Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova și CSM Ploiești dau piept în etapa a 16-a din Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
17.01.2023

SCM U Craiova și CSM Ploiești dau piept în etapa a 16-a din Liga Națională

SCM U Craiova primește vizita celor de la CSM Petrolul Ploiești în etapa cu numărul 16 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Confruntarea are loc miercuri, 18 ianuarie, de la ora 19:00 și contează enorm în lupta pentru Top 5 în Conferința A.

Leii din Bănie vin după două dintre cele mai usturătoare eșecuri din această stagiune. În etapa precedentă de campionat, băieții lui Vitaly Stepanovski au pierdut cu un categoric 73-95 pe terenul celor de la BC CSU Sibiu, de care reușiseră să treacă cu scorul de 97-72 în meciul tur.

La mijlocul săptămânii precedente, cu câteva zile înaintea eșecului de la Sibiu, oltenii au pierdut la peste 30 de puncte în Germania, pe terenul celor de la Niners Chemnitz. Echipa a ajuns la un bilanț de 0-3 în grupele din Top 16 al FIBA Europe Cup și păstrează șanse infime la calificarea în faza următoare.

Alb-albaștrii tremură serios și pentru accederea în faza a doua a Ligii Naționale. Craiova are un bilanț de 7-6 la acest moment, iar în ultima etapă a sezonului regulat va juca pe terenul lui Rapid București. Astfel, un eșec în meciul de miercuri ar putea fi letal pentru finalista Cupei României de sezonul trecut.

Giordan Watson este cel mai valoros jucător al Craiovei în această stagiune. El conduce ierarhiile la puncte (14.1) și pase decisive (7.7). La recuperări, lider este Milivoje Mijovic, cu 5 pe meci.

CSM Petrolul Ploiești a participat în acest weekend în cel mai spectaculos meci al sezonului. Gruparea de pe Valea Prahovei a primit vizita celor de la FC Argeș în etapa a 15-a. Piteștenii s-au distanțat la +22 în sfertul al treilea, dar au cedat inițiativa în sfertul patru, când au fost chiar și conduși. În cele din urmă, oaspeții s-au impus cu 83-81.

Prahovenii se aflau într-o poziție excelentă în lupta pentru play-off în urmă cu trei etape, dar de atunci au urmat trei eșecuri consecutive. Primul a venit acasă, în fața celor de la CSM Târgu Mureș (73-78), iar înaintea disputei cu FC Argeș, elevii lui Mihai Popa au pierdut în BTarena, cu U-BT Cluj, scor 72-85.

Ca și în cazul oltenilor, un eșec în confruntarea de miercuri, ar lovi dur în șansele de calificare în Top 5 pentru Petrolul. Cu toate acestea, galben-albaștrii au un bilanț mai bun, de 8-6, și beneficiază că în ultima rundă dau piept cu altă echipă angrenată în această luptă: CSU Sibiu.

Veljko Brkic este atât cel mai bun marcator (16.5 puncte pe meci) și recuperator al echipei (6.4 recuperări pe meci). Kwamain Mitchell este cel mai bun pasator al ploieștenilor, cu o medie de 4.9 pase decisive în medie.

Confruntarea dintre SCM U Craiova și CSM Petrolul Ploiești are loc miercuri, 18 ianuarie, de la ora 19:00, și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!