Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova termină pe primul loc grupa H din FIBA Europe Cup

SCM U Craiova termină pe primul loc grupa H din FIBA Europe Cup

SCM Universitatea Craiova a încheiat cu un succes grupa H din FIBA Europe Cup, 90-79 miercuri seara (30.11) în Suedia pe terenul lui Norrkoping Dolphins. Victoria le-a asigurat oltenilor primul loc în cvartet, unde au terminat cu 5-1 bilanț.

Norrkoping: Tim Schuberg, Calvin Augusta Burks, Nicholas Spires, James Murray-Boyles, Elias Desport

Craiova: Giordan Watson, Shawn Hopkins, George Blaj-Voinescu, Demonte Flannigan, Dimitrije Nikolic

Suedezii au deschis scorul și Nikolic a egalat situația de la linia liberelor, Giordan Watson ajungând și el în această situație pentru a face 4-2. Flannigan scutura plasa de la distanță și apoi Watson găsea o pasă lungă pentru Hopkins, acesta punând două puncte ușoare și se făcea 9-4, tot Watson având un step back three cu care mărea ecartul la șase puncte, 12-6. Run-ul Craiovei se prelungea cu punctele lui Hopkins, ajungându-se la 16-6 la jumătatea primului sfert și peste un minut diferența devenea de +11, Hugo Bergstrom aducând-o pe Norrkoping în double digits cu liberele sale. Mijovic a înscris din căciulă pentru 24-14, tot el urmând apoi cu puncte la libere și SCM U Craiova conducea după 10 minute cu 29 la 16 după and-one-ul lui Flannigan, la capătul unui sfert în care oltenii stăteau cu 12/12 la linia de fault.

Peste două minute a avut de așteptat Craiova pentru primul coș din parțialul secund, Nikolic făcând 31-18 și cu o triplă a lui Cortez Edwards diferența devenea de +14. Mijovic și Nikolic contribuiau pentru încă o reușită din căciulă și oltenii ajungeau la 42-22, după un time-out suedezii reușind să puncteze de la distanță prin Schuberg. Cu două minute până la pauză „Leii Băniei” au putut să refacă ecartul de +20, Vitaly Stepanovski solicitând un timp de odihnă după layup-ul lui Spires la 47-29, în cele din urmă la pauză fiind 47-35 în favoarea oltenilor după buzzer-ul lui Bergstrom. Craiova și-a dominat total adversara la nivelul recuperărilor în prima repriză și avea deja doi jucători în double figures.

Oltenii l-au avut pe Watson în rol de marcator și pasator la primele faze din repriza secundă, Topias Palmi fiind precis apoi pentru 54-40, trepta diferența devenind de +17 după o nouă reușită a baschetbalistului finlandez. Hopkins scutura plasa pentru 62-42 și Craiova era într-o serie de opt puncte consecutive când Norrkoping cerea time-out, Murray-Boyles fiind cel care a oprit run-ul oltenilor pentru moment, Nikolic răspunzând tot de la distanță. Dolphins a replicat cu o serie foarte bună și Murray-Bayles a redus cu un dunk diferența la 10 puncte, 67-57 cu un minut și jumătate rămas din sfertul trei, Dawit continuând perioada extrem de bună a suedezilor și avantajul Craiovei era de opt puncte, 68-60.

Mijovic și Nikolic au adus primele puncte pentru Craiova în sfertul decisiv și cu reușita lui Flannigan se ajungea la 77-63. Același jucător american trecea la libere după un time-out, fiind faultat pe aruncare și puncta pentru 79-63. Oltenii ajungeau aproape de +20 la jumătatea acestui sfert după reușita lui Watson, iar Hopkins înscria pentru a patra oară în meci din spatele arcului de cerc la 86-69. Avantajul a rămas unul format din două cifre până la final și alb-albaștrii au trecut cu 90-79 de campioana Suediei.

Craiova încheie grupa H cu un bilanț de 5 victorii și o singură înfrângere, următorul meci pentru olteni fiind pe 4 decembrie, în Liga Națională, unde primesc vizita lui CSM Târgu Jiu.

Shawn Hopkins a avut 21 de puncte (4/8 de la distanță), Dimitrije Nikolic l-a secondat cu 17 puncte și 10 recuperări, iar Milivoje Mijovic, Demonte Flannigan și Giordan Watson au fost și ei în double figures.

Calvin Augusta Burks (15 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive) a condus lista marcatorilor pentru Norrkoping, iar James Murray-Boyles și Hugo Bergstrom l-au urmat cu câte 14 puncte.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Felicitari
    pentru aceasta realizare, in premiera cred.
    Oricum poate fi un pas in plus pentru a aduce oameni mai multi la sala si un buget mai bun in viitor ceea ce, indirect, va insemna un campionat mai disputat

    cu 1 an în urmă (30.11.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!