Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCMU Craiova se impune în fața celor de la BCM U Pitești la o diferență de o posesie

SCMU Craiova se impune în fața celor de la BCM U Pitești la o diferență de o posesie

SCMU Craiova a câștigat partida cu BCM U FC Argeș Pitești din Sala Transilvania, scor 79-77 (26-30, 19-11, 22-21, 12-15).

Echipele de start

BCM U FC Argeș Pitești: Walton, Măciucă, Jeremic, Bishop, Jevtovic

SCMU Craiova: Filipovic, Person, Pratt, Diculescu, Țîbîrnă

Confruntarea a început favorabil argeșenilor, scor 9-4 după un coș de afară al lui Jeremic. Țîbîrnă a marcat de două ori consecutiv din interiorul semicercului, 11-10. Tudor Gheorghe a găsit ținta din spatele arcului de cerc, 18-12 iar Jevtovic a mărit ecartul la 10 lungimi, scor 22-12, după ce a reușit un three-point play. Jeremic a înscris un coș de 3 puncte pentru ca scorul să devină 30-18, dar Filipovic a replicat imediat prin același procedeu, 30-21. Craiovenii mai înscriu 5 puncte până la finalul primului sfert, care se încheie la scorul de 30-26.

În debutul actului secund, Vucic execută un three-point play, 30-29, iar Cinac înscrie din apropiere pentru 30-31. Voinescu marchează din spatele arcului de cerc, 33-31, însă răspunsul adversarilor nu s-a lăsat mult așteptat. Dino Cinac a egalat pentru Craiova cu o aruncare de la semi-distanță, 33-33 iar Pratt și-a adus echipa în avantaj după ce a transformat un lay-up, 33-35. 

Mladen Jeremic a înscris din afara semicercului pentru Pitești și i-a readus la conducere, 38-37. Diculescu ratează o aruncare deschisă de la mare distanță, dar Filipovic înscrie ulterior pe contraatac, 38-39. În următoarele minute, câte un jucător de la fiecare echipă a comis abatere de pași iar în faza ofensivă au fost ratări de ambele părți. Cinac punctează din interior după o pasă venită de la Pratt, 38-43, iar Tudor Costescu a cerut time-out. Pauza a venit la scorul de 41-45, după ce Dino Cinac a transformat două libere.

Craiova a ieșit de la vestiare motivată să aibă în continuare un ritm ridicat de joc și a reușit două run-uri care au distanțat-o la 11 lungimi, scor 46-57. Jeremic și Bishop au redus ecartul la 6 puncte, 51-57, dar Diculescu a înscris de la mare distanță pentru 53-63. Măciucă a marcat la rândul său un coș de 3 puncte, 56-63 iar Jeremic a transformat trei aruncări libere consecutive, stabilind astfel scorul după primele trei sferturi, 62-67.

Cu aproape șase minute rămase din joc, Rareș Uță a reușit un three-point play pentru a micșora diferența dintre combatante la doar două puncte, scor 69-71. La următorul atac, Bishop înscrie doar una din cele două libere primite, 70-71. Person modifică tabela la 70-73, iar Vucic îi pune un capac de senzație lui Uță cu 3 minute și 18 secunde până la terminarea sfertului patru. Person înscrie de afară pentru 71-77, moment în care Piteștiul solicită timp de odihnă. Jevtovic marchează de 4 ori din dreptul liniei de fault și reduce diferența la 2 puncte, 75-77. Dino Cinac înscrie din apropiere pentru 75-79 când mai era puțin peste un minut din sfertul patru. Jevtovic primește alte două aruncări libere pe care le transformă, 77-79, însă tabela nu s-a mai modificat ulterior. BCM U Pitești a avut în mână șansa egalării sau chiar a victoriei în secundele de final, dar nu a reușit să profite de ultima posesie avută.

Goran Filipovic a fost principalul marcator al Craiovei cu 19 puncte (5 pase decisive, 3 recuperări), urmat de Monyea Pratt cu 17 puncte înscrise (9 recuperări, 4 assist-uri, 2 intercepții).

Mladen Jeremic a fost coșgheterul celor de la Pitești cu 23 de puncte înscrise iar Nikola Jevtovic a marcat 18 puncte (5 recuperări, 4 pase decisive).

*Foto: Facebook Craiova Baschet Fans

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!