Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Universitatea Craiova va primi vizita Timișoarei în ultima etapă a sezonului regulat

David Istrate

David Istrate
04.04.2019

Vineri, 5 aprilie, în Sala Polivalentă din Craiova va avea loc duelul dintre SCM U Craiova și SCM Timișoara care va deschide ultima etapă a Grupei Roșii. Cele două echipe se află pe poziții alăturate în Liga Națională și urmează să se întâlnească și în faza eliminatorie a acestui sezon.

Chiar dacă SCM U Craiova are doar cu un punct în plus față de adversara sa, ea este favorită să termine pe locul al 4-lea deoarece stă mai bine la coșaverajul întâlnirilor directe. SCM Timișoara ar trebui să bată la minim 27 de puncte pentru a o depăși pe trupa olteană în clasament, iar acest aspect este greu de crezut mai ales că formația din vestul țării nu se află în cea mai bună formă.

Într-adevăr, SCM Timișoara s-a impus în ultima etapă, în fața lui BCM U Pitești, însă, înainte de acest succes, adunase trei înfrângeri consecutive. De asemenea, reamintim că elevii lui Cristian Bota au fost eliminați surprinzător din Cupa României de către CS Dinamo Știința București, o echipă ce pornea cu a doua șansă. De partea cealaltă, SCM U Craiova are un parcurs și mai slab în Top 6. Trupa antrenată de Aleksandar Todorov a pierdut ultimele șase meciuri, în condițiile în care, într-o anumită perioadă, se afla pe locul al 3-lea în prima grupă valorică.

Așadar, se anunță un duel puternic între cele două echipe. În precedentele întâlniri din acest sezon, SCM U Craiova s-a impus de două ori (73-74, la Timișoara și 93-65, la Craiova) în timp ce SCM Timișoara a învins o dată (74-71, la Timișoara). În urma acestor rezultate, gazda partidei de vineri are un coșaveraj net superior de +26. Prin urmare, oaspeții au nevoie de o victorie la minim 27 de puncte pentru a trece pe locul 4 care ar coincide cu avantajul terenului propriu în faza sferturilor de finală.

Din punct de vedere al lotului celor două echipe, ambele au jucători foarte valoroși. La nivelul fundașilor, un duel interesant de urmărit va fi între Morris Curry și Brandon Randolph în timp ce în spațiul de 3 secunde, Vladan Vukosavljevic va avea o partidă dificilă împotriva lui Vladislav Koreniuk și Jason Boone. De asemenea, Sherwood Brown vine după cea mai bună prestație a sa în tricoul Timișoarei (30 de puncte, 12 recuperări) și va fi greu de oprit. În același timp, SCM U Craiova are și ea shooterii ei, Goran Gajovic, Igor Mijajlovic și Porter Troupe.

Clubul gazdă a încercat în acest sezon o abordare diferită și astfel, în afara lui Fraseniuc, are doar jucători autohtoni U23. Sebastian Ionescu, Amedeo Casale, Ionuț Berceanu, Camil Berculescu, Andrei Iliescu și Bogdan Popa pot pune oricând probleme apărării adverse. De partea cealaltă, se regăsește unul dintre cei mai în formă tineri români la ora actuală, Dragoș Diculescu, căruia i se alătură Cristian Mocrițchi, Bogdan Penciu, Alexandru Coconea, Mihai Ursan și Robert Schipor. De asemenea, bănățenii au și un pivot român experimentat în persoana lui Cătălin Baciu.

În același timp, cel mai probabil Octavian Popa Calotă nu va evolua împotriva oltenilor, acesta suferind o accidentare în partida cu Dinamo din returul sferturilor de finală ale Cupei României. În schimb, adversarii au anunțat că își doresc să îl readucă în lot pe Ri'an Holland, jucător ce a fost accidentat în prima parte a sezonului. Anunțul a fost făcut de antrenorul gazdelor, Aco Todorov.

Partida va fi arbitrată de o brigadă alcătuită din Alexandru Olaru, Laurențiu Grigoraș și Mate Andraș Stretea. Comisar din partea Federației Române de Baschet este Doru Vinași.

Confruntarea din polivalenta craioveană va avea loc vineri, 5 aprilie, de la ora 19:00 și nu va fi transmisă.

*foto: Facebook - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!