Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova și FC Argeș se întâlnesc în Bănie în derby-ul etapei

SCM U Craiova și FC Argeș se întâlnesc în Bănie în derby-ul etapei

SCM Universitatea Craiova și FC Argeș Basketball dispută derby-ul etapei a 22-a a Ligii Naționale de Baschet, oltenii fiind gazdele partidei de duminică, 6 martie.

Craiova a suferit o înfrângere la ultima prezență în arena proprie, 91 la 80 în restanța cu CSM CSU Oradea, acel rezultat reprezentând primul pas greșit făcut de olteni în Liga Națională în 2022. „Leii din Bănie” s-au revanșat câteva zeci de ore mai târziu, impunându-se la Miercurea Ciuc cu 98-83, într-un joc controlat în totalitate. Troy Franklin a contribuit la succes Craiovei cu 25 de puncte (3/4 de la distanță) și 8 pase decisive.

Piteștenii se află într-o formă excelentă, câștigând șapte meciuri la rând, după ce au început anul 2022 cu un eșec în Trivale. Ultima dată, Argeșul s-a impus cu 83-63 pe teren propriu în disputa cu CSA Steaua, Toarlyn Fitzpatrick având 20 de puncte (3/5 de la distanță) și 6 recuperări. Alb-violeții și-au egalat recordul de recuperări ofensive într-un meci, 18.

SCM U Craiova și FC Argeș sunt în Top 5 în campionat, piteștenii clasându-se pe poziția secundă înaintea acestui meci (16-4), iar craiovenii pe locul 5 cu un bilanț de 13-5. Oltenii au șansa să obțină a opta victorie pe teren propriu, în vreme ce pentru FC Argeș ar fi cel de-al nouălea succes în deplasare.

Turul a fost câștigat de formația lui Tudor Costescu, 83-79, titularii din cele două tabere contribuind pentru 65 respectiv 62 de puncte. Nikola Jevtovic a adunat 22 de puncte și 15 recuperări, fiind depășit doar de Michael Qualls (26 de puncte). Craiova a avut 43% de afară, pierzând însă lupta la assist-uri și la procentajele de la linia de fault.

Oltenii suferă la nivelul aruncărilor libere, fiind printre formațiile cu cel mai slab procentaj din campionat (66.9%), aflându-se în partea inferioară și la recuperările defensive (25.4), deși la cele ofensive sunt cei mai buni din Liga Națională, cu 13.2 în medie. Argeșul stă în Top 8 la toate capitolele, puncte forte reprezentând assist-urile (20.5), procentajele aruncărilor de două puncte înscrise (57.0%) și capacele (3.5).

Cele două tabere beneficiază de cei mai buni jucători la media de puncte (Qualls), assist-uri (Franklin) și procentajul triplelor marcate (Gajovic), în vreme ce Jevtovic, Fitzpatrick și Hawley sunt și ei între primii la alte date statistice.

Derby-ul din Bănie începe la ora 18.00 și va putea fi urmărit pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!