Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Se cunosc cele opt echipe care vor lua startul în play-off

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.04.2022

Se cunosc cele opt echipe care vor lua startul în play-off

Dinamo București a trecut cu scorul de 86-78 de Steaua București, în etapa cu numărul 29 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Astfel, după acest succes, alb-roșii sunt siguri de un loc de play-off.

Un alt meci important pentru ierarhizarea în play-off a avut loc astăzi, între U-BT Cluj și Petrolul Ploiești. Ardelenii s-au impus cu scorul de 97-92 și și-au asigurat prima poziție în clasament.

CSO Voluntari a suferit a șasea înfrângere stagională, împotriva celor de la SCM Universitatea Craiova, dar este aproape sigură la acest moment de ocuparea locului doi în clasament. Ilfovenii pot pierde locul doi doar dacă vor fi învinși la mai mult de 14 puncte de Oradea, în timp ce bihorenii câștigă duelul cu Sibiu, iar FC Argeș pierde cel puțin unul dintre duelurile cu CSM Galați și Rapid București

CSM CSU Oradea a învins-o pe SCM Timișoara pe teren propriu și păstrează șanse pentru locul trei în clasament, ocupat actualmente de FC Argeș. Vulturii au un record de 21-7, în timp ce bihorenii stau la 20-7, numai că nu au avantajul meciului direct. Cele două formații nu pot coborî mai jos de locul patru.

Pentru locurile cinci și șase, bătălia se dă între SCM Timișoara și SCM Universitatea Craiova. Oltenii au prima șansă, având un bilanț de 17-10 la acest moment. Bănățenii au cu o înfrângere în plus și mai au de jucat cu Miercurea Ciuc și U-BT Cluj. Și alb-albaștrii vor da piept cu campioana României, pe lângă cele două meciuri rămase de jucat cu Dinamo. Ambele echipe sunt sigure că nu pot coborî mai jos de locul șase. De menționat că cei de la Craiova dețin avantajul meciurilor directe.

Disputa pentru locul șapte se dă între BC CSU Sibiu și Dinamo București. Vulturii au cu o victorie în plus (15-13 față de 14-14) și mai au de jucat cu CSM Oradea și Petrolul Ploiești. De cealaltă parte, Dinamo va mai juca cu SCM Craiova de două ori. Cele două echipe nu pot urca mai sus de locul șapte. Bucureștenii au de partea lor rezultatele directe.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!