Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova și CS Vâlcea își dau întâlnire într-o partidă restantă din Liga Națională

SCM U Craiova și CS Vâlcea își dau întâlnire într-o partidă restantă din Liga Națională

SCM Universitatea Craiova și CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea propun cel de-al doilea meci restant din această săptămână în Liga Națională de Baschet Masculin. Duelul din etapa a 11-a a Conferinței B va avea loc miercuri, 10 ianuarie, și va fi televizat.

Adevărata miză în acest derby al Olteniei îl reprezintă obținerea unui bilanț cât mai bun pentru faza secundă a campionatului. Ambele formații vor evolua în grupa 11-18, după ce Craiova a pierdut în weekend cu Constanța, iar pe Vâlcea n-au ajutat-o rezultatele înregistrate în cadrul rundei cu numărul 16.

Nou-promovata a disputat un meci în plus și are 6-8 bilanț în Conferința B, record ce o ajută să fie pe poziția a șasea. Craiova, cu 5-8, este pe locul șapte și va avea de disputat alte două partide pe lângă acest derby cu CS Vâlcea.

De două ori s-au întâlnit aceste formații de când trupa din Zăvoi a promovat. Prima confruntare a avut loc în presezon, la Memorialul Elemer Tordai de la Sibiu și s-a încheiat cu victoria echipei antrenate de Hristu Șapera (86-70). În campionat, Craiova a putut să câștige la limită, 78-77 în Sala Traian, după un final destul de tensionat în care vâlcenii au protestat la adresa unor decizii luate de oficialii meciului.

Vitaliy Zotov a fost liderul „Leilor din Bănie” în acea partidă, cu 19 puncte, 9 pase decisive și 6 recuperări, iar Matt Freeman l-a urmat cu 18 puncte, 4 recuperări și 5/6 de la distanță. Vladislav Șolopa a contribuit cu 25 de puncte (4/7 din spatele arcului de cerc) pentru CS Vâlcea, în timp ce Steph Branch a stat cu 17 puncte, 8 recuperări și 3 intercepții.

„Lupii Negri” au traversat o perioadă mai bună în ultima lună din 2023 și au obținut două victorii în patru apariții de atunci, iar ulterior au deschis cu bine și noul an calendaristic, după 96-84 cu CSM Focșani. Craiova, de partea cealaltă, are un singur succes în precedentele cinci apariții în LNBM și ultimele două confruntări au adus înfrângeri clare pentru echipa lui Vitaly Stepanovski (62-91 la Pitești și 71-91 cu Constanța).

Statistica ține cu CS Vâlcea, club care se află într-o zonă bună a clasamentului la media de recuperări (37.3 - locul 4), respectiv la intercepții (8.3 - locul 5) și capace (3.0 - locul 5). Craiova suferă atât la media de puncte (74.8 - locul 16), cât și la assist-uri (14.2) sau eficiență (79.7 index), în aceste două situații fiind pe poziția a 15-a, iar la nivelul intercepțiilor este ultima din campionat, cu 5.0 pe meci. Vitaliy Zotov și Steph Branch se află în Top 10 atât la media punctelor (21.0 - 17.9), cât și în privința eficienței (18.4 - 19.0), conducătorul de joc al Craiovei fiind principalul realizator din Liga Națională.

Jocul din Bănie va avea loc în Sala „Ion Constantinescu” în cursul serii de miercuri, 10 ianuarie. Digisport 4, Prima Sport (PPV 1) și FRB TV vor transmite confruntarea începând cu ora 18.00.

*foto: PinPhoto

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Fără supărare
    Dar antrenorul Craiovei ar trebui sa se duca la jalea

    cu 3 luni în urmă (13.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!