Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova și CSM Focșani se întâlnesc într-un joc restant din prima etapă a campionatului

SCM U Craiova și CSM Focșani se întâlnesc într-un joc restant din prima etapă a campionatului

În cursul serii de luni, 13 noiembrie, va avea loc jocul restant dintre SCM Universitatea Craiova și CSM Focșani, acest duel din Conferința B contând pentru prima etapă a Ligii Naționale.

Cele două formații sunt vecine în clasament, pe locurile 8-9, iar diferența este făcută de rezultatul pozitiv pe care vrâncenii l-au obținut în urmă cu o săptămână, împotriva nou-promovatei CS Vâlcea. Craiova, de partea cealaltă, are înfrângeri pe linie în acest debut de sezon și stă cu 0-4, față de 1-5 cât are Focșani.

Restanța aceasta vine într-un moment în care ambele formații au pierdut în runda cu numărul opt a Ligii Naționale. „Leii Băniei” au cedat acasă la un punct, 69-70 cu CSM Târgu Mureș, după ce au irosit în două rânduri un avantaj de 10+ puncte. CSM Focșani în schimb a oferit o replică bună la Oradea pe parcursul serii de sâmbătă, 11 noiembrie, și a pierdut cu 76-85.

Întâlnirile dintre Craiova și Focșani au decurs aproape în întregime într-o singură direcție, oltenii fiind cei care și-au trecut în cont patru victorii în cele cinci confruntări oficiale. Sezonul trecut nu le-a pus față în față, astfel că ultima partidă directă a avut loc în data de 11 martie 2022, la Focșani, și s-a încheiat cu 82-71 pentru SCM U Craiova.

O prestație de excepție, în privința mediei de puncte, i-a aparținut lui Michael Qualls în 2021/2022 împotriva Focșaniului. Americanul aflat în acel sezon în lotul „Leilor Băniei” a adunat 39.5 puncte în cele două partide și prestația sa din turul acelei campanii a rămas cea mai bună din ultimii patru ani la nivelul Ligii Naționale. În jocul la care se face referire, Qualls a marcat 41 de puncte, iar în ediția 2022/2023 a campionatului Shamiel Stevenson a fost aproape să egaleze această cifră, tot într-un meci cu CSM Focșani, după ce a contribuit cu 40 de puncte pentru CSM Târgu Jiu.

Statistic, Craiova și Focșani au printre cele mai modeste ofensive, cu 70.3 și 73.2 puncte în medie. Acestea sunt în zona inferioară a clasamentului și la assist-uri, eficiență, capace, intercepții sau la nivelul recuperărilor defensive, în timp ce la două puncte au sub 50%.

Vitaliy Zotov (21.3 puncte) și Sherwood Brown (18.2) sunt doi dintre jucătorii foarte eficienți ai ligii la nivelul reușitelor. Același fundași ucrainean este liderul Craiovei la assist-uri (4.0), zonă în care Cătălin Petrișor contribuie cu 3.8 în medie pe meci pentru CSM Focșani. La recuperări se remarcă Amedeo Casale (5.8) și Konstiantyn Anikiienko (6.8) din cele două tabere.

Meciul restant dintre SCM U Craiova și CSM Focșani va avea loc luni, 13 noiembrie, de la ora 19.00 și va putea fi urmărit pe FRB TV.

*foto: Facebook SCM Craiova

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!