Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Șerban Sere: „Noi nu deținem baze proprii de pregătire și cantonament, cum au echipele de fotbal”

Șerban Sere: „Noi nu deținem baze proprii de pregătire și cantonament, cum au echipele de fotbal”

Președintele CSM Oradea, Șerban Sere, a vorbit despre măsurile Ministerul Tineretului și Sportului privind reluarea pregătirii pentru sportivii de performanță. 

Oficialul bihorean, a explicat pentru bihon.ro motivul pentru care măsurile enumerate de MTS nu pot fi îndeplinite de cluburile de baschet, dar a enumerat și alte probleme care nu pot fi rezolvate de cluburi la momentul actual. De asemenea, Sere consideră ca mai multe cluburi se vor confrunta cu probleme financiare cauzate de această perioadă plină de incertitudine. 

Măsurile enumerate de ministrul Tineretului și Sportului presupun asigurarea unor condiții speciale pentru jucători, care nu pot fi îndeplinite, în opinia mea, de către cluburile de baschet. Noi nu deținem baze proprii de pregătire și cantonament, cum au echipele de fotbal. Dar mai există și alte numeroase probleme care nu pot fi rezolvate. De exemplu, jucătorii americani nu se pot întoarce, cel puțin pentru moment, la echipele lor. După cum evoluează pandemia de coronavirus în Statele Unite, este greu de crezut că situația se va ameliora în viitorul apropiat, pentru a permite revenirea jucătorilor respectivi. Mai e și problema situației contractuale. Mulți jucători și-au încheiat contractele la finele lunii mai și este posibil să nu mai continue cu vechile lor echipe. Cred că vor exista și cluburi care se vor confrunta cu probleme financiare. Nu putem ști nici cum va evolua situația epidemiologică după relaxarea măsurilor restrictive. Dacă, Doamne ferește, situația se va înrăutăți, cred că nu se va mai putea vorbi despre reluarea competițiilor sportive.

Sere este sceptic în ceea ce privește reluarea sezonului și consideră că încheierea oficială a stagiunii 2019/2020 va fi anunțată pe data de 14 mai: 

În data de 14 mai, președinții cluburilor de baschet din Liga Națională vor avea o discuție cu conducerea federației. În opinia mea, se va decide închiderea sezonului.

*foto: csmoradea.ro

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!