Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova va disputa în Lituania turneul de calificare pentru FIBA Europe Cup

SCM U Craiova va disputa în Lituania turneul de calificare pentru FIBA Europe Cup

România va avea în sezonul 2022-2023 cel puțin o echipă în FIBA Europe Cup, pe CSM CSU Oradea, dar există posibilitatea ca încă două formații românești să ia startul în sezonul regulat al competiției europene.

Este vorba de CSO Voluntari care, în cazul în care nu se califică în grupele Basketball Champions League, va evolua în FIBA Europe Cup și de SCM U Craiova, care se află în preliminariile FEC.

La fel ca în BCL, preliminariile FIBA Europe Cup se vor juca sub formă de turnee, iar trupa olteană este nevoită să treacă de trei tururi. Mai întâi, SCM U Craiova se duelează cu BC Cbet Jonava, apoi, în cazul unui succes, o întâlnește pe Kapfenberg Bulls, urmând ca în finală să lupte contra uneia din aceste trei grupări: Sigal Prishtina, KK Cedevita Junior, BC Kalev/Cramo.

Conform site-ului oficial al FEC, turneul de calificare în care va juca SCM U Craiova va fi găzduit de BC Cbet Jonava, adversara din primul tur al elevilor lui Vitaly Stepanovski. Acesta va avea loc în perioada 27-30 septembrie.

Celelalte trei turnee de calificare se vor disputa în Kosovo (BC Trepca), Bulgaria (Rilski Sportist) și Franța (Cholet Basket). În cazul în care SCM U Craiova își câștigă turneul, aceasta va juca în grupa F, alături de Donar Groningen, New Basket Brindisi și de una dintre următoarele formații: Brose Bamberg, Norrkoping Dolphins, Budivelnyk.

*foto: Facebook – SCM Craiova

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!