Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Șerban Șere cere ca titlul de campioană să fie împărțit între U-BT Cluj și Oradea sau să nu fie acordat deloc

Șerban Șere cere ca titlul de campioană să fie împărțit între U-BT Cluj și Oradea sau să nu fie acordat deloc

Pandemia de coronavirus a blocat activitățile sportive de pe tot mapamondul, iar Liga Națională de Baschet Masculin din țara noastră nu a făcut excepție.

Astfel, LNBM este în prezent suspendată, pe o perioadă nedeterminată, cu șanse mari ca prima divizie de baschet din țară să se închidă definitiv.

Dacă acest lucru s-ar întâmpla, președintele CSM CSU Oradea, Șerban Șere, cere fie ca FRB să nu numească nicio campioană, fie ca atât U-BT Cluj cât și Oradea să fie declarate amândouă campioane. Motivul:

„Din punctul meu de vedere, ar fi fair-play ori desemnarea titlului de campioană la ambele echipele, ceea ce este foarte dificil, ori niciuneia dintre ele. Pentru că ne aflăm la egalitate de puncte, urma o etapă ultima din Top 6 în care Clujul ne venea ca oaspete, deci în cazul unei victorii putem avea avantajul terenului propriu, în eventualitatea unei calificări în finală. Ceea ce cred că la un nivel de forțe atât de echilibrat este un element care putea să atârne decisiv”, a spus Șere, la Radio România Timișoara.

Baschet.ro a solicitat un punct de vedere pe acest subiect și din partea celor de la U-BT Cluj, care ne-au anunțat că vor face o conferință de presă la începutul săptămânii viitoare. 

În prezent, U-BT Cluj și CSM CSU Oradea au un număr egal de puncte (33), cu 15 victorii și 3 înfrângeri. Clujenii au însă avantajul meciurilor directe, 2-1, după victoria din Top 8 (89-82) și din ultima etapă jucată în Top 6, scor 89-88. CSM CSU Oradea are la rândul ei o victorie în returul Top 8, scor 82-74.

*foto: Manases Sandor/ u-bt.ro

6 comentarii la aceasta stire:
  • uplifter :

    Dl Sere
    Desemnarea titlului de campioana la ambele echipe... incredibil cata prostie în declarația asta! Mai urma sa ne spună ca, având în vedere ca Oradea avea programul favorabil, totuși sa primească ea titlul principal, iar titlul secundar sa îl ia Clujul...

    cu 3 ani în urmă (06.04.2020)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Campioana
      Asa a zis si el : ar trebui sa nu se acorde in acest an, pt ca varianta impartirii e dificils sau chiar absurda.

      cu 3 ani în urmă (06.04.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Exista
    totusi "institutia " premiului EX-AEQUO !( au fost situatii chiar si in sportul olimpic ) Ar fi OK si s-ar putea organiza inaintea inceperii sezonului viitor o finala gen supercupa, cel mai bun din 3 meciuri cu al treilea joc pe teren neutru ( sa zicem Sibiu ). Fiind la inceput de sezon cu pregatirea posibil inca nefinalizata ( inclusiv cu posibili jucatori noi), ar fi suficiente doar 3 partide. La limita ar fi doar un meci pe acelasi teren neutru !

    cu 3 ani în urmă (06.04.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    titlu
    La hochei, in liga Erste, titlul a fost decernat echipelor HC Miercurea-Ciuc si Ferencvaros Budapesta .

    cu 3 ani în urmă (06.04.2020) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    O mare tampenie
    Asta cu intre Cluj si Oradea e o mare tampenie si discriminatorie pentru restul echipelor. De ce nu intre Cluj, Oradea si Sibiu, sau final 4? Mai bine sa anuleze - si probabil repartizarea in cupele europene la anul sa se faca pe clasamentul actual, sau mai este alta miza? Crezi ca o sa sarbatoreasca U (sau Oradea sau Sibiu) castigarea campionatului maine?
    Apoi asta cu sezonul urmator ii complicata rau - contractele jucatorilor expira si ce, o sa joace echipele cu jucatori noi primul meu oficial impreuna finala din 2019-2020? Cam greu asa.

    cu 3 ani în urmă (07.04.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      poate nu am fost suficient de clar
      Daca se acorda titlul exaequo ( celor DOUA ECHIPE AFLATE LA EGALITATE DE PUNCTE , in momentul intreruperii, ca doar nu o sa aiba pretentii Galatiul ) atunci ar fi INTERESANTA o intilnire la inceputul sezonului viitor. Pur statistic sau amical sau pentru orgoliul celor doua echipe, de ce nu propagandistic, atit. Chiar am subliniat ca nu s-ar juca pentru titlu atit timp cit este posibil sa se schimbe loturile. Daca nu s-ar acorda titlul, care ar fi cistigul ? Un zero barat in statistica FRB ? Dar jucatorii au jucat ceva si au primit bani pentru efortul depus, iar eu tin minte ca am fost la niste meciuri. Cit priveste cuvintele mari gen " mare timpenie " ... ! ? Era o parere doar, fara pretentii. Pot sa adaug doar : de ce Final 4 si nu Final 6, 9 sau 15 ? Si celelalte echipe au transpirat ceva, nu ? Fara "discriminare ".

      cu 3 ani în urmă (07.04.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!