Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova triumfă în primul meci al returului

Adrian Micinic

Adrian Micinic
08.01.2013

87-75

10-5 STATISTICA   4-11 

SCM U Craiova a depășit pe Timba Timișoara, scor 87-75, în meciul de deschidere al returului în Liga Națională de baschet masculin - ediția 2012/13. Pe sferturi: 8-18, 26-18, 26-12, 27-27.

Timba a început partida cu cele două noutăți în garnitura de start. În schimb, Craiova a ales să pornască la drum fără Bureau și Seals în primii cinci. După doar 48 secunde de joc Mihuți a comis trei greșeli personale, fiind sancționat de fiecare dată cu infracțiune asupra lui Drăgușin.

Denham Brown, jucător ales în Draft-ul NBA, a marcat primul coș al său în România, reușită care a deschis tabela de marcaj a meciului. Djurasovic a adus primul coș al gazdelor, de abia în minutul al 3-lea. În primele cinci minute de joc efectiv s-au înscris câte două coșuri din acțiune la ambele panouri. Drăgușin aduce primul avantaj pentru Craiova, după un coș din spațiul de trei secunde, de lângă trei adversari. Timba răspunde cu un parțial de 12-0 realizat de cei doi jucători noi, iar Mandic solicită primul timp de odihnă. Parțialul a fost posibil pe fondul jocului fără pivot al Timbei, echipă care a profitat de refuzul lui Drăgușin de a-și urmări omul în zone depărtate de coș. Între timp la gazde intră Seals și Bureau. Seria negativă este întreruptă de către Drăgușin, care înscrie după o recuperare ofensivă. Secvența se termină cu reușita lui Jordan Glynn, scor 8-18.

Sfertul al doilea a început cu o mică întârziere cauzată de problemele consemnate la masa oficială cu privire la tebale de marcaj.

Jermont Horton înscrie primul coș al sfertului al doilea pe un contraatac, iar amfitrionii continuă să rateze din toate pozițiile. Rade Dzambic înscris primul coș de trei puncte al formației gazdă în minutul 12. Replica nu se lasă prea mult așteptată, fostul jucător al Craiovei, Horton, finalizând pe urmărire. Glynn transformă de la mare distanță, însă Dzambic îl găsește perfect pe Bureau, care finalizează prin slam dunk. Spre jumătatea secvenței își face apariția Reinar Hallik, aflat la debutul pentru SCM U Craiova. Seals ratează încredibil de sub coș, după ce și-a depășit adversarul direct. Denham Brown izbutește un three point play și mărește diferența la 15 lungimi în favoarea Timbei. Bureau finalizează în forță din nou, de această dată pe o acțiune solitară, iar apoi Seals transformă de la mare distanță și diferența coboară sub zece puncte după câteva minute de joc. Murărescu cere tmp de odihnă la intrarea în ultimul minut. După reluarea jocului Djurasovic transformă din afara semicercului, iar Seals marchează în ultima secundă pentru a strânge la 34-36 după 20 minute de joc efectiv.

Repriza a doua demarează cu două libere, pe care Horton le împarte. În schimb, Seals nu greșește. Primul coș din acțiune al secvenței vine din mâna lui Bureau, găsit perfect în spațiul de trei secunde. Astfel, formația din Craiova se instalează la conducere, la capătul unui parțial de 21-4. Urmează Hallik, autor al unui coș de trei puncte după pick and pop executat cu Dzambic și Murărescu cere timp de odihnă. După reluare Djurasovic înscrie pentru trei puncte și dferența urcă la zece lungimi. Dzambic își hrănește colegii cu mingi utile și aceștia trimit mingea în coș. Replica vine de la Glynn și Huckaby care reduc diferența la șapte puncte. Hallik nu este de acord și menține un avantaj respectabil pentru amfitrioni. Djurasovic pătrunde în forță și înscrie peste Jermont Horton pentru a obține o aruncare suplimentară. Urmează Bureau, care testează rezistența instalației printr-un slam dunk. Cătălin Petrișor îl înlocuiește pe Dzambic care a comis a 4-a greșeală personală, dar Bureau este imperial. Denham Brown răspunde cu o triplă, iar sfertul al 3-lea se termină cu scorul de 60-48, după libera lui Seals.

Oaspeții marchează primii, dar Hallik găsește răspundul foarte prompt. Huckaby, respectiv Bureau înscriu câte un coș de trei puncte pentru ambele protagoniste. De notat că Mandic a continuat să joace cu tripleta Seals - Bureau - Hallik, alături de titularul Djurasovic și de fundașul Petroșor preferat lui Dzambic pentru că cel din urmă se afla în pragul descalificării. Denham Brown transformă de la vreo nouă metri, dar Petrișor răspunde!
Hallik recuperează ofensiv și apoi înscrie din spațiul de trei secunde, jucând poziția 5 pe tot parcursul perioadei petrecute în teren. Johnson înscrie două coșuri de trei puncte din serviciile lui Brown și ecartul coboară la șase lungimi, cu trei minute înainte de final. Mandic cere timp.
Finalul jocului oferă șanse ambelor echipe, însă niciuna nu dezvoltă nimic pe parte de construcție, pe joc colectiv. În schimb, Horton pătrunde și beneficiază de faultul lui Seals pentru a strânge la trei lungimi. Seals ajunge la linia de pedeapsă, iar Dzambic marchează de la distanță și mărește diferența la opt puncte cu un minut înainte de final. Pe final ambele echipe punctează, însă fără un efect asupra deznodământului. Partida se sfârșește cu victoria lui SCM U Craiova, scor 87-75.

Remarcați
Craiova - Djurasovic 21 puncte, 12 recuperări, Dzambic 17 puncte, 8 pase decisive, Bureau 15 puncte, 8 recuperări, Hallik 13 puncte
Timba - Brown 24 puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive, Glynn 14 puncte, 10 recuperări, Horton 14 puncte, Johnson 13 puncte, 8 pase decisive.

Craiova are 11-5 la general, iar TImba ajunge la 4-12.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!