Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova termină fără meci câștigat faza Top 16 din FIBA Europe Cup

SCM U Craiova termină fără meci câștigat faza Top 16 din FIBA Europe Cup

SCM Universitatea Craiova a disputat miercuri, 8 februarie, ultimul meci european din acest sezon, formația lui Vitaly Stepanovski văzându-se învinsă pe teren propriu în confruntarea cu Niners Chemnitz, scor 79 la 85 după o repriză de prelungiri. Oltenii au terminat grupa I cu 0-6 bilanț, fiind singura din competiție care nu a câștigat în Top 16.

Craiova: Giordan Watson, Cortez Edwards, Shawn Hopkins, Demonte Flannigan, Milivoje Mijovic

Chemnitz: Arnas Velicka, Jonas Richter, Aher Uguak, Mindaugas Susinskas, Malik James Osborne

Nemții au fost cei care au condus în primele minute ale întâlnirii, Craiova reușind să se țină aproape și cu liberele lui Hopkins era 7-7, Richter răspunzând cu un layup pentru a duce formația vizitatoare din nou în avantaj. Au urmat atacuri ratate în ambele părți, Chemnitz mergând la două posesii cu reușita lui Weidemann și Yebo înscria un coș cu fault pentru 7-14. Topias Palmi scutura plasa de la distanță într-o serie de șase puncte la rând pentru Craiova și ecartul devenea minim, Chemnitz mergând ulterior la 13-18, după sfertul inaugural scorul fiind 17 la 23 în dreptul nemților.

Oltenii au prins un run de 8-2 în primele trei minute din cel de-al doilea sfert și Flannigan a reușit egalarea cu un dunk la 25-25, Niners Chemnitz răspunzând apoi cu cinci puncte la rând și Jason George punea două posesii între, 25-30. Oaspeții cereau un timp de odihnă la jumătatea parțialului, moment în care diferența era de trei puncte, Osborne fiind cel care a oprit revenirea Craiovei (29-32) și Mijovic scutura plasa de la distanță cu trei minute înainte de pauză. Nemții se desprindeau la +8 cu tripla lui Richter și diferența era de șase puncte la pauza partidei, 36-42, după o repriză în care SCM U Craiova a fost sub adversară la aproape toate capitolele statistice.

Watson deschidea repriza secundă cu o triplă și apoi Jason George finaliza un three-point play pentru 39-45, Topias Palmi fiind precis de la distanță peste câteva atacuri și Craiova venea la două puncte în urmă, 45-47. Gazdele au reușit egalarea aproape de jumătatea acestui parțial, Yebo împărțindu-și perechea de libere și tot el marca următoarele puncte ale lui Chemnitz, Uguak făcând 49-52 de la linia liberelor. Nemții puneau șase puncte între cu două minute rămase din acest sfert, Craiova cerând time-out în acel moment și parțialul s-a încheiat cu Chemnitz în față la 52-57.

„Leii din Bănie” au marcat patru puncte în puțin peste un minut din startul parțialului cu numărul patru, Watson ratând egalarea și pe atacul următor Velicka avea o liberă suplimentară, tot el luând recuperarea ofensivă și marca apoi pentru 56-62. Jason George a călcat linia pe o aruncare din colțul terenului și apoi Filipovity încheia cu layup o acțiune la 61-68, scor la care gazdele cereau time-out, cu cinci minute înainte de final diferența fiind de cinci puncte. Hopkins își transforma libera suplimentară la 66-69, Palmi reducând handicapul la două puncte cu un nou coș de la distanță și Yebo beneficia apoi de un and-one, tripla lui Flannigan schimbând situația de pe tabelă la 72-73. Mijovic a dus-o în premieră pe Craiova la conducere cu un minut și jumătate până la final, Edwards ratând șansa să-și ducă echipa la două posesii în față și Yebo își transforma liberele pentru 75-75 cu 18 secunde rămase pe cronometru. Craiova avea ultima posesie, dar nu a reușit să înscrie și s-a ajuns în overtime.

Filipovity scutura plasa de la distanță și Edwards își irosea ambele aruncări libere (75-78), oltenii fiind fără punct marcat în peste 3 minute din overtime. O recuperare ofensivă terminată cu coș a modificat scorul la 77-80, în cele din urmă terminându-se cu 79 la 85 în favoarea lui Niners Chemnitz.

Craiova pune punct unei participări în FIBA Europe Cup cu 0-6 bilanț în Top 16, după ce pe tabloul principal oltenii au încheiat cu 5 victorii și un singur eșec.

Kevin Yebo a totalizat 17 puncte și 4 recuperări pentru Chemnitz, Jonas Richter (13 puncte, 3 recuperări) și Aher Uguak (12 puncte, 7 recuperări) fiind următorii marcatori, în timp ce Arnas Velicka a fost la un pas de double-double (9 puncte, 13 pase decisive).

Topias Palmi s-a evidențiat cu 22 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive pentru Craiova, Milivoje Mijovic și Shawn Hopkins urmându-l cu 16, respectiv 14 puncte.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!