Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sean Barnette rămâne la CSM CSU Oradea și pentru sezonul 2019-2020

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.07.2019

Sean Barnette rămâne la CSM CSU Oradea și pentru sezonul 2019-2020

CSM CSU Oradea a anunțat continuarea colaborării cu Sean Barnette. Omul decisiv al meciului care a încheiat ultima ediție a LNBM va bifa al 4-lea sezon alături de campioana României și al 6-lea în campionatul nostru. În această vară a câștigat East Coast Basketball League cu Prime Time Players, marcând 30 de puncte în finala cu Winston Salem Wolves.

Sean Barnette a avut parte de un sezon dificil la revenirea în România, după ce a început pregătirea alături de bihoreni, dar a trebuit să plece de la orădeni din cauza unor probleme medicale în luna septembrie. A revenit în luna martie la formația pregătită de Cristian Achim și a fost decisiv în meciul patru al finalei LNBM din acest sezon.

În singurul meci din finală în care a intrat, americanul de 33 de ani a contribuit cu 18 puncte, 6 recuperări, 2 assist-uri, o intercepție și 1 capac pentru +23 indice al eficienței în 22:25 minute. Orădenii s-au impus cu 75-66 și au obținut al 3-lea titlu al clubului după 3-1 în finala cu BC CSU Sibiu.

Extrema a jucat în total 7 meciuri în ultima ediție a Ligii Naționale, cu medii de 9 puncte, 4,1 recuperări, 0,9 assist-uri, 1 turnover și 9,9 eficiență în 17:50 minute. După ce a câștigat al doilea său titlu alături de bihoreni a evoluat într-o competiție din Statele Unite în această vară, la Prime Time Players. A câștigat East Coast Basketball League cu această echipă, după 103-99 în finala cu Winston Salem Wolves. Barnette a înscris în acel meci 30 de puncte, plus 9 recuperări, 6 assist-uri și 3 intercepții.

Cel mai bun sezon al său în campionatul românesc a fost 2015-2016. Atunci a jucat 44 de meciuri pentru CSM CSU Oradea în LNBM, cu medii de 15,1 puncte, 7,8 recuperări, 2,9 assist-uri, 2,1 turnovers și 1,3 intercepții în 30:22 minute, cu 18,4 eficiență. În stagiunea următoare a bifat 29 de meciuri de campionat alături de bihoreni, cu care a jucat și în Basketball Champions League. În 10 partide a avut medii de 14 puncte, 6,5 recuperări, 1,7 assist-uri, 1,6 turnovers și 1,5 intercepții în 30.5 minute.  

A debutat în LNBM alături de U-Mobitelco BT în sezonul 2012-2013 și a revenit la formația clujeană pentru stagiunea 2014-2015, când a evoluat și în EuroChallenge. Are în total 135 de meciuri în campionatul nostru, cu medii de 13,1 puncte, 6,8 recuperări, 2,4 assist-uri, 1,9 turnovers și 1,2 intercepții în 29:18 minute, cu 15,7 eficiență.

Sean Barnette a absolvit Wingate în 2008. De-a lungul carierei a mai trecut pe la Iowa Energy și Fort Wayne Mad Ants (G-League), Lille (Franța), Geneva Lions și Lugano Tigers (Elveția), Rilski Sportist (Bulgaria) și Tadamon Zouk (Liban).

Barnette este al 9-ea jucător din stagiunea precedentă confirmat de bihoreni pentru sezonul următor. Continuă la CSM CSU Oradea: Giordan Watson, Nikola Markovic, Kris Richard, Dragan Zekovic, Arturas Valeika, Bobe Nicolescu, Tudor Fometescu și Edward Petrescu. Cătălin Baciu și Aaron Broussard sunt noutățile din lotul lui Cristian Achim.

*foto: CSM Oradea

11 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Bravo, ma bucur pt Sean ca rămâne la noi, are un potențial uriaș atunci când este ok dpdv fizic. Sunt sigur ca va fi alt jucător în sezonul care urmează, determinant, cu o altă pregătire fizică.

    cu 4 ani în urmă (28.07.2019) Raspunde
  • bulcul :

    Barnette
    Ultimul meci al sezonului a dat peste cap toate parerile care presupuneau ca i-a trecut vremea. El fiind si singura noastra prezenta sub panou, in atac. Cred si sper in acelasi timp ca va avea un sezon bun si ma bucur sa il avem in componenta.

    Acuma, ca se mai aduce ceva strain tot de nivelul lui TJ, si pe acelasi post, lotul e cam gata: cu o singura modificare am putea spune. Care ar sustine faptul ca Broussard, care sincer inca nu stiu daca e o imbunatatire sau nu. Partea buna e ca aceasta continuitate denota faptul ca relatiile in cadrul echipei sunt bune, iar atunci cand asta se intampla poti vedea jucatori la potentialul lor maxim, increzatori si care cunosc ce vrea echipa de la ei. Per total, un lot bun, personal, nu pot sa ma plang de niciunul dintre jucatori odata cu plecarea lui Pasalic, si, chiar daca nu s-a vehiculat niciun transfer-bomba, astept bucuros sa-i mai vad pe baietii astia inca un sezon.

    cu 4 ani în urmă (28.07.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    Sean
    toata suflarea baschetbalistica stia ca a semnat deja..chestia era cand se anunta. s-a anuntat duminica dupa amiaza,fiind o stire pozitiva buna, in antiteza cu stirile existente acum pe toate posturile TV din Romania (din pacate!!!). multa sanatate sa ai Sean, casa de piatra!! daca va reusi sa se apropie de prestatiile avute in urma cu 3 ani, cred ca sunt sanse sa ne calificam in grupele BCL. daca nu...nu stiu, sunt sceptic, desi culoarul nu este cel mai nefavorabil. mai urmeaza probabil Lazar, Gavrila si ...gata lotul. vedem ,poate totusi cum spunea si bulcul mai sus mai gasim ceva marunti pentru inca un strain, fie si de nivelul lui TJ, dar macar iti ofera o varianta in plus sau doamne fereste de accidentari... Oradea daca va face ceva transferuri gen bomba..o va face in ianuarie-februarie, cred si va fi functie de pozitia in campionat, nu cred ca se va forta in Europa prea mult. partea cea mai buna cred ca este continuitatea, relatiile existente pe toate palierele deja, dar ma intreb si eu: o fi suficient? sa sper ca da desi si anul trecut in mare s-a mers pe continuitate si nu a functionat, sigur si datorita altor factori, gen accidentari..


    cu 4 ani în urmă (28.07.2019)
    • bulcul:

      Ca Broussard a fost adus pe post de aruncator*
      *

      cu 4 ani în urmă (28.07.2019)
    • bulcul:

      Am incurcat-o
      Cu textele aici.

      La comentariul asta voiam sa spun ca transferurile din iarna au devenit deja o traditie care sper sa se mentina. De fiecare data s-au dovedit transferuri cruciale pentru rezultatele care aveau sa vina. Eu sper sa se gandeasca la shooteri sau la panou in iarna, daca nu acum. Dar vedem cum va fi in Europa. Sunt curios cum se vor descurca Zekovic-Markovic si cine va baga de 3. Oricum, doar cu Broussard, mari diferente de joc nu vor fi.

      cu 4 ani în urmă (28.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      daca anul trecut
      echipa avea 3 jucatori pe poz 1-2, Watson, Vaidas, Muha.. si era slabita in lupta sub panou, anul acesta intradevar ne-am intarit mult la oamenii mari, la recuperare, la poz 3, 4, 5 si este foarte bine dar sper ca nu vor avea de suferit procentajele la aruncarile de 3 puncte, in special..

      cu 4 ani în urmă (28.07.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Cu aruncare de 3p avem asa : Watson, Richard, Broussard, Zekovic, Markovic si chiar si Barnette. Eu consider ca nu stam deloc rau. Nui-l mai avem pe Pasalic , dar Pasalic in ultima perioada era un aruncator bun de 3p, nu unul foarte bun.

      cu 4 ani în urmă (29.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      Barnette avea
      procentaje chiar bune, decente in trecut la 3 puncte. dar am vazut ca anul acesta cat a jucat la noi si la turneul de vara, la Prime Time Players despre care se aminteste in prezentare, procentajele sunt slabe, e drept ca nici nu a mai aruncat decat cam odata, de 2 ori pe meci.ori este inca nesigur, nu mai are precizie ori si-a schimbat stilul care este acum mai aproape de panou. cat despre Broussard, sper sa-si confirme si de la distanta calitatile. eu ma gandeam doar ca nu avem acum un sniper prin excelenta, cum era odata Rade, Gajo, Muha, desi ultimi 2 nu prea au mai excelat chiar daca au avut procentaje ridicate. in rest da, cei enumerati de tine, sunt ok la acest capitol.

      cu 4 ani în urmă (29.07.2019)
    Raspunde
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Oradea
    O alcatuire foarte serioasă și bine argumentata pe toate posturile. La nivelul pivotilor, pe langa Markovic care este o certitudine se adauga uriasa prezenta la propriu si la figurat a lui Baciu. La fundași s-a operat o singură schimbare. S-a renunțat la un shoot bunicel de 3 dar total neeficient in cupele europene, în favoarea unui jucător de forță atletic si penetrant. Sigur cu multe lipsuri compensate prin determinare si agresivitate în apărare. Dacă ar fi să critic ceva ar fi ca Oradea este o echipă bătrână cu putin băieți tineri . În rest personal ii vad ajungand in grupele BCL!

    cu 4 ani în urmă (28.07.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Oradea
    Logica și foarte buna miscare, confirmarea lui Barnette. Ce rost ar avea sa cauți necunoscutul prin alte părți când știi ce ai în curte. Îmi imaginez ca va fi apt fizic, situație în care Barnette poate reveni la nivelul care l-a consacrat. Bravo Oradea, practic se bazează pe aproape toți jucătorii care i-au adus titlul anul trecut. Acum sa vedem dacă ca vor fi suficienți sa lupte cu noua echipa a Clujului...

    cu 4 ani în urmă (28.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      la Cluj
      mai ramane sa vedem si cei 2 straini si putem pt inceput teoretic sa emitem comparatii, puncte de vedere, mai mult sau mai putin pertinente. urmeaza amicalele din pregatiri, meciuri in Europa si putem sa facem evaluari mai reale..despre toate echipele normal..

      cu 4 ani în urmă (28.07.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!