Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova trece de BC Timba la o diferență de 13 puncte

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
21.10.2017

SCM U Craiova a obținut cea de-a doua victorie din actuala stagiune a Ligii Naționale de Baschet Masculin, învingând pe teren propriu pe nou-promovata BC Timba Timișoara. Oltenii au trecut de borna a 100 de puncte marcate, impunându-se în fața bănățenilor cu scorul de 103-90.

Oltenii au început excepțional jocul cu BC Timba. Jucătorii lui Rami Hadar au înscris nu mai puțin de 35 de puncte în primele 10 minute de joc, principalul maracator al Craiovei fiind căpitanul Ivan Siriscevic, care s-a remarcat cu 13 puncte. Martinic a deschis balul cu o reușită din afara semicercului, însă debutul a fost destul de echilibrat, timișorenii reușind chiar să preia conducerea după două reușite consecutive ale lui Bogdan Popescu, 6-5. A urmat o demonstrație de forță a formației gazdă, care a reușit un parțial de 15-0, stabilind astfel scorul de 20-6 la jumătatea sfertului. Până la finalul primei secvențe, oltenii au mai înscris 15 puncte, scorul final după 10 minute fiind 35-17.

Timișorenii au arătat o altă față în secvența a doua, reușind să reducă seminficativ din deficit. În doar două minute de joc, Pavlovic și Popescu au semnat un parțial de 9-0, BC Timba apropiindu-se la doar 8 puncte de SCM U Craiova: 32-40. Oaspeții au câștigat sfertul al doilea, 29-20, însă cei care au intrat cu avantaj la pauza mare au fost oltenii, grație avantajului asigurat în primul sfert. 55-46 arăta tabela după primele 20 de minute de joc.

Gazdele au marcat în deschiderea sfertului trei prin Samuels, iar oaspeții au replicat prin Pavlovic. Virna a marcat apoi din afara semicercului, iar Jeremic a răspuns cu aceeași lovitură, scorul fiind 60-51 după primele două minute. Au urmat câteva minute bune ale gazdelor, care s-au dus la 17 puncte după un run de 8-0.

Oltenii au intrat cu un avantaj de 13 puncte în decisiv, 79-66, și au încheiat partida cu aceeași diferență. Ultimul sfert a fost cel mai echilibrat din întreaga partidă, terminându-se la egalitate: 24-24. Deși timișorenii au fost aproape de o revenire, apropiindu-se la 4 puncte după reușita din afara semicercului a lui Bamba, scor 86-82, gazdele au reușit să se mențină în avantaj, Martinic și căpitanul Siriscevic ducând-o din nou pe Craiova la o distanță liniștitoare de 11 puncte. S-a încheiat 103-90 pentru formația gazdă, care și-a trecut în cont cea de-a doua victorie în campionat.

Cel mai bun marcator al lui SCM U Craiova a fost Goran Martinic, care a încheiat partida în double-double, cu 30 de puncte și 11 pase decisive. Căpitanul Craiovei, Ivan Siriscevic s-a remarcat și el cu 26 de puncte, 4 recuperări și un assist.

De remarcat că 7 dintre jucătorii formației BC Timba Timișoara au încheiat partida în double-digits. Principalul marcator a fost Tiegbe Bamba, care a și reușit să termine în double-double, trecându-și în cont și 11 recuperări. 

 

*foto: Facebook SCM U Craiova

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Meci frumos
    Meci frumos,intre doua echipe cu jucatori de atac,dar fara aparari.Timba va intra in primele 8 fara probleme.Martinic a jucat cand a fost nevoie si a castigat meciul.Sarbul cel nou,discret....dar se vede ca avem un pivot.Hadar saracu se agita ca un leu pe margine si trebuie ajutat de toata lumea(cu incurajari),dar trebuie sa lucreze mult la aparare care e praf.Sa vedem ce va fi cu Pitestiul.....A,era sa uit,Novak nu prea joaca si sar putea sa plece si ar fi pacat(conjuctura proasta pt el)....!!!!!

    cu 6 ani în urmă (21.10.2017)
    • SCM "U" Craiova kristake:

      Aleksandrov
      e baschetbalist, recupereaza, se demarca extraordinar ins, fiind primul meci, era de asteptat sa nu se inteleaga prea bine cu coechipierii. Avem 4 jucatori buni: Siriscevic, Martinic, Aleksandrov si Novak, care asa cum ai zis, pacat ca nu prea joaca, poate si pt ca nu prea se apara. Samuels, Paasoja si Virna decenti, ceilalti nu conteaza.Daca ar fi ramas si Abrams!

      cu 6 ani în urmă (22.10.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!