Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Selecționata Nordului câștigă All-Star Game 2022 după un meci în care s-au marcat 247 puncte

Selecționata Nordului câștigă All-Star Game 2022 după un meci în care s-au marcat 247 puncte

All-Star Game-ul LNBM s-a încheiat cu victoria selecționatei Nordului împotriva Sudului, scor 125-122 în cadrul evenimentului prin care s-a inaugurat Oradea Arena. Meciul Stelelor de miercuri (20.04) a fost primul organizat în România din 2019 încoace.

Seara în care s-a inaugurat Oradea Arena a debutat cu U23 Skills Challenge, la care au participat opt dintre cei mai buni jucători tineri români din LNBM, concursul fiind câștigat de Lucas Tohătan. Jucătorul lui BC CSU Sibiu i-a învins pe rând pe Tudor Fometescu, Enzo Vescan și Luca Colceag. Înaintea debutului Meciului Stelelor a avut loc un concert ținut de DOC și Vlad Dobrescu, după care s-a trecut la prezentarea baschetbaliștilor și antrenorilor care au fost selecționați pentru ASG 2022.

Primul 5 al Nordului l-au format Lucas Tohătan, Bobe Nicolescu, Elijah Stewart, Garlon Green și Rareș Uță, Mihai Silvășan și Cristian Achim fiind antrenorii formației, iar Sudul a replicat cu Troy Franklin, Andrei Mandache, Mihai Măciucă, Rolland Torok și Keith Clanton, conduși de pe bancă de Sașa Ocokoljic și Tudor Costescu. Sudul a debutat cu 7-0, Torok având 5 puncte în perioada asta și Green a răspuns cu un dunk spectaculos. Stewart modifică diferența la o posesie cu un dunk în forță (11-8) și Bobe vine cu un reverse dunk, apoi prelungește seria Nordului pentru 12-11 pe tabelă. Tohătan are o acțiune individuală și finalizează cu dunk la 19-19. În primul time-out al partidei s-a prezentat lotul de 3x3 al României U23 - vicecampioni mondiali (Ștefan și Cristian Mâinea, Alexandru Coconea și Christian Chițu) și are loc un demonstrativ cu o formație alcătuită din George Vlad, Camil Berculescu și Edward Petrescu, câștigători fiind cei din lotul 3x3 U23, cu 11-10. La reluarea jocului Torok face 24-19 pentru Sud și devine primul în double digits, iar Nord vine cu replica și întoarce la 27-24, Patrick Richard scuturând plasa la 32-27, iar primul sfert s-a terminat cu 37-27 pentru Nord.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Între primul și cel de-al doilea sfert a avut loc concursul aruncărilor de 3 puncte, la care au participat Goran Gajovic, Nikola Gajic, Patrick Richard, Stephen Holt și Justas Tamulis, în finala întrecerii calificându-se Holt și Richard, după 25 și 21 de puncte în runda preliminară. Concursul l-a câștigat Stephen Holt, cu 29 puncte marcate în duelul împotriva lui Patrick Richard. Meciul s-a reluat și Guzman a dus echipa Nordului la 45-32, cubanezul finalizând apoi cu un dunk spectaculos pentru +15 între. Torok a redus din handicap cu două încercări bune de la distanță, Stewart semnând încă un dunk spectaculos și peste puțin timp Sudul se apropia la 55-48. După time-out-ul care a adus un moment artistic, Green i-a dus pe cei din Nord la o diferență formată din două cifre, 66-53, Nicolescu pasându-i cu spatele lui Tohătan pentru un dunk la 70-55, Guzman punctând cu o „moară”, iar la pauză s-a intrat cu 76-61 pentru selecționata Nordului.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Între cele două reprize a avut loc un concert ținut de Connect-r, în debutului sfertului trei Nordul ducându-se la 81-63, avantajul fiind redus până la -8 cu tripla lui Torok pentru 87-79. Rareș Uță a fost primul jucător ajuns la linia de libere și făcea 88-81, la jumătatea sfertului fiind pregătit un nou moment special, strângându-se 1600 de euro pentru Fundația Metropolis în cadrul proiectului „Spitale publice din bani privați”, Garlon Green oprind, pentru moment, cu un dunk în forță revenirea Sudului (90-83). Badiu a țintit bine de la distanță și diferența devenea de un singur punct, scorul fiind 92-91 pentru Nord la finalul sfertului trei. Înaintea ultimului parțial a avut loc și dunk contest-ul, la care au participat Karel Guzman, Elijah Stewart, Garlon Green respectiv Camil Berculescu, câștigător fiind desemnat Green, cu un dunk peste Alex Gavrilovic în finala împotriva lui Stewart.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Dunk-ul lui Nicolescu a modificat scorul în sfertul patru și cu lay-up-ul lui Colceag s-a făcut 96-91 pentru Nord. Vida a tăiat ecartul la un singur punct cu un „tip in” și Nicolesc a scuturat plasa de la distanță pentru 105-97, apoi avantajul Nordului urcând la +10. Cu cinci minute înainte de final era 111-107 în favoarea Nordului, scorul devenind egal la 113-113 și tripla lui Magdevski a dus Sudul în față la 118-116, ambele formații fiind la conducerea partidei după acest moment. Ogden și-a ratat libera suplimentară după dunk, dar Nordul a interceptat și Stewart i-a pasat lui Guzman pentru 125-120, Mandache ratând oportunitatea să egaleze și selecționata Nordului a câștigat cu 125 la 122. Mark Ogden Jr. a fost desemnat MVP-ul All-Star Game-ului.

Garlon Green a încheiat cu 22 de puncte pentru învingători, urmat de Mark Ogden (20 de puncte, 13 recuperări) și Karel Guzman (20 de puncte). Rolland Torok a avut 30 de puncte pentru selecționata Sudului, secondat de Terrell Carter (27 de puncte).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!