Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova și FC Argeș se duelează într-un meci important pentru ierarhia Conferinței A

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
04.01.2023

SCM U Craiova și FC Argeș se duelează într-un meci important pentru ierarhia Conferinței A

SCM U Craiova primește vizita celor de la FC Argeș Basketball în unul dintre meciurile etapei cu numărul 13 din Liga Națională. Disputa este programată joi, 5 ianuarie, de la ora 17:30, pe terenul alb-albaștrilor.

Leii din Bănie au încheiat anul prin participarea la turneul Grupei B din primul tur al Cupei României, la Constanța. Acolo, formația pregătită de Vitaly Stepanovski a dat piept cu Laguna București și CSM Constanța.

În primul joc, cel cu codașa din Conferința B a Ligii Naționale, oltenii au reușit să se impună cu un categoric 85-59 ce le asigura în bună măsură accederea în turul următor al competiției. Duelul pierdut la un singur punct cu CSM Constanța a asigurat prezența Craiovei în Final Eight-ul competițiie.

Astfel, în ultimele șase meciuri din 2022, SCM U Craiova a reușit să obțină doar două victorii. Una a venit în prelungiri, pe teren propriu la meciul cu CSM Târgu Mureș, iar cealaltă este cea amintită mai sus în duelul cu Laguna București. Pe lângă meciul cu Constanța, craiovenii au mai fost învinși de Cholet și Porto în FIBA Europe Cup, respectiv de U-BT Cluj-Napoca în LNBM în această perioadă. În campionat, bilanțul oltenilor este de 6-5.

Giordan Watson este fără dubii cel mai valoros jucător al oltenilor în acest debut de sezon. El este liderul echipei la categoria punctelor înscrise (14.3 pe meci) și al paselor decisive (8.3 în medie). Milivoje Mijovic ocupă primul loc în ierarhia recuperărilor, cu o medie de 4.8.

FC Argeș și-a revenit în ultimele săptămâni în competiția internă, iar de la sincopa de pe teren propriu cu CSM Petrolul Ploiești, argeșenii au reușit să obțină trei victorii din cinci meciuri și au un record de 5-5.

Singurele eșecuri au venit împotriva primelor două clasate din Conferința A a Ligii Naționale. În duelul de pe teren propriu cu Rapid București, argeșenii au pierdut inițiativa începând cu sfertul secund și nu au mai recuperat-o până la final. În meciul de la Cluj cu campioana României, alb-violeții au pierdut la nouă puncte diferență, dar au reușit să lupte admirabil.

În acest timp, victoriile echipei au venit în meciuri cu grupări situate în subsolul clasamentului. Argeșenii au trecut la 20 de puncte de CSM Târgu Jiu, la 18 puncte de CSM VSKC Miercurea Ciuc și la 7 puncte de nou-promovata CSM Târgu Mureș.

La fel ca în tabăra adversă, este limpede că echipa are un lider stabilit. Pentru trupa din Trivale este Nikola Jevtovic, care conduce ierarhiile punctelor pe meci (16.6) și al recuperărilor (7.3) în cadrul echipei. Trey Freeman este cel mai bun pasator, cu o medie de 3.9 assist-uri pe meci.

FC Argeș și SCM U Craiova s-au întâlnit deja în acest sezon. În meciul tur, argeșenii au avut câștig de cauză și s-au impus cu 79-71. Cele două grupări au dat piept și în prima rundă de play-off din stagiunea precedentă, când tot vulturii au avut câștig de cauză, cu scorul de 2-1 la general.

Disputa dintre SCM U Craiova și FC Argeș are loc joi, 5 ianuarie, de la ora 17:30 și poate fi urmărită în direct pe Digi Sport 2, Prima Sport 2 și FRB TV.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!