Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Universitatea Craiova obține victoria la primul meci din 2022

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
31.01.2022

SCM Universitatea Craiova obține victoria la primul meci din 2022

SCM Universitatea Craiova a câștigat primul meci din noul an, împotriva celor de la BC CSU Sibiu, cu scorul de 88-76. Oltenii au dominat cap-coadă partida de pe teren propriu.

Michalis Kakiouzis a început cu Wyatt, Gavriloaia, Qualls, Hawley și Țîbîrnă. De cealaltă parte, Miguel Angel Hoyo i-a titularizat pe Tohătan, Tamulis, McGrew, Pratt și Padgett.

Craiovenii au început excelent partida. Michael Qualls a dominat primele 2 minute ale confruntării, în care a înscris opt puncte. Sibienii au ținut aproape, iar Padgett a lovit de două ori de afară pentru a strânge diferența. Pivotul american avea și el opt puncte în debutul duelului. Tamulis a încercat să reduca ecartul la inel, dar a fost faultat de Vîrnă. Qualls a replicat imediat cu un and-one la coșul advers, dar a ratat aruncarea liberă. Blake și-a apropiat echipa la patru puncte cu un floater, dar Robinson a înscris la inel la următoarele posesii și a dus scorul la 24-16. Scorul după 10 minute era 28-16 pentru olteni.

Sibienii au deschis al doilea parțial cu un coș de afară al lui Dragoste, înainte ca Robinson să puncteze printr-o piruetă sub inel. McGrew a fructificat o acțiune în căciulă. Blake a înscris de la semi-distanță și i-a apropiat pe vulturi la șapte lungimi (30-23). Franklin l-a servit pe Hawley care a finalizat cu un coș de sus spectaculos. Robinson a continuat prestația bună și a înscris un fadeaway de la semi-distanță și un coș pe recuperade ofensivă. El a ridicat mai apoi sala în picioare cu o intercepție în tranziție și un dunk impresionant. La pauza mare, tabela indica 52-34 pentru gazde, după liberele transformate de Qualls.

A doua jumătate a început cum s-a terminat prima, cu Michael Qualls la linia de pedeapsă. Padgett a transformat și el două libere. Franklin a lucrat excelent cu Țîbîrnă, iar pivotul a punctat simplu de lângă inel. Padgett a continuat evoluția excelentă și a finalizat o pasă bună a lui Blake pentru a duce scorul la 55-40, înainte de reușita de la semi-distanță a lui Hawley. Tamulis a înscris de afară la posesia următoare. Lituanianul a contribuit cu o pasă decisivă la reușita lui Tohătan care modifica tabela la 61-45. Hawley a reușit un nou dunk spectaculos dupa pasa lui Gavriloaia. Qualls a ratat două triple la aceeași fază, iar Tohătan a reușit să puncteze prin acest procedeu la coșul advers. Înaintea ultimului sfert, Craiova conducea cu 68-54, după un layup înscris de Pratt.

Qualls a fost primul marcator și al sfertului patru, după ce a interceptat o pasă a lui Tohătan și a înscris un slam dunk de efect în tranziție. Robinson a înscris și el la inel, după o acțiune defensivă slabă a oaspeților. Franklin l-a servit pe Qualls, care a bifat al treilea său coș din spatele semicercului, înainte de timeout-ul antrenorului de la Sibiu. Imediat după timpul de odihnă, Tamulis a ratat o aruncare din zero grade. Franklin l-a servit pe Andrieș care a înscris din interiorul semicercului, înainte ca lituanianul din tabăra oaspeților să se revanșeze. Tohătan și Dragoste au lucrat pe contraatac pentru o triplă a celui din urmă, prin care scorul ajungea la 79-62. Franklin le-a luat pulsul suporterilor cu un coș de la foarte mare distanță. La final, tabela a indicat 88-76 pentru Leii din Bănie.

Michael Qualls a fost încă o dată cel mai bun jucător de pe teren, după ce a încheiat cu 29 de puncte, 7 recuperări, 5 intercepții și 2 pase decisive. Bogdan Țîbîrnă a avut 13 puncte și 4 recuperări. Titus Robinson s-a remarcat cu 12 puncte (5/6 din acțiune). Din tabăra adversă, doar Justin Padgett a ieșit la rampă, cu 22 de puncte și 6 recuperări.

SCM Universitatea Craiova ajunge la un bilanț de nouă victorii și patru înfrângeri. CSU Sibiu are opt succese și zece eșecuri.

Pentru alb-albaștrii urmează duelul cu CSM Galați din etapa a 19-a. CSU Sibiu va evolua cu CSO Voluntari. Ardelenii ar fi trebuit să joace cu CSM Oradea, dar meciul a fost amânat la cererea bihorenilor.

*foto: SCM Craiova/Facebook

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Ce-ar mai fi de spus
    Nu-mi aduc aminte să fi ieșit din sală sau să fi stins televizorul în timpul unui meci de-al lui CSU, indiferent de ce se întâmpla pe teren.
    Dar astăzi a fost prea mult, pur și simplu nu mi-am mai putut bate joc de timpul meu. Nu știu însă ce-o fi în sufletul suporterilor care au făcut deplasarea la Craiova...

    cu 2 ani în urmă (01.02.2022)
    • BC CSU Sibiu DND:

      Chiar
      Așa am pățit și eu, după cele 3 turnover de la finalul sfertului 2 (în care nu am reușit să trecem centrul) am stins, dar vezi ca un masochist am repornit în partea a 2-a
      Mi-aș dori să trag niște concluzii dar ma tem ca sunt prea aspre
      (să nu uit am avut și o absenta importantă)
      +a început antrenorul nostru să se inerveze (e ceva)
      - ratările foarte mari de sub panou și încă îl așteptăm pe Tamulis
      ......

      cu 2 ani în urmă (01.02.2022)
    • Ricardo:

      CSU
      Trebuie să înțelegem cu toții că Sibiul este una dintre cele mai slabe echipe din campionat! Sunt supărat mâhnit dar nu am ce face! Va spun si de ce ..... Nu sunt suporter la echipei sibiene dar am apreciat enorm această echipă care adesea in ultimii ani era in top 4! Fără doar și poate trebuie sa faceti ceva voi ca suporteri ! Pe ei pe ei pe mama lor!!!!!!

      cu 2 ani în urmă (01.02.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!