Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova trece pe teren propriu de BCM U Pitești

SCM U Craiova trece pe teren propriu de BCM U Pitești

SCM U Craiova a obținut al doilea success din actuala stagiune a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația antrenată de Aco Todorov a trecut de BCM U Pitești cu scorul de 80-76, la capătul unui meci în care a fost dominată în mare parte și pe l-a întors în ultimul sfert.

Echipa vizitatoare a început mai bine partida din Bănie și a făcut repede 8-2, cu Tasic și Searcy în prim plan. Craiova a revenit cu triplele lui Diculescu și Pratt. Piteștenii s-au mai desprins o dată, 16-10, după jumătatea sfertului inaugural. Gazdele au echilibrat rapid jocul și nu au permis o distanțare mai importantă a adversarului iar Troupe și Byrd i-au adus pe olteni la conducere după primele 10 minute de joc, scor 21-20. Sfertul secund a fost unul plin de schimbări la conducere, în special în prima s-a parte. Goran Gajovic a marcat cinci puncte la rând și Piteștiul era din nou în față. Băieții lui Florin Nini s-au dus a 38-32 cu un minut și jumătate până la pauză, după care nu s-a mai marcat la niciunul dintre cele două panouri.

BCM U Pitești a început mai bine și repriza secundă și a ajuns rapid la o diferență formată din două cifre, 44-34, după o triplă a lui Goran Gajovic. Jocul părea să curgă în favoarea oaspeților dar au venit două posesii irosite iar Byrd și Troupe au înscris de la distanță și reducea handicapul la doar patru puncte. Florin Nini a solicitat imediat timp de odihnă iar a reluarea jocului Washington a marcat și el de la 3 puncte pentru argeșeni. Oaspeții au rămas în control dar o triplă a lui Byrd în ultima secundă a sfertului trei a făcut ca diferența să coboare din nou la doar două posesii, scor 60-56 pentru BCM U Pitești. Craiova a preluat conducere după trei minute scurse din sfertul, în urma unei triple venite de la Laser pe tranziție, 64-62. Conducerea a trecut din nou de partea piteștenilor. Craiova a rămas conectată și era în pole position pentru victorie cu un minut rămas de joc și 6 puncte avantaj. Gazdele aveau să-și apere avantajul iar partida s-a încheiat cu scorul de 80-76.

Monyea Pratt a fost omul meciului cu 16 puncte, 7 pase decisive, 6 intercepții și 5 recuperări. Dragoș Diculescu a contribuit cu 14 puncte. Laser și Byrd au terminat cu 13 puncte fiecare iar Porter Troupe cu 11 puncte.

Danilo Tasic a fost principalul remarcat de la oaspeți cu 18 puncte, 12 recuperări și 2 pase decisive. Goraj Gajovic a adăugat 15 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Washington a totalizat 13 puncte și 3 pase decisive iar Devin Searcy 12 puncte, 8 puncte și 2 recuperări.

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Lumini si umbre
    Felicitari baietilor pentru mobilizare si lupta pana la ultima picatura de energie!E important si imbucurator ca acasa reusim din nou sa ne impunem in fata unor adversari valorosi,dar e cazul sa fim lucizi si sa constientizam problemele serioase cu care ne confruntam si care pot sa ne scoata lejer din cartile luptei pentru o clasare pe podium-Laser este total iesit din forma!Intrebarea legitima ce se ridica este,isi va reveni sau nu mai este jucatorul care impresiona la Sibiu?Si nu e loc de balbaieli in cazul sau,caci PG-ul este fundamental in angrenajul unei echipe,iar noi nici macar nu avem back-up la el!Cum am mai spus-o,nu stiu ce cauta Stoyanov la echipa,rudimentar,complet haotic si lipsit de orice urma de personalitate in joc.In cazul sau imi dau indirect dreptate antrenorii,caci arareori a fost folosit mai mult de 10 minute,ceea ce este aberant pentru un loc de strain,asa ca nu mai e loc de experimente ci trebuie sa-i multumim pentru participare si sa-l inlocuim de urgenta.Ori daca tot am mers pe varianta Sibiu,oare nu gasim un soi de Hardy in locul bulgarului?Inca o data jos palaria pentru Pratt,un jucator complet si un luptator adevarat!Iar per ansamblu,foarte frumos inceput de sezon in liga nationala,sper sa vedem si in continuare cat mai multe astfel de inclestari!

    cu 4 ani în urmă (28.10.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!