Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Șerban Sere: „Este un motiv de mândrie să fie toți ochii ațintiți asupra noastră și să jucăm derby-ul rundei în fiecare etapă”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.01.2015

Șerban Sere, managerul grupării CSM-U Oradea, a vorbit pe larg în cadrul unei conferințe de presă despre meciul pe care bihorenii îl vor juca pe teren propriu în compania celor de la U-BT Cluj-Napoca. 

Oficialul orădean este conștient de dificultatea meciului cu elevii lui Marcel Țenter și a subliniat faptul că baschetbaliștii săi vor juca sub presiune în urma rezultatului consemnat la Ploiești, dar și din cauza faptului că vor evolua în fața propriilor suporteri. 

„Întâlnim una dintre aspirantele la o calificare în semifinale. Dispune de un lot complet de jucători. Clujul alcătuiește o echipă puternică prin forța grupului. Are o rotație de 10-11 jucători valoroși și aplică un sistem bine pus la punct de către Marcel Țenter, cu precădere în faza de apărare. Acestea cred că sunt atuurile adversarului nostru.

Noi venim după o victorie foarte bună. Avem un moral pe măsură și trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Va trebui să transpirăm pentru pentru a obține victoria. Consider că dozarea efortului este extrem de importantă atunci când jucăm împotriva unei echipe cu atâtea opțiuni în rotație. Sunt sigur că va fi un meci cu altă desfășurare. Mizez pe faptul că nivelul de apărare va fi cu totul altul în ambele echipe. De altfel cred că echipa care se va apăra mai bine are prima șansă la victorie.

Nu e mai puțin important aportul publicului. Eu cred că acest element poate fi decisiv. Ne dorim și așteptăm ca Arena Antonio Alexe să fie plină la acest meci. Pe această cale facem apel la iubitorii baschetului din Oradea să vină alături de noi pentru acest meci. Aportul lor este deosebit de important pentru echipa noastră. Îi așteptăm să fie al 6-lea nostru jucător.

După părerea mea acest meci poate fi câștigat din moral și din entuziasm. De aceea fac apel la sprijinul publicului. Pe de altă parte este evident că noi trebuie să rămânem lucizi și cu picioarele pe pământ, să nu forțăm anumite lucruri. Este un meci care poate fi câștigat, dar nu e mai puțin adevărat faptul că întâlnim un adversar foarte puternic și cu care trebuie să ne luptăm pentru a câștiga.

Dacă la Ploiești presiunea a apăsat pe umerii adversarului de această dată ne va apăsa pe noi. Jucăm pe teren propriu, în fața propriilor suporteri și după rezultatul de la Ploiești sunt convins că toată lumea așteaptă o victorie din partea noastră. Acesta este un factor de presiune asupra echipei noastre. Ne asumăm acest lucru pentru că este ceva cu care se confruntă toate echipele bune. Până la urmă este și un motiv de mândrie să fie toți ochii ațintiți asupra noastră și să jucăm derby-ul rundei în fiecare etapă. La asta am visat și mă bucur că ne aflăm în această situație. Trebuie să gestionăm situația.

Cu o victorie cred că putem să facem un pas important pentru accederea în playoff și chiar spre o clasare în partea superioară a clasamentului”, a declarat Sere, conform csmoradea.ro. 

În meciul din tur, CSM-U Oradea a cedat la Cluj-Napoca la 34 de puncte diferență, scor final 60-94. De atunci, lucrurile s-au schimbat în bine pentru formația bihoreană, fiind peste clujeni în clasament cu un bilanț de 9 victorii și 5 înfrângeri, față de 7 meciuri câștigate și 6 pierdute cât au elevii lui Marcel Țenter. 

Reamintim faptul că disputa dintre CSM-U Oradea și U-BT Cluj-Napoca este programată astăzi, începând cu ora 18:00, iar cei care nu vor putea ajunge în Arena „Antonio Alexe” vor putea urmări meciul în direct pe DigiSport. 

*Foto: csmoradea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!