Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova și CSM Târgu Jiu trag cortina peste etapa a opta

SCM U Craiova și CSM Târgu Jiu trag cortina peste etapa a opta

SCM Universitatea Craiova primește vizita lui CSM Târgu Jiu în ultimul meci al rundei a opta în Liga Națională de Baschet Masculin, Derby-ul Olteniei fiind programat duminică, 4 decembrie.

Craiova a reușit recent să încheie pe primul loc grupa H din FIBA Europe Cup în urma victoriei din Suedia cu cei de la Norrkoping Dolphins, „Leii Băniei” oprind cu acea ocazie o serie de două înfrângeri în competițiile oficiale. Cele 90 de puncte marcate pe terenul nordicilor au reprezentat al doilea cel mai bun meci pe plan ofensiv pentru Craiova în acest sezon indiferent de competiție.

CSM Târgu Jiu este singura care n-a cunoscut încă gustul victoriei în Conferința A, gorjenii câștigând ultima dată un meci oficial în finalul lunii aprilie din acest an. Formația alb-albastră are meciuri consecutive acum cu sub 65 de puncte marcate.

În Derby-ul Olteniei, sub forma actuală, Craiova este neînvinsă și de fiecare dată în cele patru jocuri oficiale din februarie 2021 încoace a putut să treacă de Târgu Jiu la o diferență formată din două cifre. Cel mai clar succes a fost un 108 la 65 în sezonul 2020/2021.

Înaintea acestui duel, SCM U Craiova nu are parte de un parcurs strălucit în Liga Națională, unde a adunat doar două victorii în șase partide, singurele rezultate bune fiind pe teren propriu. Aceste rezultate au dus și la a 14-a medie de puncte în campionat pentru olteni, respectiv a 15-a la recuperări și intercepții, în timp ce la recuperările defensive Craiova stă pe ultimul loc.

CSM Târgu Jiu este penultima la mai multe categorii, printre care media de puncte, assist-urile, procentajul reușitelor de la distanță sau eficiența, tot în zona inferioară a clasamentului fiind și la intercepții, capace sau procentajele de două puncte.

Întâlnirea de la Craiova este programată duminică seara, 4 decembrie, de la ora 19.00 și o să fie în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!