Flannigan îl urma cu un coș la 38-59, Djokovic scuturând apoi plasa de la distanță în partea cealaltă. Oltenii conduceau cu 44-69 după 30 de minute, reușind să o țină pe SCM Timișoara la doar 10 puncte marcate în cel de-al treilea sfert.

Kesar și Mirkovic marcau primii în sfertul final (50-69), iar apoi primul ajungea la linia de fault și prelungea run-ul Timișoarei, Coconea fiind cel care a înscris de la distanță pentru Craiova la 52-72. Cortez Edwards ducea diferența la peste 20 de puncte în favoarea „Leilor Băniei”, apoi Gajic avea un and-one la 57-76, Kesar marcând la jumătea parțialului. Timișorenii au venit la 70-82 prin tripla lui Schipor, fiind diferența cea mai mică în ultimele minute ale partidei și în cele din urmă SCM U Craiova s-a impus cu 72-85.

Craiova are 4-6 bilanț după acest meci în Top 10 și o să primească vizita celor de la CSM Oradea, iar bănățenii coboară la 3-8 bilanț în Top 10 și săptămâna viitoare se deplasează în fieful Rapidului.

Topias Palmi a fost cel mai eficient jucător al partidei, el terminând cu 29 de puncte, 6 recuperări, 2 intercepții, o pasă decisivă și un capac. Cortez Edwards (17 puncte, 10 recuperări, 9 assist-uri) și Shawn Hopkins (12 puncte) au fost următorii marcatori ai echipei din Craiova.

Igor Kesar a totalizat 15 puncte și 8 recuperări, în double figures pentru Timișoara fiind și Nikola Gajic, respectiv Adam Mirkovic, ambii cu 13 puncte.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    ok
    se pare ca nu mai avem nicio speranta,Dragan va ramane pana la finalul contractului
    conducerea SCM e inerta,asa zisii jurnalisti zero barat,nimeni nu pune intreabari nimeni nu deranjeaza totul e lapte si miere,lafel ca toti care intra la meci doar sa se incalzeasca si nu inteleg nimic din fenomen
    daca la Sibiu sa putut,si nu au lot valoric peste noi,eu cred ca o schimbare de antrenor e urgenta

    cu 1 an în urmă (04.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!