Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova trece pe teren propriu de CSO Voluntari la capătul unui meci foarte echilibrat

SCM U Craiova trece pe teren propriu de CSO Voluntari la capătul unui meci foarte echilibrat

SCM Universitatea Craiova a câștigat duelul cu CSO Voluntari din etapa a 29-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 83-80 pe teren propriu vineri seara (15.04). Vlad Moldoveanu a fost indisponibil pentru acest joc, ilfovenii folosind opt jucători în Bănie.

Gazdele au debutat în formula Franklin, Gavriloaia, Qualls, Hawley și Kennedy, iar CSO Voluntari a replicat cu Vasiliauskas, Gotcher, Badiu, Torok și Thompson.

Oltenii i-au ținut pe oaspeți la 0/4 din acțiune în primele două minute ale întâlnirii și conduceau cu 4-0, Hawley împărțindu-și apoi perechea de libere, Thompson semnând primul coș al Voluntariului la 5-2, moment după care gazdele au marcat cinci puncte consecutive și se făcea 10-2. Avantajul „Leilor Băniei” a urcat la peste 10 puncte diferență prin reușita de la distanță semnată de Hawley (15-4), Thompson replicând cu un dunk, apoi Qualls a menținut ecartul format din două cifre, 17-6. CSO Voluntari a prins un run de 10-2 în următoarele trei minute și după coșul lui Vida din spatele arcului de cerc se cerea time-out la 19-16 pentru Craiova, Vasiliauskas egalând situația, pentru ca sfertul inaugural să se termine cu 23-21 în favoarea gazdelor.

Ilfovenii au trecut în premieră la conducere prin tripla lui Woods, 26-25, Kennedy și Blaj-Voinescu contribuind cu puncte pentru SCM U Craiova și amfitrionii aveau 30-27. Gazdele au beneficiat de o aruncare liberă pentru un tehnic încasat de Gotcher, dar Franklin a irosit încercarea și Vasiliauskas a înscris de la distanță pe următorul atac pentru a face 30-30. Hawley a răspuns cu un dunk și Craiova avea 34-30 cu patru minute înaintea pauzei, Voluntari egalând în primă fază la 35-35 pe o liberă marcată de Gotcher pentru un tehnic acordat antrenorului gazdelor, apoi vizitatorii s-au dus la +5, la cabine intrându-se cu 42-41 în favoarea lui CSO Voluntari, diferența minimă stabilindu-se cu lay-up-ul lui Hawley.

Gruparea din Bănie avea doi oameni cu cel puțin 10 puncte marcate la pauză, asemănătoare fiind situația și la Voluntari. Ilfovenii au beneficiat de 15 încercări de la linia de fault, iar Craiova de 8, oltenii fiind mai buni în privința assist-urilor (15-9).

Repriza secundă au deschis-o cu cinci puncte la rând gazdele (46-42), Voluntari replicând cu un parțial de 7-0 și se ajungea la 49-46 pentru câștigătoarea Cupei României, șase puncte în această perioadă semnându-le Toddrick Gotcher. Ilfovenii au pus două posesii între pe următoarele atacuri, Vîrnă și Franklin ajutând la restabilirea egalității, 54-54. Woods a bifat un three-point play cu care ducea Voluntariul în față, apoi Qualls și-a transformat ambele libere, la intrarea în sfertul patru fiind 63-59 pentru vizitatori.

Câștigătoarea Cupei României și-a format un avantaj de trei posesii în debutul sfertului patru, prin tripla lui Gotcher (66-59), Craiova prinzând un run de 10-0 din acel moment și conducea cu 69-66. Oaspeții au venit la un punct în spate, de unde Qualls a finalizat cu dunk și făcea 74-68, Thompson transformându-și ambele aruncări libere cu mai puțin de trei minute până la final (74-72). Troy Franklin i-a dus pe olteni la 77-72 cu un lay-up și cu puțin peste un minut rămas din meci Kennedy n-a greșit de la linia de fault. Gotcher a scuturat plasa de la distanță și reducea ecartul la o singură posesie cu 18 secunde până la final, dar SCM U Craiova s-a impus în cele din urmă cu 83-80, ultimul coș fiind marcat de Kennedy, revanșându-se pentru eșecul din finala Cupei jucată în urmă cu două luni în Bănie.

SCM Universitatea Craiova ajunge la 17-10 și are peste câteva zile o restanță, tot acasă, cu Dinamo București, în timp ce CSO Voluntari coboară la 23-6 și o să întâlnească pe teren propriu formația CSM Oradea în ultima etapă a sezonului regulat.

Shamarkus Kennedy și Michael Qualls au marcat câte 20 de puncte pentru Craiova, ambii fiind aproape de double-double. Toddrick Gotcher a fost principalul marcator al Voluntariului, cu 19 puncte și 6 pase decisive.

*foto: Facebook SCM Craiova

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!