Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Universitatea Craiova câștigă duelul cu SCM Timișoara după un sfert doi de excepție

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
18.12.2021

SCM Universitatea Craiova câștigă duelul cu SCM Timișoara după un sfert doi de excepție

SCM Universitatea Craiova a trecut de SCM Timișoara, în deplasare, într-unul dintre cele mai atractive meciuri ale etapei cu numărul 12 din Liga Națională. Scorul final a fost 76-82 în favoarea oaspeților.

Dragan Petricevic a început cu Strong, Mocrițchi, Mirkovic, Gajic și Olah. De cealaltă parte, Kakiouzis i-a titularizat pe Franklin, Robinson, Gavriloaia, Hawley și Olisemeka.

Trupa de pe Bega a înscris primele puncte ale meciului, prin liberele lui Strong. Americanul l-a servit pe Olah care a dus scorul la 4-0. Franklin a punctat primul pentru olteni, în tranziție, după o intercepție. Strong a înscris din nou, iar Hawley și Franklin cu o triplă i-au adus pe alb-albaștrii în avantaj. Au urmat aproximativ 2 minute fără coș înscris, până când americanul Leilor din Banat să înscrie al treilea coș personal. Gavriloaia a înscros și el de la distanță, înainte ca Mocrițchi să egaleze la 10. A urmat un parțial de 8-0 al craiovenilor, orchestrat de Țîbîrnă și Franklin, prin care scorul devenea 18-10. Lilov și Lazăr au redus ecartul înaintea finalul primului sfert, după care elevii lui Kakiouzis conduceau cu 18-13.

SCM Universitatea Craiova a reușit un sfert doi de excepție

Bănățenii s-au apropiat la două puncte (20-18) în debutul sfertului, prin Lilov și Strong. Ofensiva oltenilor a început să fie asigurată de autohtonii Țîbîrnă și Blaj-Voinescu. Alb-violeții s-au apropiat la cinci puncte (28-23), dar din acel moment a urmat dezastrul pentru formația pregătită de Dragan Petricevic. După un timeout cerut de omologul său, alb-albaștrii au început un parțial de 19-3, început prin tripla lui Michael Qualls și sfârșit prin layup-ul lui Olisemeka. La pauza mare, scorul era 26-47 pentru gazde.

Asemeni primei jumătăți, a doua parte a meciului a debutat cu un coș de 2 puncte al lui Strong. Au urmat reușite ale lui Franklin și Olah în posesii consecutive. Conducătorul de joc american al Craiovei a înscris din nou de la distanță. Tabela indica 56-37, după încă o reușită a lui Alexandru Olah. Formația gazdă a prins un impuls de moral și s-a apropiat la un moment dat la 16 puncte (45-61), datorită coșurilor lui Vlahovic și Lazăr. În cele din urmă, un parțial de 6-2 al adversarilor făcea ca scorul înaintea ultimelor 10 minute să fie 47-67.

Leii din Banat au început stângaci și sfertul patru, cu un turnover. Acesta nu a condus către un coș al oaspeților. În schimb, Strong a recuperat defensiv la posesia următoare și a înscris pe contraatac, forțându-l pe Kakiouzis să ceară un timeout. Darrion a înscris și după timpul de odihnă, iar tabela indica 51-67. Bănățenii au început să se apropie periculos, dar Olisemeka le-a tăiat aripile cu un poster ce a rezultat într-un and one. Scorul era 53-70. Cu toate acestea, elevii lui Petricevic au dat din nou semne de viață și au venit la 12 puncte (60-72), la jumătatea sfertului. În cele din urma, ecartul construit în sfertul doi s-a dovedit irecuperabil pentru bănățeni, deși aceștia s-au apropiat și la 4 lungimi, astfel că scorul final a fost 76-82 pentru SCM Universitatea Craiova.

Darrion Strong-Moore a fost MVP-ul celor de la SCM Timișoara

Americanul a încheiat cu 22 de puncte și 5 pase decisive (9/18 din acțiune) și a fost cel mai bun marcator al partidei. Alexandru Olah a fost aproape de un double double, cu 13 puncte și 9 recuperări. Din tabăra adversă s-a remarcat Troy Franklin, care a avut 21 de puncte și 8 assist-uri. Bogdan Țîbîrnă a încheiat cu 16 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

Cele două echipe urmează să se întâlnească de încă două ori până la sfârșitul anului, în sferturile de finală ale Cupei României, pe 23, respectiv 29 decembrie.

*foto: Facebook/SCM Timișoara

2 comentarii la aceasta stire:
  • Ciucâ :

    Domnu selectioner
    Cam slabut ptr timisoara. Oare cat mai are rabdare conducerea cu el?!

    cu 2 ani în urmă (19.12.2021) Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    🏀
    se pare ca jucatorii s-au cam saturat si vor sa-l lase sa se ocupe doar de nationala

    cu 2 ani în urmă (19.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!