Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova, victorie fără probleme pe terenul lui CSM Târgu Jiu

SCM U Craiova, victorie fără probleme pe terenul lui CSM Târgu Jiu

Unul din cele cinci meciuri programate pentru ziua de sâmbătă, 2 octombrie, a fost cel dintre CSM Târgu Jiu și SCM U Craiova. În absența lui Jordanco Davitkov, gazdele nu s-au ridicat la nivelul acestei confruntări, în timp ce oaspeții au oferit o demonstrație de forță, câștigând cu 73 la 58.

Prima formație de start a gorjenilor din acest sezon a fost alcătuită din Octavian Ilie, Porter Troupe, Brandon Sly, Stefan Glogovac și Kevin Allen. De partea cealaltă, doljenii au început cu Troy Franklin, Josh Hawley, Aurelian Gavriloaia, Michael Qualls și Bogdan Țîbîrnă.

Partida din Târgu Jiu a avut un debut extrem de spectaculos. Gazdele au înscris primele cinci puncte prin Allen și Sly, iar oaspeții au răspuns prin Qualls, Hawley și Gavriloaia. Pe lângă echilibrul de pe tabelă și scorul la slam-dunk-uri a fost egal în primele cinci minute: 1-1. După tripla lui Ilie, CSM Târgu Jiu s-a distanțat la cinci puncte dar SCM U Craiova a replicat cu un run de 6-0 și Claudiu Alionescu a cerut primul time-out al întâlnirii. În cele din urmă, la finalul actului inaugural, elevii lui Michalis Kakiouzis aveau un avantaj de două posesii: 20-16.

Troupe a deschis sfertul al doilea cu un coș de la mare distanță dar, apoi, el și coechipierii săi nu au mai reușit să se remarce ofensiv. De partea cealaltă, Olisemeka & Co. au evoluat cu mult entuziasm, au avut reușite spectaculoase și au dus scorul la 32-19. Antrenorul secund al lui CSM Târgu Jiu a solicitat un nou timp de odihnă, însă acesta nu a prea avut efect. Până la pauză, diferența de puncte a rămas neschimbată, iar SCM U Craiova conducea cu 41 la 28.

Baschetbaliștii lui Kakiouzis au condus ostilitățile și după revenirea de la vestiare, grație reușitelor lui Qualls, Hawley, Papantoniou și Țîbîrnă. La jumătatea sfertului trei, Alionescu și-a folosit cel de-al treilea time-out al partidei, dar elevii săi nu au răspuns conform planului. Pe măsură ce avantajul doljenilor a crescut, frustrarea din tabăra gorjeană a început să se resimtă tot mai mult. SCM U Craiova a profitat de greșelile adversarei și, înaintea actului decisiv, avea un ecart de 23 de puncte: 65-42.

În sfertul patru, oaspeții au mai ridicat puțin piciorul de pe accelerație, făcând strictul necesar pentru a-și asigura o victorie confortabilă. Oboseala și-a făcut simțită prezența în jocul ambelor formații, astfel că ultima secvență a consemnat numeroase ratări. În cele din urmă, SCM U Craiova a obținut prima victorie stagională, scor: 73-58.

Cel mai bun marcator al învingătoarei a fost Michael Qualls cu 16 puncte. Din lotul craiovenilor s-au mai remarcat Josh Hawley (12 puncte), Peter Olisemeka (11 puncte), Aurelian Gavriloaia (10 puncte) și Bogdan Țîbîrnă (10 puncte).

De partea cealaltă, cei mai buni jucători au fost Muhammed Ahmed (14 puncte) și Kevin Allen (12 puncte).

În etapa următoare, CSM Târgu Jiu se deplasează pe terenul lui CSM CSU Oradea, în timp ce duelul lui SCM U Craiova cu U-BT Cluj-Napoca a fost amânat la cererea ardelenilor, care debutează marți în Basketball Champions League.

*foto: Facebook – SCM Craiova

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Debut bun
    Avem o echipa frumoasa,cu inca mult potential de crestere,dar si cu prea multe momente de lipsa crasa de concentrare si incercari de rezolvare individuala.In special de dorit ca Franklin sa devina mai mult baschetbalist decat streetball-ist,ca de calitati nu duce lipsa ,precum si ca Papastratos,celalat PG,sa-si probeze ingeniozitatea remarcabila si cu adversarii tari(cu Oradea a fost mortaciune!),ca doar provine dintr-o scoala cu play-makeri de mare clasa si inteligenta in joc.
    Altminteri suntem singura echipa din liga care a dovedit un curaj vecin cu inconstienta, aruncand in disputa un asiatic,pe coreeanul naturalizat Lee Kur Ych.
    P.S.out off topic,dar extrem de important!Dupa circul cu cati romani sa fie musai pe teren in competitia interna,am studiat special statisticile lor in aceasta prima etapa.Ceea ce era de asteptat,cu putine exceptii,CATACLISM,JALE,PENIBIL!Mai madam Portocala,dupa ce ca suntem oricum ultimii desculti in sportul asta,chiar ti-ai propus sa il distrugi definitiv?

    cu 2 ani în urmă (03.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!