Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Universitatea Craiova - Ianuli şi Brkanlic chemaţi la trial

Bogdan Trifănescu

Bogdan Trifănescu
15.06.2011

SCM Universitatea Craiova a chemat, deja, doi jucători pentru un trial programat a se desfăşura în cursul lunii august anul curent în vederea alcătuirii lotului cu care formaţia doljeană va aborda sezonul competiţional 2011/12. Prim divizionara a contactat doi jucători tineri, unul român şi altul sârb. Aceştia sunt Ştefan Ianuli şi Marko Brkanlic (foto).

Ştefan Ianuli, pivot, a evoluat pentru CSŞ Târgovişte în sezonul competiţional 2010/11. El este născut în 1993 şi a fost folosit la echipa de Divizia B a clubului precum şi la nivel de juniori (U18). Ianuli a evoluat la turneul semifinal al Diviziei B din acest sezon fiind jucătorul cu cea mai mare medie de minute jucate şi totodată cu cel mai mare coeficient de eficienţă respectiv cel mai bun recuperator al echipei sale. În 34.5 minute de joc, Ianuli a avut medii de 12.7 puncte, 8.3 recuperări cu 1.3 posesii pierdute şi un indice de 12.7 la eficienţă. Formaţia dâmboviţeană a suferit trei înfrângeri din tot atâtea meciuri disputate şi a ratat calificarea pentru turneul final.

În schimb, prezent la turneul final al Campionatului Naţional U18 de la Iaşi, Ştefan a fost cel mai important jucător al echipei sale şi lider la principalele capitole statistice. În sezonul 2010/11, Ianuli a avut medii de 33.3 minute, 16.9 puncte, 13.2 recuperări, 0.8 capace, 0.7 mingi câştigate şi 3.1 pierdute pentru 20.4 la eficienţă. El a fost declarat cel mai bun recuperator al turneului final.

Marko Brkanlic va împlini vârsta de 21 ani în cursul lunii iulie. Este originar din Kladovo, Serbia şi a evoluat la juniorii lui Partizan Belgrad. În vara anului 2008, Marko a efectuat pregătirea cu Energia Rovinari, dar nu a fost ţinut în lot. Acesta măsoară 2.04 metri şi cântăreşte 101 kilograme.

La nivel juvenil Brkanlic a evoluat şi pentru alte echipe: KK Djerdap Kladovo, KK Superfund Basket Plus. În schimb, la nivel de seniori a jucat pentru BC Product Baskets.

5 comentarii la aceasta stire:
  • Mireval :

    Mare branza facura oltenii....
    Ianuli a fost cel mai bun de la cea mai slaba echipa prezenta la turneul final de la Iasi, acolo unde a ajuns in genunchi gafaind in fata unor echipe precum Magic Champions si CSS Costanta. Au tras pe el ca pe boii de la jug . Nu-i un jucator rau, dar sa vedem daca socoteala din Chindie se potriveste cu cea din prazarie..

    cu 12 ani în urmă (15.06.2011) Raspunde
  • Mireval :

    ..
    *CSS Constanta.

    cu 12 ani în urmă (15.06.2011) Raspunde
  • x net :

    trial
    E clar ca daca oltenii se vor baza pe astfel de jucatori , nu cred ca vor mai scapa de retrogradare in sezonul urmator.

    cu 12 ani în urmă (16.06.2011) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    ianuli
    L-am vazut pe Ianuli jucand la Iasi. Jucator inalt cu fizic bun, muncitor si fara fitze, calitati bune pt pozitia 5. Dupa parea mea promite fiind unul dintre putinii jucatori U18 cu talie de pivot si tehnica buna sub panouri. Nu se stie cat va juca in echipa de seniori>

    cu 12 ani în urmă (16.06.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Shole :

    will see
    As I read about the two players I though its a bit unfair leaving out Brkanlic's stats.
    The two young players should be an great support for the team. I didn't see Ştefan's game but the stats tell me that the young player has some talent in him and with some hard work who knows what will become of him.
    On the other hand Brkanlic has more experience to offer and as far as I have seen (games for Energia Rovinari) an athletic player with a really soft hand. As I have seen the three point shoot is his strongest attribute. I noticed a good court vision and orientation.
    As far as I am concerned Craiova will get to great players.
    Sorry I had to write it in English my Romanian spelling isn't as good as english.

    cu 12 ani în urmă (18.06.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!