Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sean Barnette va juca în Elveția

Sean Barnette va juca în Elveția

Sean Barnette a ajuns la un acord cu echipa elvețiană Fribourg Olympic.

Barnette este unul din jucătorii reprezentativi ai LNBM. Baschetbalistul american în vârstă de 34 de ani a jucat 6 sezoane în România, 4 alături de CSM Oradea și 2 în echipamentul lui U-BT Cluj-Napoca. 

Barnette a terminat stagiunea 2019/2020 cu medii statistice de 8,5 puncte, 3,7 recuperări și 1,2 pase decisive pentru un indice de 9,6 la eficiență în LNBM și 10,1, 4,7 recuperări și 1,6 pase decisive în campania europeană a bihorenilor.

Interesant este faptul că Barnette și CSM Oradea au jucat împotriva campioanei Elveției în FIBA Europe CUP. În meciurile împotriva actualei sale echipe, americanul a reușit 8 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, respectiv 16 puncte, 1 recuperare și 2 pase decisive. CSM Oradea și Fribourg și-au împărțit victoriile.

Sean Barnette a absolvit Wingate în 2008. De-a lungul carierei a mai trecut pe la Iowa Energy și Fort Wayne Mad Ants (G-League), Lille (Franța), Geneva Lions și Lugano Tigers (Elveția), Rilski Sportist (Bulgaria) și Tadamon Zouk (Liban).

Astfel, baschetbalistul cu 2 titluri de campion al României în palmares revine în campionatul Elveției, un campionat în care a mai jucat în sezonul 2011/2012. 

De menționat și faptul că Fribourg a dominat competiția internă, formația antrenată de Petar Aleksić a pierdut o singură partidă din cele 20 disputate. 

Citește și: 

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mikki :

    Sean
    Multumim, pentru momentele de neuitat pe care ni le-ai daruit!!! Mult, mult succes în continuare!

    cu 3 ani în urmă (13.07.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!