Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova vine la Pitești după succesul european de la mijlocul săptămânii

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
22.10.2022

SCM U Craiova vine la Pitești după succesul european de la mijlocul săptămânii

FC Argeș revine pe parchet după o săptămână în care a stat în Liga Națională și dă piept cu SCM Universitatea Craiova pe teren propriu în etapa a patra. Ambele echipe sunt în căutarea în primei victorii în campionat în sezonul 2022-23.

După cum aminteam, Vulturii din Trivale vin după o săptămână în care nu au evoluat. Ultima prezență pe teren a argeșenilor a fost la începutul lunii octombrie, în eșecul cu U-BT Cluj-Napoca. Atunci, elevii lui Milan Mitrovic au luptat admirabil preț de trei sferturi împotriva campioanei României, dar ultimul sfert a întors soarta confruntării în favoarea oaspeților.

Între timp, alb-violeții și-au completat lotul cu al șaselea jucător străin. Piteștenii l-au transferat pe Bruce Massey, un american de 32 de ani ce a evoluat ultima oară în Canada. Acesta a venit cu misiunea de a acoperi problemele existente în backcourt-ul echipei.

Singurul succes stagional al lui FC Argeș a venit în primul tur al Cupei României, în Grupa A. Acolo, vulturii au trecut de CSM Petrolul Ploiești cu scorul de 96-58. Diferența de 38 de puncte le-a asigurat calificarea în Final 8-ul competiției, în ciuda eșecului din primul meci, 79-97 cu CSM Oradea. Pe lângă aceste două meciuri, trupa din Trivale a mai avut un duel în campionat cu BC CSU Sibiu, pierdut la doar o posesie, 87-90.

De cealaltă parte, SCM U Craiova beneficiază de avântul provocat de rezultatele din jocurile din FIBA Europe Cup. Leii din Bănie au ajuns în grupele competiției din postura de lucky-loser, după victorii cu CBet Jonava (65-59) și Kapfenberg Bulls (71-55), respectiv un eșec la limită (79-84) cu BC Kalev/Cramo.

Oltenii au fost repartizați în Grupa H, alături de CSO Voluntari, HAKRO Merlins Crailsheim și Norkkoping Dolphins. În ciuda așteptărilor, elevii lui Vitaly Stepanovski au două victorii după primele două etape. Prima a venit pe teren propriu, chiar în fața adversarei din campionatul intern (70-61). La prima deplasare europeană, Universitatea a trecut surprinzător de Merlins Crailsheim, 73-60.

Din cauza programului aglomerat, Leii din Bănie au evoluat într-un singur meci în competiția internă în această stagiune. Acela a fost duelul de pe teren propriu cu campioana en-titre, U-BT Cluj, pierdut cu scorul de 71-93, după un al doilea sfert de coșmar.

Ultimele întâlniri dintre cele două formații au avut loc în ediția precedentă de play-off din LNBM, când FC Argeș a avut câștig de cauză la capătul unei serii ce a avut nevoie de meci decisiv. În primul tur din postsezon, trupa din Trivale a câștigat ambele meciuri de pe teren propriu. Meciul trei a fost decis de o diferență de doar două puncte.

Partida dintre FC Argeș Basketball și SCM Universitatea Craiova va avea loc duminică, 23 octombrie, de la ora 18:00 și poate fi urmărită pe FRB TV.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!